جوک‌

دستور پخت 15 افطاری نونی سالم و مقوی

غذاهای نونی، با تنوع و سهولت در طرز تهیه، گزینه‌ای ایده‌آل برای وعده‌ افطار در ماه رمضان هستند. این غذاها، که با ترکیبات مغذی و سیرکننده آماده می‌شوند، می‌توانند انرژی مورد نیاز روزه‌داران را تامین کنند. در این مطلب از مجله اکالا، به معرفی چند غذای نونی محبوب برای افطاری می‌پردازیم که می‌توانید در ماه رمضان آماده و نوش جان کنید.

در ادامه، شما را با مجموعه‌ای از غذاهای نونی سالم و مقوی برای افطاری نظیر الویه، انواع شامی، تاس کباب، خاویار بادمجان، کشک بادمجان، عدسی، کتلت مرغ و… آشنا می‌کنیم و و طرز تهیه هر یک را برایتان شرح خواهیم داد.

انواع غذای نونی برای افطاری

از بهترین و پرطرفدارترین غذاهای نونی برای افطاری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- سالاد الویه

سالاد الویه یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای نونی دنیا است که اصالت آن به کشور روسیه بازمی‌گردد و می‌توانید آن را با مواد اولیه در دسترسی برای وعده افطار آماده کنید. برای درست کردن سالاد الویه ابتدا باید سیب زمینی و تخم مرغ را آبپز کنید.

در ادامه مرغ را بپزید و ریش ریش کنید. مرغ، سیب زمینی و تخم مرغ را با هم ترکیب کنید و بعد خیارشور خرد شده، نخود فرنگی، آبلیمو و ادویه‌ها را نیز در ظرف بریزید.

مواد را هم بزنید و برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا آماده شود.

طرز تهیه سالاد الویه+ نکات و فوت‌وفن ها

۲- کباب تابه‌ای

کباب تابه‌ای یکی از محبوب‌ترین انواع کباب‌ها است که به راحتی و با مواد اولیه ساده‌ای در زمان کوتاهی آماده می‌شود. برای پخت کباب تابه‌ای باید ابتدا پیاز، فلفل دلمه و سیر را با رنده ریز رنده کنید.

آب اضافی آن را با کمک صافی بگیرید. درون کاسه با گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل سیاه و محلول زعفران ۱۰ دقیقه ورز دهید. روی ظرف را بپوشانید و ۱۰-۲۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید.

ته تابه، کباب را صاف کنید و شیار اندازید. روی حرارت متوسط بگذارید تا آب اضافی آن تبخیر شود. کمی روغن اضافه کرده و هر طرف کباب‌ها را ۳-۴ دقیقه با حرارت کم سرخ کنید.

طرز تهیه کباب تابه‌ای

بیشتر بخوانید: نکات مهم برای انتخاب بهترین افطاری در ماه رمضان

۳- رولت نان، پنیر و سبزی

نان و پنیر و سبزی یکی از مهم‌ترین موادی است که در سفره‌های افطار قرار می‌گیرند. برای درست کردن این رولت باید ابتدا نان‌ها را در ابعاد ۲۵ در ۴۰ برش بزنید. سپس سبزی را ریز خرد کرده و با گردو و پنیر مخلوط‌ کنید تا تمام مواد کاملاً با هم مخلوط شوند.

سپس یک کیسه فریز را پهن کنید و یک قسمت از نان لواش را روی آن بگذارید. بعد یک لایه نازک از مواد روی نان مالیده و نان دیگری را روی آن قرار دهید. سه بار این کار را تکرار کنید؛ به‌ طوری‌ که لایه آخر شامل مواد باشد.

در ادامه با کمک نایلون که در زیر نان پهن کرده‌اید آن را به‌ صورت رولت بپیچید. حدود دو ساعت داخل یخچال قرار دهید تا مواد به‌ خوبی به خورد نان برود و منسجم شود. در نهایت آن را به فاصله‌های یک سانتی‌متری برش بزنید و سرو کنید.

رولت نان و پنیر و سبزی

۴- خاویار بادمجان

از دیگر افطاری‌های نونی خوشمزه می‌توان به خاویار بادمجان اشاره کرد که برای درست کردن آن باید ابتدا بادمجان‌ها را کبابی یا آب‌پز کرده و پس از خنک شدن، پوست آن‌ها را جدا کرده و له کنید.

سپس پیاز، سیر و گوجه‌فرنگی خرد شده را در روغن تفت داده، ادویه‌ها و رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید. بادمجان‌های له شده را به مواد اضافه کرده و تفت دهید.

سپس نمک، آبلیمو و جعفری خرد شده را اضافه کرده و درب ماهیتابه را ببندید تا مواد به خورد بادمجان‌ها بروند و آب آن کشیده شود. پس از پخت کامل و کشیده شدن آب بادمجان، خاویار بادمجان شما آماده سرو است.

این غذا را می‌توان به صورت گرم یا سرد به همراه نان یا به عنوان دورچین غذا در وعده افطار سرو کرد. برای تزیین، می‌توانید از جعفری خرد شده، گوجه‌فرنگی و یا روغن زیتون استفاده کنید.

طرز تهیه خاویار بادمجان

۵- تاس کباب نخود فرنگی

تاس کباب نخود فرنگی از غذاهای اصیل ایرانی است که طعم و عطر بی‌نظیری به سفره‌ افطار شما می‌بخشد. برای طبخ این غذا، ابتدا گوشت گوساله خرد شده را با پیاز، سیر و ادویه تفت داده و آب بپزید تا نرم شود.

سپس هویج، سیب زمینی، نخود فرنگی، رب گوجه فرنگی و زعفران را اضافه کرده و بپزید. در ۵ دقیقه پایانی، گوجه فرنگی‌های حلقه‌ای را اضافه کرده و پس از تنظیم چاشنی، تاس کباب را با جعفری و لیمو تزیین کرده و با نان سرو کنید.

مراحل تهیه تاس کباب نخود فرنگی

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

۶- خوراک مرغ و سیب زمینی

خوراک مرغ و سیب زمینی یک غذای ساده و خوشمزه است که به راحتی و با مواد اولیه در دسترسی می‌توانید آن را برای افطاری آماده و همراه با نان سرو کنید.

برای طبخ این غذا ابتدا باید پیاز را با سیر و هویج در روغن تفت دهید. سینه مرغ را در یک قابلمه دیگر با روغن سرخ کنید و بعد فلفل دلمه و سایر مواد را اضافه کنید.

سیب زمینی را با ادویه‌های مختلف و روغن زیتون مزه دار کنید و در قابلمه بریزید. کمی آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد به خوبی بپزند. بعد از این که آب غذا تبخیر شد، خوراک شما آماده است.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خوراک مرغ و سیب زمینی

۷- کشک بادمجان

کشک بادمجان یکی از محبوب‌ترین غذاهای نونی برای افطاری است که مزه شگفت انگیزی دارد. برای پخت کشک بادمجان ابتدا باید بادمجان‌ها را پوست بگیرید و در آب نمک قرار دهید. سپس آن‌ها را در روغن فراوان سرخ کنید. پیاز، سیر و ادویه‌ها را در روغن سرخ کنید.

نعنا داغ را در ماهیتابه جداگانه آماده کنید. در ادامه بادمجان‌ها را میکس و با سایر مواد ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که کشک بادمجان شروع به جوشیدن کرد، کشک را به آن اضافه کنید و دوباره برای چند دقیقه غذا را بجوشانید تا آماده شود.

طرز تهیه کشک بادمجان

۸- کله جوش

کله جوش یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که طرز تهیه آسانی دارد و به عنوان یک غذای نونی می‌توان آن را در وعده افطار آماده و نوش جان کرد.

برای درست کردن کله جوش ابتدا پیاز نگینی خرد شده را تفت داده و با زردچوبه و نمک مزه‌دار کنید. سپس گردوی خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. نعناع خشک را در روغن تفت داده و به پیاز و گردو اضافه کنید.

در ادامه آب جوش ریخته و پس از جوشیدن، کشک رقیق شده را اضافه کنید و اجازه دهید چند قل بزند. کله جوش را با پیاز داغ و گردو تزیین و سرو کنید.

کله جوش اصفهانی

۹- کتلت مرغ

یکی از ساده‌ترین و در عین حال لذیذترین غذاها برای افطاری، کتلت مرغ است که می‌توانید همراه با نان سرو کنید. برای پخت کتلت مرغ باید پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید.

پیاز، مرغ چرخ شده، فلفل دلمه‌ای، جعفری ساطوری، سیر و ادویه‌ها را با هم مخلوط کنید. سپس آن را در دست خود شکل دهید و سرخ کنید.

طرز تهیه کتلت مرغ با سیب‌زمینی و تخم مرغ

بیشتر بخوانید: موقع سحری چی بخوریم که ضعف نکنیم؟

۱۰- کتلت گوشت چرخ کرده

کتلت گوشت چرخ‌ کرده یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای نونی برای افطاری است که برای درست کردن آن از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود.

برای درست کردن این کتلت خوشمزه ابتدا باید گوشت چرخ کرده را با پیاز و سیر رنده شده، سیب زمینی خام رنده شده، تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب کنید و خوب وز دهید.

در ادامه مایه کتلت را برای نیم ساعت در یخچال بگذارید و بعد در روغن داغ سرخ کنید. می‌توانید این کتلت را با سیب زمینی پخته شده نیز درست کنید.

کتلت گوشت چرخ کرده

۱۱- انواع کوکو

کوکو، با تنوع بی‌نظیر در طعم و مواد اولیه، یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که در هر سن و سالی طرفداران خود را دارد. این غذای نونی خوشمزه، به دلیل سهولت و سرعت در طبخ، انتخابی ایده‌آل برای افطاری ماه رمضان است.

از میان انواع کوکوهای خوشمزه و پرطرفدار، می‌توان به کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کوکو مرغ، کوکو ذرت و کوکو لوبیا سبز اشاره کرد که هر کدام با طعم و عطر منحصربه‌فرد خود، می‌توانند زینت‌بخش سفره‌های شما باشند.

طرز تهیه انواع کوکو خوشمزه

۱۲- عدسی

عدسی یکی از ساده‌ترین غذاهای نونی است که می‌توانید آن را برای افطاری آماده کنید. برای پخت عدسی ابتدا باید عدس‌ها را برای چند دقیقه در آب بخیسانید.

پیاز را در روغن سرخ کنید و همراه با زردچوبه تفت دهید. در ادامه رب گوجه، نمک و فلفل را اضافه کنید. بعد از چند دقیقه به مقدار لازم آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید عدس‌ها به خوبی بپزند.

سپس آرد را در روغن تفت دهید و به عدسی اضافه کنید. سیب زمینی‌ها را خرد کنید و بعد از نیم پز شدن عدس‌ها در قابلمه بریزید. بعد از نیم ساعت عدسی شما آماده است.

طرز تهیه عدسی

۱۳- کیتو مرغ

کیتو مرغ، یکی از غذاهای نونی بسیار خوشمزه و‌ پرطرفدار است که اصالت آن به ایتالیا برمی‌گردد. کیتو مرغ، شباهت بسیار زیادی به کتلت مرغ دارد به همین دلیل این غذا با ذائقه ما ایرانیان سازگار است. 

برای طبخ کیتو مرغ، ابتدا فیله‌های مرغ نگینی شده را با پودر سیر، پاپریکا، نمک و فلفل سیاه مزه‌دار کنید. سپس تخم‌مرغ زده شده را با جعفری و ریحان مخلوط کرده و به مرغ‌ها اضافه کنید.

پودر سوخاری و پنیر موزارلا را نیز اضافه کرده و پس از استراحت ۳۰ دقیقه‌ای در یخچال، مواد را به صورت کتلت در روغن سرخ کنید. کیتوهای سرخ شده را با سس و نان دلخواه سرو کنید.

مراحل تهیه کیتو مرغ

۱۴- نرگسی اسفناج

نرگسی اسفناج یکی از غذاهای نونی کم هزینه و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن به مناطق شمالی کشور باز می‌گردد. برای درست کردن این غذا باید ابتدا، اسفناج‌های خرد شده را بدون آب بپزید.

سپس پیاز و سیر نگینی خرد شده را تفت داده، زردچوبه را اضافه کرده و با اسفناج پخته مخلوط کنید. پس از تفت دادن مواد و افزودن نمک و فلفل، تخم‌مرغ‌ها را روی اسفناج شکسته و با حرارت ملایم بپزید تا بسته شوند. نرگسی را می‌توانید با نان و ماست سرو کنید.

طرز تهیه نرگسی اسفناج

۱۵- میرزا قاسمی

میرزا قاسمی، یک غذای نونی شمالی است که بسیار ساده و آسان آماده می‌شود و گزینه‌ای مناسب برای افطاری است. برای درست کردن این غذا ابتدا باید بادمجان‌ها را روی شعله گاز یا منقل کبابی کنید، پوست آن‌ها را بگیرید و با گوشتکوب خوب خرد کنید.

سیر و زردچوبه را روی حرارت سرخ کنید و بعد بادمجان‌ها را اضافه کنید. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. مواد را خوب تفت دهید تا آب اضافه‌شان کشیده شود.

در انتها تخم مرغ را همراه با نمک و فلفل به غذا اضافه کنید تا میرزا قاسمی شما آماده شود.

میرزا قاسمی از غذاهای کم هزینه و ارزان

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا، به معرفی غذاهای نونی برای افطاری پرداختیم. شما می‌توانید برای مشاهده لیست افطاری‌های متنوع از قبیل پیش‌ غذا، انواع دسر، نوشیدنی، غذاهای نونی و انواع غذا با برنج روی لینک افطاری چی بپزم؟ کلیک کنید.

شراره هستم و اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایده‌های جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!