جوک‌

طرز تهیه کنگر سوخاری (قایرمه)؛ غذای سنتی کردستان

مناسب برای

6 نفر

زمان آماده‌سازی

10 دقیقه

زمان پخت

15 دقیقه

قایرمه یا کنگر سوخاری یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای استان کردستان است که می‌توانید آن را همراه با نان یا برنج به عنوان یک وعده غذای کامل میل کنید. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه کنگر سوخاری (قایرمه) و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن قایرمه غذای سنتی کردستان ابتدا باید کنگرها را به اندازه دلخواه خرد کنید. در یک کاسه آرد، زیره، بیکینگ پودر، نمک و فلفل سیاه را ترکیب کنید.

تخم مرغ، شیر، کره و زعفران را با هم ترکیب کنید و خوب هم بزنید. سپس این مواد را به مواد خشک اضافه کنید. کنگرها را به این خمیر آغشته کنید و در روغن داغ بیندازید تا سرخ شوند.

رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای کنگر سوخاری (قایرمه) برای ۶ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازکنگر۱ کیلوگرمآرد۱۲۵ گرمکره۳ قاشق غذاخوریشیر۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارزیره۱ قاشق چای‌خوریزعفران دم کرده غلیظ۳ قاشق غذاخوریبیکینگ پودر۱ قاشق چای‌خورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمروغن سرخ کردنیبه مقدار لازم

مرحله اول: کنگرها را خرد کنید

برای شروع باید کنگرها را پاک کنید و تیغ‌های آن‌ها را با چاقو بگیرید.

در ادامه کنگرها را بشویید و چند دور آبکشی کنید و بعد به هر اندازه‌ای که دوست دارید برش دهید.

اگر اندازه کنگرها بزرگ است، بهتر است، ابتدا آن‌ها را برای چند دقیقه در آب و کمی نمک بپزید و بعد سوخاری کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش کنگر با مرغ

مرحله دوم: مواد سوخاری را آماده کنید

آرد را در یک کاسه بریزید و بعد نمک، فلفل سیاه، زیره و بیکینگ پودر را اضافه کنید. مواد را مخلوط کنید و کنار بگذارید.

در ادامه تخم مرغ را بشکنید و در یک کاسه جداگانه بریزید و با شیر، کره آب شده، و زعفران دم کرده مخلوط کنید و خوب هم بزنید.

حالا این ترکیب را به مواد خشک اضافه کنید و همه مواد را با همزن دستی مخلوط کنید تا خمیری غلیظ‌تر از ماست ایجاد شود.

در صورتی که غلظت مایه سوخاری کم است و آبکی به نظر می‌رسد، می‌توانید مقداری آرد به آن اضافه کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله سوم: کنگرها را سرخ کنید

مقداری روغن در یک ماهیتابه گود بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود.

حالا کنگرها را به نوبت در مواد سوخاری غوطه‌ور کنید و بعد به سرعت در روغن داغ بیندازید تا به خوبی سرخ شوند.

این کار را برای همه کنگرها تکرار کنید و در نهایت کنگرهای سوخاری شده را با نان تازه یا برنج کته سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه کنگر سوخاری (قایرمه)

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیاز سوخاری به سبک رستورانی

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه کنگر سوخاری (قایرمه)

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت کنگر سوخاری (قایرمه) اشاره شده است، با ما همراه باشید.

قایرمه یکی از غذاهای محلی سنندج و استان کردستان است که معمولا همراه با نوعی نان محلی سرو می‌شود.از مهم‌ترین خواص کنگر سوخاری می‌توان به تقویت سیستم گوارش، افزایش اشتها، بهبود هضم و ضدعفونی کردن بدن اشاره کرد.می‌توانید تکه‌های کنگر سوخاری را به هر اندازه‌ای که دوست دارید آماده کنید. بهتر است کنگرها را به یک اندازه خرد کنید تا جلوه زیباتری داشته باشند.غلظت مایه سوخاری شما نباید خیلی شل یا خیلی سفت باشد، در صورتی که مواد سوخاری خیلی شل به نظر می‌رسد، مقداری آرد به آن اضافه کنید تا سفت‌تر شود.بعد از ترکیب کردن مواد سوخاری باید مواد را با همزن دستی هم بزنید تا کاملا یکدست شوند و هیچ گلوله‌ای در آن باقی نماند.در زمان سرخ کردن کنگرها، بهتر است از یک ماهیتابه گود استفاده کنید و روغن را به اندازه‌ای در ماهیتابه بریزید که کنگرها کاملا در روغن غوطه‌ور شوند.قایرمه معمولا در کنار ماست چکیده سرو می‌شود. در واقع می‌توانید از ماست به عنوان سس کنگر سوخاری استفاده کنید.می‌توانید کنگر سوخاری را در کنار قارچ سوخاری و سیب زمینی سرخ شده سرو کنید.برای درست کردن کنگر سوخاری بهتر است از کنگرهای قلمی و یک اندازه استفاده کنید.قبل از آماده کردن کنگر سوخاری حتما تیغ‌های تیز کنگر را با یک چاقوی تیز جدا کنید تا در زمان خوردن کنگر سوخاری دچار مشکل نشوید.بهتر است این غذا را در فصل بهار و با کنگر تازه آماده کنید.اگر اندازه کنگرها کوچک است، نیازی به خرد کردن آن‌ها نیست و بهتر است آن‌ها را به صورت درسته سوخاری کنید.در صورت تمایل می‌توانید قبل از سوخاری کردن کنگرها، آن‌ها را برای چند دقیقه در مقداری آب و نمک بپزید و آبکش کنید و بعد روی پارچه قرار دهید تا کاملا خشک شوند. حالا می‌توانید از این کنگرهای پخته شده برای درست کردن قایرمه یا کنگر سوخاری استفاده کنید.برای سوخاری کرد این کنگرها می‌توانید به جای خمیر سوخاری، آن‌ها را ابتدا در تخم مرغ و بعد در آرد سوخاری غوطه‌ور کنید و سپس در روغن داغ بیندازید تا سرخ شوند.برای درست کردن خمیر سوخاری می‌توانید به جای بیکینگ پودر از ترکیب جوش شیرین و بیکینگ پودر نیز استفاده کنید تا سوخاری شما پف بیشتری کند.به منظور آماده کردن مایه سوخاری می‌توانید به جای شیر از مقداری آب نیز استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید برای درست کردن مواد سوخاری به جای کره از مقداری روغن نیز استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه کنگر سوخاری (قایرمه) و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این کنگرهای سوخاری را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!