جوک‌

فولیک اسید برای چیست؟

کمبود فولات ممکن است به دلایل زیادی رخ دهد. برخی از علل احتمالی کمبود فولات عبارتند از:


کمبود فولات در رژیم غذایی
بیماری‌ها یا جراحی‌هایی که بر نحوه جذب فولات بدن شما تاثیر می‌گذارد، از جمله بیماری سلیاک، سندرم روده کوتاه و جراحی بای پس معده
عدم ترشح اسید معده (آکلرهیدریا) یا ترشح کم اسید معده (هیپوکلرهیدریا)
داروهایی که بر جذب فولات تاثیر می‌گذارند، از جمله متوترکسات و سولفاسالازین
مصرف الکل، بارداری، کم خونی همولیتیک و دیالیز نیز از سایر مواردی هستند که می توانند موجب کمبود فولات شوند.

 مصرف کم فولیک اسید می‌تواند عوارضی مانند کم خونی، مشکلات رشد جنین، اختلالات ذهنی، اختلال در عملکرد ایمنی و افسردگی ایجاد کند. خرید مکمل‌های اسید فولیک یا فولات و مصرف آن می‌تواند نیاز شما را تامین کند و از بروز این عوارض جلوگیری کند.

جلوگیری از نقایص مادرزادی و عوارض بارداری

مکمل‌های اسید فولیک می‌توانند به جلوگیری از نقص لوله عصبی از جمله اسپینا بیفیدا و آنسفالی کمک کنند. دریافت اسید فولیک کافی در دوران بارداری می‌تواند احتمال تولد نوزاد شما با یکی از این شرایط را کاهش دهد. مکمل‌های اسید فولیک نه تنها به جلوگیری از مشکلات رشد جنین کمک می‌کند، بلکه به کاهش خطر عوارض بارداری مانند پره اکلامپسی نیز کمک می‌کند.

حفظ سلامت مغز با فولیک اسید

سطوح پایین فولات خون با عملکرد ذهنی ضعیف و افزایش خطر زوال عقل مرتبط است و ممکن است خطر ابتلا به اختلالات ذهنی را در افراد مسن افزایش دهد. مصرف کافی فولات همچنین ممکن است به محافظت در برابر بیماری آلزایمر نیز کمک کند. مطالعه‌ای در سال 2019 بر روی 180 بزرگسال مبتلا به اختلال شناختی خفیف نشان داد، مصرف روزانه 400 میکروگرم مکمل اسید فولیک به مدت 2 سال باعث بهبود عملکرد مغز و کاهش سطح پروتئین‌های خونی مرتبط با بیماری آلزایمر می‌شود.

بهبود سلامت روان

فولات در تولید مواد شیمیایی مغز به نام انتقال دهنده‌های عصبی نقش دارد. مصرف کم فولات با افسردگی، اسکیزوفرنی و سایر شرایط سلامت روان مرتبط است. به عنوان مثال، افراد مبتلا به افسردگی ممکن است سطح فولات خون کمتری نسبت به افراد بدون افسردگی داشته باشند. بررسی مطالعات در سال 2022 نشان می‌دهد که مکمل‌های اسید فولیک و فولات می‌تواند به کاهش علائم بیماری‌های روانی مانند افسردگی پس از زایمان، اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی کمک کنند.

کاهش عوامل خطر بیماری قلبی

مکمل‌های حاوی فولات، از جمله اسید فولیک، می‌توانند به بهبود سلامت قلب و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کنند. سطوح بالای آمینو اسید هموسیستئین خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد. از آنجایی که فولات به تجزیه هموسیستئین کمک می‌کند، مکمل‌های فولیک اسید می‌توانند به کاهش سطح هموسیستئین کمک کنند و خطر بیماری قلبی را کاهش دهند.


علاوه بر این، استفاده از قرص فولیک اسید همراه با داروهای ضد فشار خون می‌تواند فشار خون بالا را به طور قابل توجهی کاهش دهد. همچنین این قرص ممکن است عملکرد رگ‌های خونی را در افراد مبتلا به بیماری قلبی بهبود بخشد.

 فولیک اسید برای دیابت

مکمل‌های فولیک اسید می‌تواند به بهبود تنظیم قند خون و کاهش مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت کمک کند. از آنجایی که داروی دیابت متفورمین سطح فولات را کاهش می‌دهد، در صورت کمبود آن ممکن است به مکمل نیاز داشته باشید.

افزایش احتمال بارداری

فولیک اسید می‌تواند کیفیت تخمک را بهبود بخشد و به رشد و کاشت تخمک در رحم کمک کند. مصرف فولات می‌تواند شانس باردار شدن و به دنیا آوردن نوزاد را افزایش دهد. افرادی که از فناوری کمک باروری برای باردار شدن استفاده می‌کنند، در صورتی که قرص فولیک اسید بیشتری دریافت کنند، احتمال بچه‌دار شدن بیشتری دارند.

 بهبود التهاب

التهاب در بسیاری از بیماری‌ها نقش دارد. نشان داده شده است که مکمل‌های اسید فولیک و فولات نشانگرهای التهاب مانند پروتئین واکنش‌گر C را کاهش می‌دهند.

کمک به بهبود بیماری کلیوی

کلیه‌ها معمولا مواد زائد را از خون فیلتر می‌کنند، اما وقتی آسیب ببینند، هموسیستئین می‌تواند در خون جمع شود. حدود 85 درصد از افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه، هموسیستئین بیش از حدی در خون خود دارند. قرص فولیک اسید ممکن است به کاهش سطح هموسیستئین و خطر بیماری قلبی در افراد مبتلا به بیماری کلیوی کمک کند.

سخن پایانی

فولیک اسید یک ویتامین ضروری است که برای حفظ سلامتی، به ویژه در دوران بارداری، اهمیت بسیاری دارد. این ویتامین نقش مهمی در رشد و نمو سلول‌ها، تشکیل گلبول‌های قرمز خون و جلوگیری از نقص‌های مادرزادی دارد. با این حال، برای اطمینان از دریافت مقدار کافی فولیک اسید، بهتر است هم از طریق مصرف غذاهای غنی از فولیک اسید و هم با مشورت پزشک، از مکمل‌های فولیک اسید استفاده کنید.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!