16 طرز تهیه انواع بستنی خانگی خوشمزه؛ با ثعلب و بدون ثعلب- اکالا
با فرارسیدن فصل گرما، هیچ چیز به اندازه یک بستنی خنک و خانگی نمیتواند لذتبخش باشد. این دسر پرطرفدار، نه تنها طعمی بینظیر دارد، بلکه درست کردن آن در منزل نیز بسیار آسان و لذتبخش است. در این مطلب از مجله اکالا، شما را با طرز تهیه انواع بستنی؛ در طعمهای مختلف آشنا خواهیم کرد.
از جمله این بستنیهای خوشمزه میتوان به بستنی سنتی، شکلاتی، یخی میوهای، آلبالویی، توت فرنگی، چغاله بادام و… اشاره کرد که در ادامه رسپی هر یک را برایتان شرح میدهیم تا طعم خنکای تابستان را در خانه تجربه کنید.
طرز تهیه انواع بستنی خوشمزه
در ادامه طرز تهیه انواع بستنی در طعمهای مختلف را برایتان شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید.
۱- بستنی سنتی
بستنی سنتی زغفرانی یکی از بستنیهای خوشمزه و مخصوص ایرانی است که برای درست کردن آن، ابتدا باید خامه را به صورت لایه نازک در سینی بریزید و فریز کنید تا بعداً به صورت تکهای داخل بستنی استفاده شود.
سپس شیر پرچرب را با زعفران، گلاب و هل بجوشانید. شکر و ثعلب را کمکم به مخلوط اضافه کنید و مدام هم بزنید تا گلوله نشود. وقتی مایه غلیظ شد، آن را در ظرف استیل بریزید، روی یخ قرار دهید و هم بزنید تا کشدار شود.
در نهایت، با قرار دادن ظرف در فریزر و همزدن دورهای، بستنی آماده میشود.
۲- بستنی شکلاتی اسکوپی
بستنی اسکوپی شکلاتی یکی از بستنیهای پرطرفدار و خوشمزه است که برای درست کردن آن، باید ابتدا شکلات تلخ رنده شده را به روش بن ماری ذوب کرده و با شیر عسلی و پودر کاکائوی الک شده مخلوط کنید تا یکدست شود.
سپس خامه قنادی فرم گرفته را به این ترکیب اضافه کرده و به آرامی مخلوط کنید. در صورت تمایل میتوانید چیپس شکلاتی نیز اضافه کنید. مواد را در ظرف دربدار ریخته و سطح آن را صاف کنید.
در ادامه سطح بستنی را با نایلون بپوشانید و یک شب در فریزر قرار دهید تا کاملاً یخ بزند. در نهایت، بستنی را با اسکوپ برداشته و با شکلات یا سس دلخواه تزیین و سرو کنید.
۳- بستنی توت فرنگی
اگر به دنبال دسری جذاب، خوشمزه و آسان برای سرو در مهمانی یا دورهمیهایتان هستید، بستنی توت فرنگی خانگی انتخاب بینظیری است. برای آماده سازی بستنی توت فرنگی، ابتدا توت فرنگیهای تازه را بشویید، خرد و فریز کنید.
سپس شیر پرچرب را در قالبهای یخ بریزید و در فریزر بگذارید. پس از یخ زدن باید این مواد یخزده را با وانیل و کمی عسل در مخلوطکن با هم میکس کنید.
بستنی کرمی و صورتی رنگ شما آماده سرو است. بستنی را با اسکوپ زن جدا کنید و در کاسههای سرو بگذارید. به دلخواه با پودر پسته تزیین و سرو کنید.
۴- بستنی شکلاتی چوبی (مگنوم)
بستنی مگنوم یا همان بستنی چوبی شکلاتی یکی از محبوبترین بستنیها در بین کودکان، بزرگسالان و نوجونان است که برای درست کردن آن در خانه، باید ابتدا نشاسته ذرت را با کمی شیر حل کنید.
سپس مابقی شیر و شکر را اضافه کنید و روی حرارت ملایم بپزید تا غلیظ شود. پس از برداشتن از روی حرارت، وانیل و شکلات شیری را افزوده و خامه را مخلوط کنید.
مواد را در قالب بستنی ریخته و در صورت تمایل با پوره توت فرنگی مغزدار کنید و حداقل ۱۲ ساعت در فریزر قرار دهید.
در نهایت، شکلات تختهای را با کمی روغن مایع ذوب کرده و بستنیهای یخزده را در آن بغلتانید تا روکش شوند. میتوانید قبل از روکش کردن، مغزهای خرد شده به شکلات اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: کالری انواع بستنی چقدر است؟
۵- بستنی یخی میوهای
بستنی یخی میوهای یا بستنی با میوه یخ زده یک نوع بستنی خوشمزه، سالم و خنک برای روزهای گرم تابستان است که برای درست کردن آن، باید ابتدا میوههای خرد شده (هلو، توت فرنگی، موز) را فریز کنید.
سپس هر میوه را جداگانه با شکر و خامه (و وانیل برای توت فرنگی) در غذاساز مخلوط کنید تا پوره غلیظی حاصل شود. پورهها را به صورت لایهای در قالب بستنی ریخته و چوب بستنیها را فرو کنید.
قالب را به مدت ۴ تا ۶ ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملاً یخ بزند. برای سرو، قالب را چند ثانیه زیر آب سرد بگیرید تا بستنیها به راحتی جدا شوند.
۶- بستنی زمستانی
بستنی زمستانی یکی از محبوبترین و خوشمزهترین تنقلات نوستالژی است که میتوانید به راحتی در خانه با چند قلم مواد ساده و در دسترسی آن را آماده کنید.
برای درست کردن این بستنی، ابتدا سفیدههای تخممرغ را با آبلیمو و پودر قند هم بزنید. سپس پودر ژلاتین و وانیل را اضافه کنید. مخلوط را به روش بنماری روی حرارت کتری گذاشته و تا زمانی که پف کند، هم بزنید.
سپس مایه را در قیف پلاستیکی بریزید، روی نانهای میکادو پایپ کنید و در یخچال بگذارید تا کاملاً سفت شود. سپس شکلات بنماری شده را روی بستنیها بریزید و مجدداً در یخچال قرار دهید.
۷- بستنی آلبالویی
بستنی آلبالویی یکی جذابترین خوراکىهاى دنیاست که طرز تهیه بسیار آسانی دارد. برای درست کردن این بستنی خوشمزه، باید ابتدا آلبالو و موز یخزده را پوره کنید. سپس خامه و شکر را افزوده و مخلوط کنید. تکههای میوه را اضافه و مختصراً مخلوط کنید.
مواد را در ظرف ریخته و به مدت یک ساعت در فریزر قرار دهید، سپس هر نیم ساعت به مدت ۲۰ مرتبه هم بزنید و در نهایت یک شب در فریزر استراحت دهید. بستنی آماده را با تزیین دلخواه سرو کنید.
۸- بستنی کیم چوبی
یکی از بستنیهای ساده و خوشمزه که به راحتی در منزل با مواد اولیه ساده میتوانید درست کنید، بستنی کیم چوبی است. در رسپی این بستنی، باید ابتدا شیر، شکر و نشاسته گل (و در صورت تمایل نشاسته ذرت) را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بپزید تا غلیظ شود.
پس از برداشتن از روی حرارت، وانیل و خامه رقیق شده را اضافه و یکدست کنید. مواد را در قالب بستنی ریخته و چوب بستنیها را قرار دهید و حداقل ۷ ساعت در فریزر بگذارید تا ببندد.
برای روکش، شکلات دلخواه را به روش بن ماری با کمی روغن مایع ذوب کرده و بستنیهای یخزده را در آن فرو کنید تا کاملاً پوشیده شوند. پس از خارج کردن بستنی از شکلات و چکیدن اضافی آن، مجدداً یک ساعت در فریزر قرار دهید تا روکش سفت شود.
۹- بستنی سرخ شده
شاید اسم این بستنی کمی عجیب به نظر برسد اما بستنی سرخ شده یکی از خوشمزهترین دسرها برای فصل تابستان و حتی فصلهای دیگر است. برای درست کردن این بستنی، ابتدا چند اسکوپ بستنی وانیلی را آماده کرده و به مدت ۱ ساعت در فریزر قرار دهید.
سپس کورن فلکس را با دارچین، پودر نارگیل و کمی شیر مخلوط کرده و در صورت تمایل مغز و بیسکویت خرد شده اضافه کنید. سفیده تخم مرغ را جداگانه هم بزنید تا کف کند.
اسکوپهای بستنی را از فریزر خارج کرده، ابتدا در سفیده تخم مرغ و سپس در مخلوط کورن فلکس بغلتانید تا کاملاً پوشیده شوند و مجدداً به مدت ۳ ساعت در فریزر قرار دهید.
روغن را در تابه گود داغ کرده و اسکوپهای بستنی را در آن سرخ کنید تا طلایی شوند. پس از سرخ شدن، روغن اضافی بستنیها را گرفته و با عسل، خامه، سس شکلاتی یا میوه سرو کنید.
۱۰- بستنی آلاسکا
بستنی آلاسکا یکی از بستنیهای پرطرفدار با میوههای مختلف است که طعم بینظیر آن در فصل گرما بسیار لذتبخش است. برای درست کردن بستنی آلاسکا، ابتدا در ظرفهای جداگانه، شلیل خرد شده با خامه و شیر، شاتوت با خامه و شیر، و شکر، آبلیمو و نعنا را مخلوط کنید تا یکدست شوند.
سپس در قالب بستنی یخی، چوب بستنی قرار داده و مواد آماده شده از هر سه طعم را به ترتیب در قالب بریزید و به مدت ۲ ساعت در فریزر قرار دهید تا یخ بزند. پس از آن، بستنی آلاسکا آماده سرو است.
بیشتر بخوانید: ایدههای جذاب تزیین توت فرنگی با شکلات
۱۱– بستنی توت فرنگی ژلهای
بستنی توت فرنگی ژلهای یکی از بستنیهای خوشمزه است که در منزل میتوانید آن را درست کنید. در رسپی این بستنی، باید ابتدا شیر خشک و شکر را مخلوط کرده و سپس پودر ژله توت فرنگی را اضافه و هم بزنید.
شیر یا آب را کمکم افزوده و همزمان با همزن دستی مخلوط کنید تا یکدست شود. مخلوط را روی حرارت کم قرار داده و مدام هم بزنید تا شکر حل شده و آب داغ شود (نجوشد)، سپس اجازه دهید خنک شود.
خامه قنادی نیمهیخزده را با دور تند همزن بزنید تا فرم بگیرد و به مایه خنک شده توت فرنگی اضافه و یکدست کنید. مواد را در قالبهای بستنی سیلیکونی ریخته، چوب بستنی بگذارید و چند ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملاً ببندد.
بستنی آماده را به آرامی از قالب جدا کرده و در صورت تمایل با شکلات یا ترافل تزئین کنید. باقیمانده مواد را نیز میتوانید در ظرف مسطح ریخته و پس از یخ زدن، اسکوپ بزنید.
۱۲- بستنی ماست و انبه
بستنی یخی ماست و انبه یک دسر خوشمزه و انرژیزا است که با ترکیب ماست لذیذ و عصاره انبه درست میشود. در رسپی این بستنی باید ابتدا انبه و موز را پوره کرده و با شکر (یا عسل)، وانیل، ماست و خامه در مخلوطکن ترکیب کنید.
محلول زعفران را افزوده و مخلوط کنید تا یکدست شود. مواد را در قالبهای بستنی ریخته و حداقل ۶ ساعت یا یک شب در فریزر قرار دهید تا ببندد.
برای تزیین، شکلات شیری ذوب شده با کمی روغن مایع را روی بستنیهای آماده بریزید یا بستنی را تا نیمه در آن فرو کنید. سپس نوش جان کنید.
۱۳- ژله بستنی با طرح گل
ژله بستنی یک دسر خوشمزه، راحت و محبوب است که میتوانید به سرعت آنها را در قالبها یا لیوانهای سرو برای مهمانیها آماده کنید. در رسپی این دسر، باید ابتدا پودر ژله انگور را با آب جوش به روش بن ماری حل کرده و پس از خنک شدن با بستنی وانیلی نرم شده مخلوط کنید.
مخلوط فوق را را در قالبهای طرح گل ریخته و در یخچال بگذارید تا ببندد. سپس مابقی ژله بستنی انگور را در لیوانهای کوتاه بریزید و در یخچال قرار دهید تا نیمهبند شود.
ژله آلوئهورا را نیز به روش بن ماری حل کرده و پس از خنک شدن با بستنی وانیلی نرم شده مخلوط کنید. پس از خارج کردن ژلههای گل رز از قالب، آنها را روی ژلههای نیمهبسته انگور در لیوان قرار دهید.
سپس ژله بستنی آلوئهورا را اطراف گلها بریزید و مجدداً در یخچال بگذارید تا کاملا ببندد. برای سرو، ژلهها را از لیوان خارج کرده و با فوندانت به شکل برگ تزیین کنید.
۱۴- بستنی هندوانه
بستنی هندوانه خوشمزهترین بستنی تابستانی است که به خاطر طبع و بافت خنکی که دارد، از گرمازدگی در هوای گرم تابستان جلوگیری میکند. برای درست کردن این بستنی خوشمزه، باید ابتدا هندوانه خرد شده بدون پوست و هسته را میکس کنید.
سپس وانیل، گلاب، شکر و آبلیمو را به آن اضافه کرده و مجدداً میکس کنید تا مواد یکدست شوند و طعم آن را تنظیم کنید. مایه بستنی را در قالبهای چوبی ریخته و چوب بستنیها را قرار دهید و به مدت ۴ تا ۵ ساعت در فریزر بگذارید تا کاملاً منجمد شود.
برای سرو، قالب را چند ثانیه زیر آب گرم بگیرید تا بستنی به راحتی جدا شود.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
۱۵- بستنی طالبی
بستنی طالبی یکی از محبوبترین انواع بستنی در سراسر جهان است که میتوانید به راحتی آن را در خانه آماده کنید. برای درست کردن این بستنی با ثعلب و شیر، ابتدا طالبی پوست گرفته و خرد شده را پوره کنید.
سپس پوره طالبی را با خامه، شیر و در صورت تمایل چند قطره رنگ خوراکی سبز در مخلوطکن ترکیب کنید. شکر و ثعلب مخلوط شده را به مواد اضافه و یکدست کنید.
مخلوط را در ظرف استیل ریخته و ۴۵ دقیقه در یخچال و سپس در فریزر قرار دهید. هر ۴۵ دقیقه یک بار به مدت ۵ بار هم بزنید و در نهایت ۲۴ ساعت در فریزر بگذارید تا کاملاً منجمد شود. بستنی آماده را با قاشق یا اسکوپ سرو کنید.
۱۶- بستنی تیرامیسو با بیسکویت
بستنی تیرامیسو با بیسکویت از خوشمزهترین دسرهای فصل گرما است که طرفداران بسیار زیادی دارد. برای درست کردن این دسر در خانه، باید ابتدا شکر را در آب حل کرده و روی حرارت داغ کنید.
زردههای تخم مرغ را هم بزنید و شربت داغ را به تدریج به آن اضافه کنید و هم بزنید. پنیر ماسکارپونه و شیر عسلی را به مخلوط زرده افزوده و یکدست کنید. خامه فرم گرفته را به مواد اضافه و به آرامی مخلوط کنید.
قهوه اسپرسو و چیپس شکلاتی را نیز اضافه کنید. کف قالب را با سلفون بپوشانید و بیسکویتها را چیده، مخلوط بستنی را روی آن بریزید و مجدداً با بیسکویت بپوشانید.
قالب را حداقل ۶ ساعت در فریزر قرار دهید. پس از خارج کردن از فریزر، بستنی را برش زده و در صورت تمایل در شکلات ذوب شده بغلتانید و تزیین کنید.
۱۷- بستنی اکبر مشتی
اگر از علاقهمندان به بستنی سنتی هستید، احتمالا بستنی اکبر مشتی را امتحان کردهاید. اکبر جعفری که به اکبر مشتی معروف است، برای اولین بار این بستنی را درست کرد و با نام بستنی اکبر مشتی مشهور شد.
برای درست کردن این بستنی خوشمزه، باید ابتدا شیر را جوشانده و مخلوط ثعلب و شکر را به تدریج به آن اضافه و هم بزنید تا حل شود. پس از سرد شدن و صاف کردن شیر، زعفران و گلاب را افزوده و در ظرفی در فریزر قرار دهید.
هر ساعت یک بار به مدت ۴-۵ بار هم بزنید تا منجمد و کشدار شود. خامه رقیق شده و سفت شده را خرد کرده و به همراه پسته و بادام خرد شده به بستنی اضافه و مخلوط کنید. بستنی اکبر مشتی آماده سرو است.
۱۸- بستنی یخی شاتوت
از دیگر بستنیهای بسیار خوشمزه، بستنی یخی شاتوت است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد. برای درست کردن این بستنی، باید ابتدا شاتوتهای شسته شده را با شکر مخلوط کرده و چند ساعت در یخچال قرار دهید تا آب بیندازد.
سپس شاتوتهای آب انداخته را با آب و خامه در مخلوطکن ترکیب کنید تا پوره شود. مایه بستنی را در قالبهای دلخواه بریزید و چند ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملاً یخ بزند. بستنی آماده را با احتیاط از قالب خارج کرده و نوش جان کنید.
۱۹- بستنی گوجه سبز
بستنی گوجه سبز یک دسر ترش و خنک است که فقط با چند ماده ساده درست میشود، اما طعمی دارد که تا مدتها فراموشش نخواهید کرد. در رسپی این دسر، ابتدا باید گوجه سبزهای تازه را هستهگیری کنید. آنها را در زیپ کیپ بریزید و در فریزر بگذارید.
شیر پر چرب را نیز در قالبهای یخ بریزید و در فریزر قرار دهید تا منجمد شود. در نهایت گوجه سبزهای یخ زده، شیر یخ زده، وانیل و کمی عسل را در میکسر یا خرد کن بریزید و همه مواد را به خوبی با هم یک دست و پوره کنید.
سپس بستنی را در کاسههای سرو بریزید و به دلخواه تزیین و میل کنید.
۲۰- بستنی چغاله بادام
بستنی چغاله بادام یکی از خاصترین انواع بستنی است که برای علاقهمندان به این میوه خوش طعم، جذابیت زیادی دارد. برای درست کردن این بستنی، باید شکر و خامه را با همزن بزنید.
چغالهها را در مخلوط کن بریزید و میکس کنید. ترکیب خامه و چغالههای میکس شده را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. مواد بستنی را در قالب بریزید و در فریزر قرار دهید.
هر ۲ ساعت یک بار بستنی را هم بزنید تا سفت نشود. در زمان سرو کردن مقداری آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید و از طعم این بستنی لذت ببرید. میتوانید این بستنی را به کمک بستنی وانیلی یا لیمویی نیز آماده کنید.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا، طرز تهیه انواع بستنی را برایتان شرح دادیم. مصرف بستنیهای خنک و گوارا در روزهای گرم تابستان، نه تنها شما را از گرمازدگی محافظت میکند، بلکه تجربهای شیرین و دلچسب را برایتان به ارمغان میآورد. با طعمهای خانگی، تابستانی خنکتر و شادابتر داشته باشید.