جوک‌

4 ادویه ضروری کله‌پاچه، راز خوشمزه بودن کله‌پاچه‌های بازاری!

اگر اهل کله‌پاچه و یا سیرابی هستید، احتمالاً می‌دانید که این غذای لذیذ بدون ادویه جات خاصش، طعم واقعی خودش را ندارد. اما آیا تا به حال فکر کرده‌اید که راز خوشمزگی کله‌پاچه در طباخی های حرفه‌ای چیست؟ 

یکی از دلایل مهمش استفاده‌ی دقیق و هوشمندانه از ۴ ادویه‌ی ضروری در پخت کله‌پاچه هست که هم طعم غذا را ارتقا می‌دهند، هم خواص درمانی فوق‌العاده‌ای دارند.

یکی دیگر از دلایل آن انتخاب نوع کله‌پاچه است که اگر کله‌پاچه خور حرفه ای باشید، می دونید من چی میگم.

کله‌پاچه شیشک (یا همان کله‌پاچه بره نر جوان) از لحاظ درجه بندی در جایگاه بهترین کله‌پاچه قرار دارد.

و بعد از آن کله‌پاچه گوسفند ماده است که در جایگاه دوم و کیفیت دوم قرار دارد و بعد از آن کله‌پاچه بز هست که در جایگاه بعدی و سوم از لحاظ کیفیت قرار دارد.

اما در این مقاله اختصاصا با شما درباره‌ی ادویه جات کلیدی و مهم در هنگام پخت کله‌پاچه صحبت می‌کنیم؛ ادویه‌هایی که نه‌تنها مزه‌ی کله‌پاچه‌تان را متفاوت می‌کنند، بلکه به هضم بهتر آن، متعادل کردن طبع کله‌پاچه و حتی سلامت بدن ما کمک زیادی می‌کنند.

 

آنچه در ادامه می‌خوانید

Toggle

۱. زردچوبه؛ طلای زرد در پخت کله‌پاچه

زردچوبه با رنگ گرم و طبع خشک، یکی از اصلی‌ترین ادویه‌های کله پاچه است. این ادویه سرشار از کورکومین، یک ترکیب ضدالتهاب قوی است که هم برای گوارش، هم تقویت سیستم ایمنی بدن و هم حتی برای تسکین درد مفاصل بسیار مفید است. که البته پای ثابت پخت کله‌پاچه های بازاری است.
نکته حرفه‌ای: ترکیب زردچوبه با فلفل سیاه، جذب کورکومین را تا چندین و چند برابر افزایش می‌دهد!

 

۲. دارچین؛ تعادل طبع و عطر دلپذیر

پودر دارچین به متعادل کردن طبع کله‌پاچه کمک می‌کند و عطر بی‌نظیری به آن می‌دهد. همچنین در تنظیم قند خون، بهبود هضم و حتی تقویت سیستم ایمنی کاربرد دارد.
دارچین اصل را از رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز و بوی گرم و شیرینش می‌توان شناخت.

 

۳. فلفل قرمز؛ طعم تند و تیز و فعالسازی متابولیسم بدن

اگر طرفدار غذاهای تند هستید، فلفل قرمز را فراموش نکنید. این ادویه با داشتن کپسایسین، نه‌تنها تندی خاصی به کله‌پاچه می‌دهد، بلکه سوخت‌وساز بدن را افزایش داده و به هضم بهتر کمک می‌کند.

 

۴. فلفل سیاه؛ یار و یاور و هم‌پایه زردچوبه در آشپزی

شاید کمتر به آن توجه شود، اما فلفل سیاه یکی از ضروری‌ترین ادویه‌ها برای پخت کله‌پاچه است. پپرین موجود در آن، نه‌تنها به جذب بهتر مواد مغذی کمک می‌کند، بلکه طبع کله‌پاچه را به سمت تعادل می‌برد.

ادویه کله پاچه

مواد لازم برای تهیه کله‌پاچه بازاری:

 

کله خام گوسفندی (ترجیحاً کله پاچه شیشک)

چند عدد پاچه گوسفندی

۱ عدد پیاز درشت

1 قاشق مرباخوری زردچوبه اعلا درجه یک

چند عدد برگ بو

۱ تا ۲ حبه سیر

۱ قاشق مرباخوری پودر زنجبیل

یک بند انگشت چوب دارچین

۱ عدد فلفل دلمه‌ای

مقدار کمی هم فلفل سیاه و قرمز

 

طرز تهیه کله‌پاچه و فوت کوزه گری پخت کله‌پاچه به روش طباخی

ابتدا کله چند ساعت در ظرف پر از آب غوطه ور کنید تا کامل خونابه آن خارج شود و تمیز شود.

بعد از آن چند داخل دیگ آب بریزید و کله و پاچه را داخل آن بریزید تا با حرارت زیاد به جوش بیاید، و پس از آن که کف روی دیگ جمع شد، کف ها را با کفگیر یا صافی بگیرید و دور بریزید و آب دیگ را عوض کنید و آب تازه بریزید و بگذارید 5-6 ساعت به آرامی با شعله کم بپزد.

سپس آن را همراه با پیاز، ادویه جات و مقدار کافی آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. این فرآیند چند ساعت زمان می‌برد اما نتیجه آن ارزشمند و بسیار خوشمزه خواهد شد.

مغز گوسفند را جداگانه بپزید. برای این کار، آن را با یک قاشق غذاخوری زردچوبه درجه یک و یک قاشق مرباخوری نمک، با حرارت ملایم حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید.

سیرابی و شیردان را نیز به‌صورت جداگانه بپزید تا طعم خاص خود را حفظ کنند و طعم آن با کله پاچه مخلوط نشود.

ادویه کله پاچه

اگر حوصله جمع آوری و ترکیب ادویه جات مورد نیاز و ضروری در پخت کله‌پاچه را ندارید، می اما می‌خواهید طعم کله پاچه تان حرفه‌ای و مجلسی باشد، پیشنهاد می کنیم از ادویه مخصوص کله‌پاچه استفاده کنید که علاوه بر ترکیب این ادویه جات گفته شده، برخی دیگر از ادویه جات و معطرکننده های طبیعی نیز با این ادویه ترکیبی و مخصوص، مخلوط شدند.

سایت طباخی ها | مرجع تخصصی کله پاچه در ایران سایت تخصصی ارائه کله‌پاچه و سیرابی خام و پخته هستند که می توانیم این خرید ادویه جات مخصوص کله‌پاچه را با اطمینان از آنجا تهیه کنیم.

انتخاب درست و استفاده‌ی متعادل از آن‌ها می‌تواند تجربه‌ای متفاوت و سالم‌تری از این غذای سنتی را برای شما بسازد.

برای تهیه و استعلام قیمت و خرید ادویه جات مورد نیاز پخت کله‌پاچه، آنها را از جایی تهیه کنید که بطور تخصصی خدماتی مربوط به کله‌پاچه و سیرابی پخته و حتی خام را ارائه می دهند.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!