6 فیلم برتر روانشناسی (روانشناختی) 2025 که نباید از دست داد
اغلب ما برای تجربه داستانهای جدید و اینکه خودمان را جای شخص دیگری قرار میدهیم و رویدادهای هیجانانگیزی را تجربه کنیم، فیلمهای سینمایی را تماشا میکنیم.
اینها حسها و تجربههایی هستند که آثار روانشناختی به ما میدهند، به همین دلیل در این مقاله از مجله اُکالا به معرفی ۶ فیلم برتر روانشناسی ۲۰۲۵ که نباید از دست داد، میپردازیم.
در ادامه این مطلب، شما را با بهترین فیلمهای روانشناسی سال جاری میلادی شامل «همنشین»، «آنها را سرنگون کن»، «فردا عجله کن»، «کات استیلینگ»، «بمیر، عشق من» و «کال آو دِ وُید» آشنا میکنیم که از ماجراجویی و تهدید تا داستان قهرمانان، خطر و شکست را روایت میکنند.
۱- همنشین (Companion)
سال تولید: ۲۰۲۵کارگردان: درو هنکاکنویسنده: درو هنکاکبازیگران: سوفی تاچر، جک کواید، لوکاس گیجژانر: روانشناختی هیجانانگیز، هوش مصنوعی، کمدی سیاه، علمی تخیلیامتیاز (IMDB): ۷مدت زمان فیلم: ۱ ساعت و ۳۷ دقیقهگروه سنی: R
خلاصه داستان
زن جوانی به نام «آیریس»، اولین ملاقاتش با نامزدش «جاش» را به یاد میآورد. بعداً، آنها به یک خانه کنار دریاچهای دورافتاده سفر میکنند تا با دوستانشان «کت»، زوج «الی» و «پاتریک»، و «سرگئی»، نامزد «کت» که صاحب خانه است، ملاقات کنند.
روز بعد، «سرگئی» سعی میکند به «آیریس» در کنار دریاچه تعرض کند و «آیریس» در دفاع از خود، او را میکشد. «آیریس» غرق در خون و وحشتزده به خانه برمیگردد و سعی میکند توضیح دهد چه اتفاقی افتاده اما «جاش» به او میگوید: «آیریس، برو بخواب» و او را خاموش میکند!
وقتی «آیریس» از خواب بیدار میشود، به صندلی بسته شده است. «جاش» به «آیریس» اطلاع میدهد که او یک ربات همراه است که خودش از شرکت رباتیک Empathix اجاره کرده و احساسات و هوش او را میتوان با یک برنامه روی تلفن «جاش» کنترل کرد.
بیشتر بخوانید: معرفی و بررسی فیلم همنشین (Companion)
۲- آنها را سرنگون کن (Bring Them Down)
سال تولید: ۲۰۲۴کارگردان: کریس اندروزنویسندگان: کریس اندروز، جاناتان هوریگانبازیگران: کریستوفر ابوت، بری کیوگان، کولم مینیژانر: درام روانشناختی، هیجانانگیزامتیاز (IMDB): ۶.۵مدت زمان فیلم: ۱ ساعت و ۴۶ دقیقهگروه سنی: R
خلاصه داستان
«مایکل»، چوپانی است که به همراه پدر ویلچرنشینش خود به نام «ری»، در روستایی در ایرلند زندگی میکند. سالها پیش، «مایکل» به تلافی اینکه مادرش به او گفته بود خانواده را ترک میکند، باعث یک تصادف رانندگی شد.
آن تصادف باعث مرگ مادرش و زخمی شدن شدید نامزدش «کارولین»، شد. در زمان حال، «کارولین» با همسایه و چوپان همکار «مایکل» به نام «گری» ازدواج کرده است.
خانواده «گری» دچار مشکلات مالی هستند و پس از طوفانی که پلی را که خانه آنها را به جاده اصلی متصل میکند، تخریب کرد؛ «گری» و «کارولین» در مورد بدهی و عدم توانایی او در پرداخت هزینه تعمیرات بحث میکنند.
پسر «گری» و «کارولین» به نام «جک»، دو قوچ متعلق به «مایکل» را میدزدد تا برای کمک به امور مالی پدرش، آنها را بفروشد. این فیلم که اولین بار در تابستان ۲۰۲۴ در جشنواره بینالمللی فیلم تورنتو به نمایش درآمد، در تاریخ ۷ فوریه ۲۰۲۵ (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) به اکران عمومی درآمد.
۳- فردا عجله کن (Hurry Up Tomorrow)
سال تولید: ۲۰۲۵کارگردان: تری ادوارد شولتزنویسندگان: رضا فهیم، تری ادوارد شولتز، د ویکندبازیگران: د ویکند، جنا اورتگا، بری کیوگانژانر: هیجانانگیز روانشناختیامتیاز (IMDB): –مدت زمان فیلم: ۱ ساعت و ۴۵ دقیقهگروه سنی: R
خلاصه داستان
یک نوازنده مبتلا به اختلال بیخوابی با غریبهای مرموز روبرو میشود و این موضوع او را به سفری میبرد که تمام دانستههایش درباره خودش را به چالش میکشد.
این فیلم به عنوان یک «هیجانانگیز روانشناختی» توصیف شده که تا حدودی از حرفه «د ویکند» به عنوان یک ستاره پاپ بینالمللی الهام گرفته شده است.
«د ویکند» در کنار دو تن از تحسینشدهترین بازیگران جوان هالیوود یعنی «جنا اورتگا» و «بری کیوگان» ایفای نقش خواهد کرد. فیلم «فردا عجله کن» در تاریخ ۱۶ ماه می ۲۰۲۵ (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) به اکران درمیآید.
بیشتر بخوانید: بهترین فیلمها در حوزه روانشناسی و سلامت روان
۴- کات استیلینگ (Caught Stealing)
سال تولید: ۲۰۲۵کارگردان: دارن آرونوفسکینویسنده: چارلی هیوستونبازیگران: وینسنت دونوفریو، آستین باتلر، دیفارو وون-ای-تایژانر: درام روانشناختی، هیجانانگیز روانشناختی، جناییامتیاز (IMDB): –مدت زمان فیلم: –گروه سنی: –
خلاصه داستان
«هنک تامپسون»، که زمانی یک بازیکن آیندهدار و باهوش بیسبال دبیرستانی بود، به یک فرد معتاد به الکل، بدشانس، متصدی بار و شخصی بیهدف در زندگی تبدیل میشود.
او به اشتباه، درگیر یک جستجوی خونین برای یافتن گنج در شهر نیویورک میشود. معلوم میشود که گربهای که همسایه «هنک» به او سپرده، رازی را در دل دارد.
در ته قفس گربه، کلیدی پنهان شده که یک پلیس سادیست، گانگسترهای روسی، یک آدمکش اهل کشور ساموآ و دو برادر روانی که لباس چرمی به تن دارند، دنبال آن میگردند.
۵- بمیر، عشق من (Die, My Love)
سال تولید: ۲۰۲۵کارگردان: لین رمزینویسندگان: آریانا هارویکز، لین رمزی، اندا والشبازیگران: جنیفر لارنس، رابرت پتینسون، نیک نولتیژانر: ترسناک روانشناختی، کمدی سیاه، هیجانانگیزامتیاز (IMDB): –مدت زمان فیلم: –گروه سنی: –
خلاصه داستان
فیلم «بمیر، عشق من» اقتباس از رمانی مهیج در سال ۲۰۱۷ به همین نام نوشته «آریانا هارویکز» است. این فیلم، داستان زنی با بازی «جنیفر لارنس» در یک روستا که با افسردگی پس از زایمان دست و پنجه نرم میکند و به آرامی در حال ابتلا به روانپریشی است را روایت میکند.
این زن در دوراهی بین عشق و جنون گرفتار شده است. «رابرت پتینسون» نقش همسر او را بازی میکند. «لاکیث استنفیلد»، «سیسی اسپیسک» و «نیک نولتی» نیز در این فیلم ایفای نقش میکنند.
«بمیر، عشق من»، با وجود اینکه داستان زنی درگیر افسردگی و اختلال دوقطبی را روایت میکند، گاهی اوقات کمدی هم میشود. این فیلم در سال ۲۰۲۵ اکران میشود اما زمان دقیق انتشار آن هنوز اعلام نشده است.
۶- کال آو دِ وُید (Call of the Void)
سال تولید: ۲۰۲۵کارگردان: جیمز بی. کاکسنویسنده: جیمز بی. کاکسبازیگران: کیتلین کارور، مینا ساندوال، ریچارد الیسژانر: ترسناک روانشناختی، وحشت قومیتی (Folk Horror)، ترسناک فراطبیعیامتیاز (IMDB): ۶.۸مدت زمان فیلم: ۱ ساعت و ۳۳ دقیقهگروه سنی: –
خلاصه داستان
«موری» پس از مرگ غمانگیز برادرش، سعی میکند به یک کلبه کوهستانی دورافتاده فرار کند تا از کار، خانواده و تقریباً هر چیز دیگری دور شود.
با این حال، شرایط خلوتگاه آرام او به سرعت توسط یک گروه موسیقی دانشگاهی که به واحد کناری نقل مکان میکنند و یک استاد مشکوک که در حال مطالعه یک پدیده محلی شامل صدای یک زمزمه مرموز است، دچار تغییر میشود.
او خودش متوجه میشود که این زمزمه، دروازهای به چیزی ماورایی است. “Call of the Void” یا «ندای پوچی»، یک داستان ترسناک عامیانه است که شامل آهنگهایی از کتاب ترانههای عامیانه آپالاچی است که توسط بازیگران به صورت زنده اجرا میشود.
در واقع، داستان فیلم این سوال را میپرسد: چگونه میتوانید از حسهای خود فرار کنید؟
در این مقاله از بخش سبک زندگی مجله اُکالا به معرفی ۶ فیلم برتر روانشناسی ۲۰۲۵ که نباید از دست داد؛ پرداختیم. این آثار روانشناختی، بهترین فیلمهای روانشناسی سال جاری میلادی هستند.
منابع: rottentomatoes / marieclaire
آرمان صالحی هستم نویسنده، عضو انجمن روزنامهنگاران تهران و مترجم مجله اُکالا