جوک‌

طرز تهیه شیر برنج+ نکات و فوت‌وفن ها

زمان آماده‌سازی

15 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

شیر برنج یکی از ساده‌ترین غذاهای ایرانی است که هم به عنوان دسر یا صبحانه و هم به عنوان یک وعده غذایی کامل سرو می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه شیر برنج و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن آن آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن شیر برنج ابتدا باید برنج را با مقداری آب بپزید. زمانی که برنج نرم شد، شیر را اضافه کند. صبر کنید تا برنج لعابدار و شیر برنج غلیظ شود، سپس گلاب و پودر هل را اضافه کنید. می‌توانید آن را با پودر پسته، دارچین و گل محمدی تزیین کنید.

برای درست کردن شیر برنج با خامه می‌توانید بعد از پخت شیر برنج مقداری خامه به آن اضافه کنید. برای پخت شیر برنج با شکر می‌توانید بعد از نرم شدن کامل برنج‌ها، مقداری شکر به آن اضافه کنید.

رسپی این غذای ساده و خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای شیر برنج برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازشیر۱ لیتربرنج۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارگلاب۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارنمک۱/۴ قاشق چای‌خوریپودر پسته۱ قاشق چای‌خوریپودر هل۱ قاشق غذاخوریدارچین و گل محمدیبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مرحله اول: برنج را بخیسانید

برای شروع باید برنج را بشویید و چند دور آبکشی کنید. سپس آن را در یک ظرف آب بریزید و برای یک شب تا صبح یا به مدت ۲ ساعت بخیسانید. به خاطر داشته باشید که برای درست کردن شیر برنج باید از برنج باکیفیت ایرانی استفاده کنید.

مرحله دوم: برنج را بپزید

برنج را همراه با ۲ لیوان آب در قابلمه بریزید و نمک را اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید برنج بجوشد و آب آن نصف شود.

در این مرحله برنج باید کاملا نرم شده باشد. اگر احساس می‌کنید، برنج هنوز سفت است، می‌توانید دوباره مقداری آب به آن اضافه کنید تا برنج به خوبی بپزد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیر برنج شکلاتی

مرحله سوم: شیر را اضافه کنید

بعد از این که آب برنج نصف شد، می‌توانید شیر را در چند مرحله به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید برنج در شیر بجوشد و لعاب دار شود. در این مرحله باید شعله گاز را کم کنید تا برنج کاملا نرم شود.

مرحله چهارم: شیر برنج را آماده کنید

بعد از این که شیر برنج آماده شد و به غلظت مناسب رسید، می‌توانید گلاب و پودر هل را اضافه کنید. بعد از ۲ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله پنجم: شیر برنج را سرو کنید

بعد از این که شیر برنج آماده شد، آن را در ظرف‌های مورد نظرتان بریزید و در ادامه با مقداری پودر پسته، دارچین و گل محمدی خشک تزیین کنید.

شیر برنج با خامه

شیر برنج با خامه

در طرز تهیه شیر برنج مخصوص به روش رستورانی معمولا از مقداری خامه نیز استفاده می‌شود. در صورتی که دوست دارید شیر برنج را با خامه درست کنید، بهتر است یک پیمانه از شیر را حذف کنید و به جای آن یک پیمانه خامه به شیر برنج اضافه کنید.

بعد از این که شیر برنج به طور کامل آماده شد، می‌توانید شعله گاز را خاموش و بعد خامه را اضافه کنید. به خاطر داشته باشید که خامه نباید سرد باشد و باید آن را از چند ساعت قبل در فضای آشپزخانه قرار دهید تا با محیط هم دما شود.

سپس یک دم کنی روی درب قابلمه قرار دهید و حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا شیر برنج شما غلیظ و خوشمزه شود. در ادامه دم کنی را بردارید و شیر برنج را در ظرف مورد نظرتان بریزید. سایر مراحل درست کردن شیر برنج با خامه مثل روش قبل است.

شیر برنج با شکر

برای درست کردن شیر برنج با شکر باید بعد از این که برنج به خوبی با شیر پخت و نرم شد، شکر را با نصف لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از اضافه کردن شکر باید برای چند دقیقه شیر برنج را هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد. در ادامه گلاب و پودر هل را اضافه و شعله گاز را خاموش کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه فرنی

علت ترک خوردن شیر برنج

برای پخت شیر برنج، نسبت آب به برنج باید ۴ تا ۵ برابر باشد تا برنج کاملا در آب باز شود و لعاب بیندازد. در غیر این صورت برنج به خوبی باز نمی‌شود و ممکن است شیر برنج شما بعد از آماده شدن ترک بخورد. اضافه کردن کره به شیر برنج مانع ترک خوردن آن می‌شود.

علت آب انداختن شیر برنج

بعد از آماده شدن شیر برنج باید آن را به صورت داغ در ظرف مورد نظر بریزید. اگر دوست دارید شیر برنج را سرد میل کنید، باید آن را در فضای آشپزخانه قرار دهید تا کاملا خنک شود و بعد در یخچال بگذارید. قرار دادن شیر برنج داغ در یخچال موجب آب انداختن آن می‌شود.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه شیر برنج

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه شیر برنج

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت شیر برنج اشاره شده است، با ما همراه باشید.

می‌توانید شیر برنج را هم به صورت داغ و هم به صورت سرد سرو کنید.شیر برنج خیلی زود ته می‌گیرد و از همین رو باید هر چند دقیقه یک بار آن را هم بزنید.برای مزه دار کردن شیر برنج می‌توانید از مقداری عسل، شکر و دارچین استفاده کنید.گلاب را در آخرین مرحله از پخت شیر برنج به آن اضافه کنید تا عطر آن بین نرود.برای مزه دار کردن شیر برنج می‌توانید از شیره انگور یا خرما نیز استفاده کنید.بعد از اضافه کردن شیر درب قابلمه را به هیچ عنوان روی آن نگذارید تا شیر سر نرود.در صورت تمایل می‌توانید مقداری نبات را در آب حل کنید و در شیر برنج بریزید.اگر شیر برنج را به عنوان دسر آماده می‌کنید، اجازه دهید آب اضافه آن به طور کامل تبخیر شود و بعد آن را در ظرف‌های کوچک بریزید. در ادامه صبر کنید شیر برنج‌ها کاملا خنک شوند و بعد آن‌ها را در یخچال قرار دهید.برای درست کردن شیر برنج بهتر است به جای برنج کامل از برنج نیم دانه استفاده کنید.برای این که شیر برنج شما بافت بهتری پیدا کند، می‌توانید در اواسط پخت، مواد را برای چند دقیقه کوتاه با گوشتکوب دستی یا گوشت کوب برقی له کنید.در تبریز برای مزه دار کردن شیر برنج از مربای گل محمدی استفاده می‌شود.برای خوشمزه‌تر شدن شیر برنج می‌توانید مقداری خلال پسته و بادام را در گلاب بخیسانید و در آن بریزید.برای درست کردن شیر برنج زعفرانی می‌توانید بعد از آماده شدن شیر برنج، مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.در صورت تمایل می‌توانید در زمان آماده کردن شیر برنج مقداری شکر به آن اضافه کنید. به خاطر داشته باشید که شکر را بعد از نرم شدن کامل برنج به آن اضافه کنید، زیرا اگر شکر را زود اضافه کنید، برنج دیگر نرم نمی‌شود.برای خوش عطر شدن شیر برنج می‌توانید در زمان جوشاندن شیر، ۲ عدد چوب دارچین یا مقداری پودر هل به آن اضافه کنید.در این مقاله به طرز تهیه شیر برنج برای ۴ نفر اشاره شد. برای درست کردن شیر برنج برای دو نفر می‌توانید مواد اولیه را نصف و برای آماده کردن این شیر برنج برای ۲۰ نفر باید مواد را ۵ برابر کنید.برای خوشمزه‌تر شدن شیر برنج می‌توانید بعد از پخت کامل برنج با شیر، مقداری کره به آن اضافه کنید. اضافه کردن کره از ته گرفتن شیر برنج جلوگیری می‌کند و مانع ترک خوردن آن می‌شود.برای خوش عطر شدن شیر برنج می‌توانید از مقداری عرق هل استفاده کنید.به منظور تزیین شیر برنج مجلسی می‌توانید از خلال پسته و بادام استفاده کنید.در صورتی که از برنج کامل برای پخت شیر برنج استفاده می‌کنید، حتما برنج را کمی با گوشت کوب یا پشت قاشق له کنید.شیر برنج طبع سردی دارد و از همین رو می‌توانید آن را با شیره انگور مصرف کنید تا طبع آن متعادل شود.علت تلخ شدن شیر برنج سوختن برنج یا استفاده از شیر و خامه فاسد است.علت سر رفتن شیر برنج، قرار دادن درب قابلمه روی آن است. بعد از اضافه کردن شیر به شیر برنج نباید درب قابلمه را روی آن بگذارید.در زمان خیساندن برنج به هیچ عنوان از نمک استفاده نکنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه شیر برنج و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!