جوک‌

طرز تهیه سرمَه غذای صربستانی (ویژه ناهار با نکات)

مناسب برای

6 نفر

زمان آماده‌سازی

1 ساعت

زمان پخت

2 ساعت

سرمه (Sarma) یک غذای صربی است که مصرف آن در اروپای بالکان رایج است. می‌توانید تشابهات زیادی میان این غذای صربی و دلمه پیدا کنید. با ما در این مطلب از مجله اکالا همراه باشید تا با طرز تهیه سرمه، غذای صربستانی خوشمزه، آشنا شویم.

نگاهی سریع به روش پخت

برای پخت سرمه کافی است چند برگ از شور کلم برگ را جدا کرده و با آب سرد آبکشی کنید. پیاز، گوشت و سبزیجات را بپزید و با برنج پخته مخلوط کنید. از مواد داخل دلمه، یک قاشق داخل هر برگ کلم بگذارید و آن را رول کنید.

سپس سرمه‌ها را داخل یک قابلمه بچینید و ⅓ قابلمه را پر از آب کنید. بگذارید سرمه ۲ ساعت بپزد تا آماده خوردن شود. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای سرمه برای ۶ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازشور کلم درسته۱۰ تا ۱۵ برگگوشت گوساله چرخ کرده۹۰۰ گرمپیاز۱ عدد متوسطهویج۱ عدد متوسطپاپریکا۳ قاشق غذاخوریبرنج سفید کته شده۱ فنجانبیکن دودی ضخیم یا هر فرآورده گوشتی دودی دیگربه میزان لازمروغن آفتاب گردانبه میزان لازمنمک و فلفل سیاهبه میزان لازمجعفری خرد شده۴ قاشق غذاخوری پرسیر۲ حبه

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله اول: پیاز و گوشت را بپزید

در مرحله اول باید در یک ماهیتابه بزرگ که گنجایش لازم برای ترکیب مواد سرمه را داشته باشد، پیاز را با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود.

سپس به پیاز، گوشت را اضافه کنید و تفت دهید. در این مرحله لازم نیست صبر کنید تا گوشت چرخ کرده کاملا سرخ شود و آبش را بکشد.

ادویه جات شامل نمک، فلفل سیاه و پاپریکا را به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید.

توجه کنید که شور کلم برگ، خود طعمی شور دارد و استفاده زیاد از نمک می‌تواند غذای شما را شور کند. به همین دلیل بهتر است غذا را کمی کم نمک بگیرید.

در صورت تمایل در این مرحله می‌توانید چند تکه بیکن دودی به ماهیتابه اضافه کنید تا مواد عطر و طعم گوشت دودی را به خود بگیرند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ناسی گورنگ؛ پلوی سرخ شده اندونزی

مرحله دوم: سبزیجات را اضافه کنید

بعد از این که گوشت پخت و قبل از این که آب گوشت خشک شود، هویج ریز خرد شده را به همراه جعفری و برنج، به گوشت و پیاز اضافه کنید.

مواد را خوب با هم مخلوط کنید. اجازه دهید ۵ دقیقه دیگر روی حرارت کم بماند تا هویج کمی نرم شود.

مرحله سوم: جدا کردن برگ شور کلم

کلم را از مایع شور بیرون بیاورید و به دقت ۱۵ برگ از برگ‌های سالم آن را جدا کنید. اگر بعضی از برگ‌ها کوچک و سوراخ‌دار هستند ایرادی ندارد. آن‌ها را کنار بگذارید تا بعدا برای کف قابلمه استفاده کنید.

برگ‌های جدا شده را در یک ظرف آب سرد شناور کرده و بعد از چند دقیقه آبکش کنید. وقتی آب اضافی برگ‌ها رفت، بخش‌های سفت پشت قسمت پایینی برگ‌ها را با چاقو جدا کنید.

مرحله چهارم: سرمه را بپیچید

در ابتدا چند برگ سوراخ دار کلم را در انتهای قابلمه بچینید. ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری از مواد میانی را داخل هر برگ کلم بریزید. مواد را کمی بالاتر از حاشیه پایینی برگ بریزید.

در ادامه بخش‌های طرفین برگ را روی مواد تا کنید؛ سپس کلم را از بخش پایینی رو به بالا رول کنید تا برگ کلم چند بار دور مواد میانی رول شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه کلم برگ

مرحله پنجم: سرمه را بپزید

سرمه‌هایی را که به همین روش رول کرده‌اید، در قابلمه بچینید. چند قطعه بیکن دودی را در ابعاد دلخواه خرد کنید و لا‌به‌لای سرمه‌هایی که در قابلمه چیده‌اید بگذارید. این کار باعث می‌شود تا سرمه‌ها بوی گوشت دودی بگیرند.

⅓ قابلمه را از آب پر کنید. روی سرمه‌ها یک بشقاب را به صورت برعکس گذاشته و در قابلمه را بگذارید. زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب شروع به جوشیدن کند. به محض این که آب شروع به جوشیدن کرد حرارت زیر قابلمه را ملایم کنید و اجازه دهید سرمه ۲ ساعت با حرارت ملایم بپزد.

بعد از دو ساعت سرمه‌ها آماده هستند. آن‌ را با کمک ۲ قاشق از قابلمه بیرون بیاورید و مراقب باشید تا رول سرمه را باز نکنید. می‌توانید از آب سرمه به عنوان سس برای روی سرمه‌ها استفاده کنید.

سرمه را می‌توانید با ماست یونانی یا پنیر فتا سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن‌های طرز تهیه سرمه

جایگزین برای شور کلم برگ

شور کلم برگ یک شور سنتی است که در آن کلم سفید به صورت درسته شور انداخته می‌شود. مدت زمان لازم برای رسیدن این شور حدود ۳ ماه است.

طعم سنتی و اصیل این غذا را هنگامی می‌توانید تجربه کنید که از شور کلم برگ برای درست کردن آن استفاده کنید اما اگر فرصت یا تمایلی به آماده‌سازی شور کلم برگ ندارید می‌توانید از این روش جایگزین استفاده کنید.

کلم را به صورت درسته به مدت ۱۰ دقیقه در بخار پز بگذارید. قبل از انجام این کار باید بخشی میانی کلم را با یک چاقوی تیز جدا کرده و بیرون بیاورید. بعد از ۱۰ دقیقه برگ‌های کلم را بررسی کنید و اگر به قدر کافی شل و منعطف شده بودند، کلم را از بخارپز بیرون آورده و اجازه دهید خنک شود.

۱۵ برگ کلم برای رول کردن سرمه جدا کنید. حالا این برگ‌ها برای رول شدن آماده هستند. در صورت نیاز بخش‌های سفت پشت برگ را با چاقو جدا کنید.

نکات و فوت‌وفن‌های طرز تهیه سرمه

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت سرمه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

در بعضی از مناطق بالکان، این غذا با گوشت خام رول می‌شود. برای این کار گوشت، پیاز آب گرفته، سبزیجات، برنج و ادویه ترکیب شده و داخل هر رول قرار می‌گیرند. نهایتا سس گوجه به آب قابلمه اضافه می‌شود و رول‌ها در این آب می‌پزند.در صورت تمایل می‌توانید این غذا را در فر بپزید. برای این کار چند برگ کلم روی سرمه‌ها بگذارید تا سرمه‌های روی ظرف نسوزند. روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید و بگذارید ظرف نیم ساعت با حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت بپزد. سپس فویل را بردارید و بگذارید ۲۰ دقیقه دیگر در فر بماند تا برگ‌های سرمه طلایی رنگ شوند.قرار دادن چند برگ کلم در کف قابلمه برای جلوگیری از سوختن سرمه‌ها است. در صورت تمایل می‌توانید کف قابلمه کمی برگ کلم خرد شده به صورت نواری بریزید تا لایه کف قابلمه کمی ضخیم‌تر شود.می‌توانید در صورت تمایل یک سیب زمینی کوچک خرد شده هم به مود داخل سرمه اضافه کنید.برخی از افراد به جای ریختن آب در قابلمه سرمه، از یک ترکیب رقیق سس گوجه استفاده می‌کنند.این غذا را می‌توان در فریزر نگهداری کرد.

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه سرمه به روش قدیمی و سنتی بالکان آشنا شدیم. این غذا بسیار شبیه دلمه است و استفاده از گوشت دودی و شور کلم برگ مواردی هستند که آن را متمایز می‌کنند.

منبع: thebalkanhostess.com

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. ماجراجویی‌های جدید، ضربان زندگی من هستند! نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز. با من در این سفرهای پرماجرا همراه شوید!

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!