سرمایههای انسان از نگاهی دیگر
وحید محمود قره باغ؛ طبیعتا هر انسانی با هر شرایط و مکتبی که دنبال میکند از سرمایههای متفاوت در زمینههای مختلف برخوردار است. سرمایههایی که گاهی آشکار و گاهی پنهان است؛ بی تردید انسانهای موفق نیز از این قاعده مستثنی نیستند. از سویی انسان در مقاطعی کمتر به سرمایههای ارزشمند خود میپردازد در حالی که از جایگاه خاصی نیز برخوردارند؛ یکی از این موارد جایگاه بی بدیل خانواده و البته همسران افراد کامیاب در این مسیر است.
افرادی که دوشادوش این انسانهای موفق شاهد رنج، مرارتها و البته کامیابیهای آنها بودهاند. کسانی که سهمی بزرگ و بی بدیل در موفقیت افراد چه در فضای کاری و چه محیط خانوادگی داشتهاند. به عبارتی کمتر انسانی را میتوان یافت که بدون تکیه بر خانواده قادر باشد پلههای ترقی را که با مشقت همراه است طی کند.
گفتنی است غالب خانوادههای افراد موفق با وجود محدودیتهایی که شاید برای بسیاری از انسانها قابل قبول نیست شاهد کامیابیهای اشخاص در زمینههای مختلف علمی، فرهنگی، هنری و همچنین ورزشی بودهاند. جالبتر این که غالب این افراد فداکار نیز بسیار ماخوذ به حیا بوده و حتی انتظار تقدیر خاصی را نیز ندارند ولی همچنان که در گذشته همراه افراد کامیاب بودهاند همچنان در آینده نیز این مسیر را طی میکنند.
از جانبی دیگر دانش، استعداد و ظرفیتهای بالای افراد موفق در کنار خانواده به سامان مینشیند. در حقیقت افراد در کنار خانواده ابعاد وجودی خود را شکوفا کرده و گسترش میدهند؛ همچنین با چالش ها، مواجه بهتری دارند؛ موضوعی که از عهده افراد دیگر خارج است. وجود خانواده بی شباهت به مقوله آرامش و سلامتی نیست؛ مادامی که هستند شاید چندان به چشم نیایند ولی با نبودشان شرایط توفیر اساسی دارد.
در نهایت اینکه انسانهای موفق بدون خانواده و همسری که، چون پشتوانهای برای آنهاست قادر به انجام کارهای بزرگ خود نخواهند بود. همان طور که کارشناسان علوم اجتماعی نیز اذعان دارند جایگاه خانواده را با هیچ موضوع و یا مقولهای نمیتوان جایگزین کرد و این مهم زمانی که مقطع حساس و بحرانی نیز پیش روست، بیش را پیش اهمیت خود را به زیبایی هر چه تمامتر به نمایش میگذارد.
در نهایت اینکه خانواده مناسب قادر است انسانی عادی را به شخصیتی متفاوت و موفق تبدیل کند و بر عکس خانواده ناهنجار میتواند شخصی با انگیزه و مستعد را به فردی ناموفق بدل کند.