جوک‌

طرز تهیه پلو بندری برای ناهار+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای

5 نفر

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

پلو بندری یا هواری بندری یک نوع غذای خوشمزه و سنتی جنوبی است که برخی افراد آن را با تن ماهی و برخی دیگر با ماهی تازه درست می‌کنند. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه پلو بندری به ۶ روش مختلف و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذای خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این غذا ابتدا باید پیاز، سیر، فلفل سبز و ادویه‌ها را به خوبی سرخ کنید. تن ماهی را بجوشانید و بعد همراه با سایر مواد تفت دهید. گوجه خرد شده را با کمی آب به ماهیتابه اضافه کنید و بعد از این که همه مواد به خوبی پختند، شعله گاز را خاموش کنید.

برنج را آبکش کنید و روی حرارت قرار دهید تا آماده شود. سپس برنج را همراه با ترکیب تن ماهی سرو کنید. برای درست کردن این غذا با گوشت باید تن ماهی را حذف و به جای آن از تکه‌های گوشت و سیب زمینی استفاده کنید.

برای درست کردن این غذا با میگو می‌توانید به جای تن ماهی از میگو استفاده کنید. بوشهری‌ها این غذا را با تکه‌های ماهی تازه استفاده می‌کنند. می‌توانید این غذا را با گوشت ریش ریش و تکه‌های مرغ نیز آماده کنید.

رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای پلو بندری با تن ماهی برای ۵ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبرنج ایرانی۴ لیوان فرانسوی دسته‌دارتن ماهی۲ قوطیپیاز۲ عدد بزرگگوجه فرنگی۳ عدد متوسطشوید تازه خرد شده۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارسیر۳ حبه درشتپودر تخم گشنیز۱ قاشق چای‌خوریزردچوبه۱ قاشق مرباخوریفلفل سبز تند۲ عدد متوسطزعفران دم کرده۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دارروغن مایع و آببه مقدار لازمادویه ماهی۱ قاشق مرباخوریادویه پلویی۱ قاشق مرباخورینمک، فلفل سیاه و فلفل قرمزبه مقدار لازم

مرحله اول: پیاز داغ را آماده کنید

برای شروع باید پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. سپس پیازها را در روغن بریزید و سرخ کنید تا طلایی شوند.

مرحله دوم: سیرها را تفت دهید

بعد از این که پیازها سرخ شدند، می‌توانید سیرها را به صورت نگینی خرد کنید و در ماهیتابه بریزید و برای چند دقیقه تفت دهید. کمی بعد زردچوبه را اضافه کنید و همه مواد را به خوبی تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه به پلو

مرحله سوم: فلفل سبزها را اضافه کنید

در این مرحله باید فلفل سبزها را خرد کنید و در ماهیتابه بریزید. اگر دوست ندارید طعم پلو بندری شما تند شود، می‌توانید از یک عدد فلفل سبز استفاده کنید.

مرحله چهارم: تن ماهی را آماده کنید

تن ماهی را برای ۲۰ دقیقه در آب بجوشانید و بعد آن را باز کنید و در ماهیتابه بریزید. حالا همه مواد را برای ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید تا تکه‌های ماهی کمی از هم جدا شوند.

مرحله پنجم: ادویه‌ها را اضافه کنید

مقداری نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، ادویه ماهی، ادویه پلویی، زردچوبه و پودر تخم گشنیز به ماهیتابه اضافه کنید و مواد را برای ۲ دقیقه تفت دهید تا بوی ادویه‌ها بلند شود.

مرحله ششم: گوجه‌ها را همراه با شوید خرد شده اضافه کنید

گوجه‌ها را بشویید و آن‌ها را رنده کنید و در ماهیتابه بریزید. می‌توانید از گوجه خرد شده نیز برای این غذا استفاده کنید، تنها در این روش باید پوست گوجه‌ها را جدا کنید. کمی بعد شوید تازه خرد شده را به ماهیتابه اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر مواد را تفت دهید.

مرحله هفتم: اجازه دهید همه مواد بپزند

یک لیوان آب در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید همه مواد به خوبی بپزند. بعد از ۵ دقیقه که آب اضافه تبخیر شد، می‌توانید شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله هشتم: برنج را آبکش کنید

یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و کمی نمک به آن اضافه کنید. اجازه دهید آب بجوشد و بعد برنج را در آن بریزید. حدود ۷ تا ۸ دقیقه صبر کنید و بعد از این که برنج‌ها نیم پز شدند، آن‌ها را آبکش کنید. برای پخت بهتر برنج می‌توانید آن را برای یک ساعت در آب بخیسانید و بعد آماده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرین پلو

مرحله نهم: برنج را آماده کنید

در یک قابلمه مقداری روغن بریزید. برای ته دیگ می‌توانید از برنج زعفرانی، نان یا سیب زمینی استفاده کنید. سپس برنج را با موادی که برای پلو بندری آماده کرده‌اید ترکیب کنید و در قابلمه بریزید.

می‌توانید برنج و مواد را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. در صورت نیاز کمی روغن روی برنج بریزید و درب قابلمه را روی آن بگذارید. اجازه دهید برنج برای ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم دم بکشد.

مرحله دهم: پلو بندری را سرو کنید

بعد از این که برنج آماده شد، آن را در ظرف مناسب بریزید و پلو بندری خوشمزه‌تان را با سالاد، سبزی خوردن و ترشی بندری سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه پلو بندری

برای درست کرد پلو بندری از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. در ادامه به محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین روش‌های درست کردن پلو بندری به روش سنتی اشاره شده است.

پلو بندری با گوشت تکه‌ای

برای درست کردن پلو بندری با گوشت که به عنوان هواری گوشت نیز شناخته می‌شود، باید به جای تن ماهی از تکه‌های گوشت استفاده کنید. در این روش از ترکیباتی مثل گوشت گوسفندی استخوان دار، نخود، سیب زمینی، سیر، گوجه فرنگی، رب گوجه، لیمو عمانی و ادویه‌های مختلف استفاده می‌شود.

برای شروع نخودها را بپزید. پیاز را همراه با سیر و گوشت در روغن تفت دهید و بعد رب، زعفران، فلفل سبز خرد شده و ادویه‌های مختلف را اضافه کنید. مقداری آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزد.

زمانی که نخود پخت لیمو عمانی و سیب زمینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. برنج را همراه با آب گوشت به صورت کته بپزید و بعد آن را در ظرف مناسب بریزید و مواد گوشتی را در کنار برنج سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قارچ پلو زعفرانی با مرغ

پلو بندری با گوشت ریش ریش

برای درست کردن پلو بندری با پوست ریش ریش باید بعد از این که گوشت پخت، آن را از قابلمه خارج کنید و بعد با دست یا چنگال ریش ریش کنید و سپس آن را به روش قبل روی برنج بریزید. می‌توانید این غذا را به صورت ترکیبی با برنج نیز آماده کنید.

پلو بندری با گوشت ریش ریش

پلو بندری بوشهری با ماهی

برای درست کردن پلو بندری بوشهری می‌توانید به جای تن ماهی از هر نوع ماهی دیگری که دوست دارید استفاده کنید. در این روش باید تکه‌های ماهی را با پیاز و ادویه سرخ کنید و سپس گوجه، رب گوجه و سایر چاشنی‌ها را اضافه کنید. برنج را آبکش کنید. در انتها ماهی‌ها را همراه با برنج به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و اجازه دهید برنج دم بکشد.

پلو بندری با مرغ

برای درست کردن هواری بندری با مرغ باید تن ماهی را حذف کنید و به جای آن از گوشت سینه یا ران مرغ بدون استخوان استفاده کنید. سایر مراحل درست کردن این غذا مثل روش قبل است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کلم پلو شیرازی

پلو بندری با میگو

برای درست کردن پلو بندری با میگو باید میگوها را با کمی فلفل و زردچوبه مزه دار کنید. سیب زمینی را به صورت نگینی خرد و در روغن سرخ کنید. در ادامه میگو را به آن اضافه کنید و بعد مقداری پیاز داغ، پودر سیر و نمک به آن بزنید و برای ۳ دقیقه تفت دهید.

کمی بعد کشمش را اضافه کنید. حالا برنج را آبکش کرده و با شوید ترکیب کنید. سپس برنج و ترکیب میگو را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و اجازه دهید برنج دم بکشید.

پلو بندری با میگو

بهترین برنج برای درست کردن پلو بندری

برای درست کردن پلو بندری بهتر است از برنج عنبر بو استفاده کنید. این برنج دانه کوتاه عطر فوق‌العاده‌ای دارد و در استان خوزستان کشت می‌شود. از آن جایی که برنج عنبر بو به خوبی قد نمی‌کشد، بهتر است آن را با آب کمتر یا برای مدت زمان کوتاه‌تر بجوشانید.

اگر به برنج عنبر بو دسترسی ندارید، می‌توانید از برنج ایرانی باکیفیت یا حتی برنج هندی یا پاکستانی نیز برای پخت این غذا استفاده کنید.

علت تلخ شدن پلو بندری

اگر برای پخت این غذا از تخم گشنیز به مقدار زیاد استفاده کنید، طعم غذای شما تلخ می‌شود. در صورتی که برای مزه دار کردن پلو بندری از پودر لیمو استفاده می‌کنید، بهتر است مراقب باشید که طعم پودر لیمو تلخ نباشد. مغز لیمو بهترین گزینه برای مزه دار کردن این غذا است.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه پلو بندری

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت پلو بندری اشاره شده است، با ما همراه باشید.

پلو بندری جنوبی از آن غذاهایی است که باید به صورت تند و تیز آماده شود.پلو بندری از محبوب‌ترین غذاهای محلی خوزستان و هرمزگان است.برای پخت این غذا باید از برنج محلی جنوب استفاده کنید.ترکیب ادویه‌ها و سبزیجات این پلو تاثیر زیادی بر طعم و مزه آن دارد، بنابراین سعی کنید هیچ کدام از ادویه‌ها و چاشنی‌ها را حذف نکنید.قبل از ترکیب کردن تن ماهی با سایر مواد، حتما آن را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.پیشنهاد می‌شود این غذا را با ته دیگ سیب زمینی آماده کنید.برای مزه دار کردن این غذا از تخم گشنیز به مقدار کم استفاده کنید تا طعم غذا تلخ نشود.می‌توانید پلو بندری را تا ۲ روز در ظرف در بسته و در یخچال نگهداری کنید.برای درست کردن پلو بندری می‌توانید به جای تن ماهی از میگو، گوشت، ماهی و مرغ نیز استفاده کنید.در برخی از رسپی‌ها برای مزه دار کردن این غذا از مقداری تمر هندی نیز استفاده می‌شود.در صورت تمایل می‌توانید مقداری زعفران دم کرده نیز به این غذا اضافه کنید.برای درست کردن پلو بندری با ماهی باید از ماهی‌های بدون استخوان استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه پلو بندری و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!