طرز تهیه چیکن استراگانف؛ از غذاهای محبوب روسیه
مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
چیکن استراگانف یکی از غذاهای محبوب کشور روسیه است که برای درست کردن آن از ترکیب مرغ و سبزیجات در کنار سس مخصوص استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه چیکن استراگانف و همه فوتوفن های درست کردن این غذای خوشمزه آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن این غذا ابتدا باید پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و در روغن تفت دهید. کمی بعد مرغ نواری خرد شده و ادویهها را اضافه کنید. قارچ را به صورت ورقهای خرد کنید و در ماهیتابه بریزید.
شیر را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید. کره و آرد را در یک شیر جوش بریزید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا ترکیب شوند. سپس این سس را به سایر مواد اضافه کنید.
در انتها سیب زمینی سرخ شده را آماده کنید و آن را روی چیکن استراگانف بریزید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای چیکن استراگانف برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازسینه مرغ کامل۱ عددقارچ۷۵۰ گرمخامه۱۵۰ گرمپیاز۱ عددشیر۲ لیترکره۵۰ گرمآرد سفید۱ قاشق غذاخوریآویشن و پاپریکابه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمسیب زمینی۱ عددروغنبه مقدار لازم
مرحله اول: مواد لازم را از یخچال خارج کنید
برای درست کردن چیکن استراگانف، قبل از هر کاری باید مواد مورد نیاز برای درست کردن سس مخصوص این غذا را از یخچال خارج کنید تا با دمای محیط سازگار شوند. بنابراین خامه، شیر و کره را از نیم ساعت قبل از آماده کردن غذا از یخچال خارج کنید.
مرحله دوم: پیاز را تفت دهید
پیاز را به صورت نگینی یا خلالی نازک خرد کنید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. در ادامه پیازها را به ماهیتابه اضافه کنید و برای چند دقیقه در روغن تفت دهید تا سبک شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه گراتن مرغ و اسفناج
مرحله سوم: مرغ و ادویهها را اضافه کنید
بعد از این که پیازها سبک شدند، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آنها اضافه کنید. حدود ۲ دقیقه مواد را هم بزنید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود. در ادامه تکههای مرغ را به صورت نواری یا مکعبی خرد کنید و در ماهیتابه بریزید.
مرحله چهارم: شیر را اضافه کنید
در این مرحله باید شیر را به قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید. اجازه دهید شیر با حرارت ملایم بجوشد.
مرحله پنجم: کره و آرد را ترکیب کنید
کره را در شیر جوش بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. یک قاشق غذاخوری روغن نیز به آن اضافه کنید.
زمانی که کره کاملا آب شد، میتوانید آرد را اضافه کنید و مواد را مدام هم بزنید تا آرد کاملا با کره و روغن ترکیب شود.
در این مرحله باید هم زدن را تا جایی که رنگ مواد کمی تغییر کند و کرمی شود، ادامه دهید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله ششم: سس را به قابلمه اضافه کنید
بعد از این که سس مورد نظر را آماده کردید، میتوانید آن را به مخلوط مرغ و شیر اضافه کنید و دوباره مواد را به خوبی هم بزنید.
مرحله هفتم: قارچ و خامه را اضافه کنید
قارچها را بشویید و به صورت ورقهای خرد کنید. زمانی که سس چیکن استراگانف کمی غلیظ شد، میتوانید خامه را اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید تا خامه کاملا با سس غذا ترکیب شود.
کمی بعد میتوانید قارچهای خرد شده را همراه با کمی آویشن و پودر پاپریکا به چیکن استراگانف اضافه کنید.
مرحله هشتم: چیکن استراگانف را آماده کنید
اجازه دهید قارچها به آرامی روی حرارت بپزند و غذای شما آماده شود. اگر دوست دارید چیکن استراگانف شما آبدار باشد، میتوانید بعد از پخت قارچ، شعله گاز را خاموش کنید. برای افزایش غلظت سس این غذا نیز باید آن را برای مدت بیشتری بجوشانید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ساندویچ رست بیف
مرحله نهم: سیب زمینی را سرخ کنید
بعد از این که چیکن استراگانف آماده شد، باید به سراغ درست کردن سیب زمینی سرخ شده بروید. سیب زمینی را بشویید و پوست آن را جدا کنید.
در ادامه سیب زمینی را به صورت رشتهای یا خلالهای خیلی نازک خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و سیب زمینیها را به خوبی سرخ کنید تا برشته و طلایی شوند.
مرحله دهم: چیکن استراگانف با سیب زمینی چیپسی را سرو کنید
در این مرحله باید چیکن استراگانف را در ظرف مورد نظرتان بریزید و بعد سیب زمینی سرخ شده را روی آن بریزید. غذای شما آماده است و میتوانید آن را نوش جان کنید.
چیکن استراگانف با پاستا
برای درست کردن چیکن استراگانف با پاستا باید غذا را طبق دستوری که گفته شد آماده کنید و بعد آن را در کنار پاستا سرو کنید. در این روش میتوانید مقداری سس گوجه فرنگی نیز به سس غذا اضافه کنید.
روش سرو کردن چیکن استراگانف
این غذا باید با سیب زمینی رشتهای ترد و سوخاری سرو شود. میتوانید این غذا را همراه با نان تازه یا بدون نان سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بیف استراگانف
تفاوت بیف استراگانوف و چیکن استراگانف
برای درست کردن بیف استراگانوف از گوشت فیله گوساله استفاده میشود، اما برای پخت چیکن استراگانوف باید از مقداری سینه مرغ خرد شده استفاده کنید.
مدت زمان پخت چیکن استراگانوف سریعتر از بیف استراگانوف است و برای افرادی که به هر دلیلی دوست ندارند از گوشت قرمز استفاده کنند، گزینه مناسبی محسوب میشود.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه چیکن استراگانف
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت چیکن استراگانف اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای خوشمزهتر شدن این غذا بهتر است ابتدا مرغ را به صورت نواری برش دهید و بعد آن را همراه با نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و سس خردل در یک کاسه بریزید و خوب مخلوط کنید. در ادامه مرغها را برای ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا به خوبی مزه دار شوند.برای درست کردن چیکن استراگانف با مرغ و قارچ میتوانید قارچ را به صورت نواری برش دهید.به منظور آماده کردن این غذا میتوانید بعد از تفت دادن آرد با کره، شیر را به آن اضافه کنید تا سس شما آماده شود و بعد آن را به سایر مواد اضافه کنید.برای درست کردن این غذا باید شیر را از نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.سسی که برای درست کردن چیکن استراگانف استفاده میشود، همان سس بشامل است.برای مزه دار کردن مرغها قبل از سرخ کردن، میتوانید از مقداری روغن زیتون و سس مایونز نیز استفاده کنید.چیکن استراگانف از آن غذاهایی است که باید بعد از آماده شدن، بلافاصله سرو شود. سرد شدن این غذا موجب غلیظ شدن سس آن میشود.برای درست کردن چیکن استراگانف دو نفره میتوانید مواد اولیه این رسپی را نصف کنید.برای درست کردن این غذا بهتر است از سینه مرغ یا ترکیب ران و سینه مرغ استفاده کنید.هر ۱۰۰ گرم از این غذا حاوی ۱۶۲ کالری است.در صورت تمایل میتوانید برای پخت این غذا از مقدار قارچ بیشتر و مرغ کمتری استفاده کنید.در صورتی که سس غذا غلیظ شد، میتوانید مقداری شیر به آن اضافه کنید تا رقیق شود.برای تزیین این غذا میتوانید در کنار سیب زمینی سرخ شده از مقداری پیاز داغ چیپسی نیز استفاده کنید.سیب زمینی سرخ شده این غذا باید بسیار نازک و به صورت رشتهای خرد و در روغن فراوان سرخ شود.برای درست کردن چیکن استراگانف رستورانی میتوانید از مقداری سیر رنده شده یا پودر سیر نیز استفاده کنید.در طرز تهیه چیکن استراگانف برای ۲۰ نفر باید مواد اولیه این رسپی را ۵ برابر کنید.میتوانید این غذا را در ظرف در بسته بریزید و تا ۴ روز در یخچال قرار دهید.برای درست کردن چیکن استراگانف رژیمی میتوانید خامه را به طور کامل حذف کنید.اضافه کردن مقداری عصاره مرغ، طعم بهتری به این غذا میبخشد.برای مزه دار کردن این غذا میتوانید به جای خامه از مقداری سس مایونز استفاده کنید.قبل از اضافه کردن آرد به کره، بهتر است آن را ۲ بار الک کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه چیکن استراگانف و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…