جوک‌

تلاشی کم رمق و تنزل یک «درام تاریخی»/ «هزار سنگری» که تبیین نشد – اخبار سینمای ایران و جهان

سینماپرس: فیلم سینمایی «بازی خونی» تلاش می‌کند تا روایتی سینمایی از ماجرای استقرار «اتحادیه کمونیست‌های ایران» در «جنگل‌های آمل» و اطراف آن که به منظور خلق یک انقلاب دیگر در سال ۱۳۶۰ هجری‌شمسی ارایه دهد.

فاطمه سادات ناظمی/ فیلم سینمایی «بازی خونی» اثری است که ظاهرا به سراغ تصویرسازی و روایت مقطعی از تاریخ معاصر و اتفاقات اوایل انقلاب می‌رود تلاش می‌کند تا روایتی سینمایی از ماجرای استقرار «اتحادیه کمونیست‌های ایران» در «جنگل‌های آمل» و اطراف آن که به منظور خلق یک انقلاب دیگر در سال ۱۳۶۰ هجری‌شمسی ارایه دهد. اثری در گونه «سینمای استراتژیک» که اگر چه هیچ تردیدی در ضرورت تولید آن نیست؛ اما متاسفانه به سبب عدم رعایت منطق فیلمنامه و کمبود پژوهش مناسب و عدم هدف‌گذاری برای رسیدن به هدفی خاص که همان بازنمایی مختصات «مقاومت مردم آمل» و عدم اقدام برای هویت بخشی این شهر با نام «هزارسنگر» و…، این اثر عملا به فیلمی گنگ مبدل شده است. فیلمی که برای مخاطب نسل جدید خود که چیزی از ماجرا نشنیده غیر قابل فهم بوده و ایشان را به نوعی سردرگم ساخته و موجب عدم ارتباط مناسب با آن می‌شود.


تلاشی کم رمق و تنزل یک «درام تاریخی»/ «هزار سنگری» که تبیین نشد


یکی از نقاط ضعف فیلم سینمایی «بازی خونی» را می‌توان پیرنگ فرعی فیلمنامه آن یعنی قصه دختر و پسری معرفی کرد که با هم نامزد هستند و یکی در جبهه سربداران و دیگری در جبهه انقلاب قرار گرفته است به هیچ عنوان رابطه بین این دو شخصیت در فیلم در نیامده و همه چیز مصنوعی جلوه می‌کند. حتی در انتهای قصه نیز این رابطه هیچ بار دراماتیکی به قصه اضافه نکرده و تنها بهانه‌ و دست‌مایه داستان گویی اثر شده است و در نهایت مخاطب «بازی خونی» را به جای مواجهه با «درامی تاریخی» در مقابل «درامی معمایی» به سبک فیلم سینمایی «کت چرمی» قرار داده است.


فیلم سینمایی «بازی خونی» اثری با روایت‌هایی آشفته و کاراکترهایی است که اساسا درست شخصیت پردازی نشده‌اند. اثری که آنقدر خرده روایت در داستان اصلی خود ساخته که ذهن بیننده شلوغ شده و رشته ماجرا از دستش در می‌رود. اثری با بازی‌های اگزجره «سارا حاتمی» و «ارسطو خوش رزم» که نخواسته و یا نتوانسته با استفاده از شیوه فلش‌بک حتی یک معرفی ساده و قابل قبول از «فرقه سربداران» به مخاطب خود ارائه دهد و بجای آن آش درام را آنچنان شور ساخته که عملا قالب اثر از یک درام تاریخی و اقتباسی منطبق بر واقعیت دور شده است. اثری که سعی دارد با شیوه‌های تکنیکی ضعف‌های خود را بپوشاند و در این مسیر سایه نوعی مه‌گرفتگی بی‌منطق را در طول بازه زمانی فیلم مستقر می‌سازد و از این جهت است که «بازی خونی» را می‌توان به نوعی یک «فرصت سوزی» در عرصه «جهاد تبیین» قلمداد نمود.


تلاشی کم رمق و تنزل یک «درام تاریخی»/ «هزار سنگری» که تبیین نشد


شایان ذکر است که فیلم سینمایی «بازی خونی» به کارگردانی «حسین میرزا محمدی» و تهیه‌کنندگی «سعید پروینی» دومین اثری بود که در روز جمعه ۱۲ بهمن، به عنوان نخستین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» به نمایش گذاشته شد. اثری به نویسندگی «مسعود هاشمی‌نژاد» که در «بخش مسابقه سینمای ایران» حضور یافته و ارسطو خوش‌رزم، سارا حاتمی، پیام احمدی‌نیا، مهیار شاپوری، مهدی پتکی، مجید آقاکریمی، لیندا کیانی، شادی مختاری، کیسان دیباج، محمدصادق برقعی، علیرضا گیلوری و محمد موحدنی ترکیب اصلی بازیگران آن را تشکیل می‌دادند.

البته به غیر از اعلام فهرست بازیگران فیلم سینمایی «بازی خونی» و اینکه این فیلم با سرمایه «موسسه فرهنگی هنری اندیشه شهید آوینی» ساخته شده؛ سایر عوامل فیلم سینمایی «بازی خونی» عبارتند از: مدیر فیلم‌برداری: علیرضا برازنده، تدوین: حمید نجفی‌راد، طراح صحنه و دکور: بهزاد جعفری، موسیقی: حسام ناصری، طراح لباس: مهرناز اکبری، طراح چهره‌پردازی: علی شفیعی‌ثابت، طراحی و ترکیب صدا: امین شریفی، مدیر صدابرداری: مهراد ابوالقاسمی، طراح جلوه‌های بصری: امین پهلوان‌زاده، طراح جلوه‌های ویژه میدانی: ایمان کرمیان، مدیر تولید: داود جمشیدی، جانشین تهیه‌کننده: حسام‌الدین پوراسماعیلی، برنامه‌ریز: بهنام اعلمی و حمید قاسمی، سرپرست گروه کارگردانی: سعید سیری، منشی صحنه: سارا عبدالهی، طراح بدلکاری: امیرحسین خنجری، دستیار تهیه‌کننده: پرستو سادات مهاجرانی، مجری‌طرح: موسسه فرهنگی هنری سایه سرخ سرو، تولید: موسسه فرهنگی هنری اندیشه شهید آوینی.


تلاشی کم رمق و تنزل یک «درام تاریخی»/ «هزار سنگری» که تبیین نشد


منبع خبر

برچسب ها :

مطالب مشابه را ببینید!