طرز تهیه سالاد تبوله لبنانی؛ غذای سبک و مقوی عربی
مناسب برای
8 نفر
زمان آمادهسازی
45 دقیقه
سالاد تبوله یک سالاد خوشمزه و مقوی لبنانی است که میتوانید از آن به عنوان پیش غذا یا یک وعده غذای سبک استفاده کنید. این غذای عربی در آسیا بسیار پرطرفدار است و برای درست کردن آن از روشهای مختلفی استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه سالاد تبوله لبنانی به ۷ روش مختلف و همه فوتوفنهای درست کردن این سالاد خوشمزه آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این سالاد با بلغور گندم باید بلغور گندم را برای نیم ساعت با آب جوش ترکیب و بعد آبکش کنید. در ادامه آن را با جعفری و نعنای خرد شده، خیار، پیاز، گوجه فرنگی و پیازچه خرد شده ترکیب کنید.
مقداری روغن زیتون و آبلیمو در سالاد بریزید و سالاد را با ترکیب خردل، موسیر، سرکه انگور، روغن زیتون، فلفل سیاه و نمک مزه دار کنید. برای درست کردن این سالاد میتوانید به جای بلغور گندم از کینوا، نخود فرنگی، نخود آبگوشتی و بلغور جو نیز استفاده کنید یا مقداری پنیر و دانه انار روی سالاد بریزید.
رسپی این سالاد خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای سالاد تبوله با بلغور گندم برای ۸ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبلغور گندم۲ لیوان فرانسوی دستهدارآب جوش ۴ لیوان فرانسوی دستهدارجعفری خرد شده۳ لیوان فرانسوی دستهدارنعنای خرد شده ۱ و ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارپیازچه۸ عددپیاز قرمز۲ عدد کوچکخیار۱ عدد بزرگروغن زیتون۳ قاشق غذاخوریآب لیمو ترش تازه۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارگوجه فرنگی۲ عدد کوچککاهو۱ بوته کوچک
مواد لازم برای سس سالاد
مواد لازممقدار مورد نیازخردل۲ قاشق چایخوریموسیر۱ عدد متوسطروغن زیتون۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدارسرکه انگور۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارفلفل سیاه و نمکبه مقدار لازم
مرحله اول: بلغور را آماده کنید
برای شروع باید بلغور گندم را در یک ظرف بریزید و بعد مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
درب ظرف را روی آن بگذارید و حدود نیم ساعت صبر کنید تا بلغورها آماده شوند.
اگر معده حساسی دارید، میتوانید بلغورها را برای ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بپزید تا کاملا نرم شوند.
مرحله دوم: سبزیجات را خرد کنید
در این مرحله باید خیار و گوجهها را بشویید. پوست خیار را جدا و بعد آن را رنده کنید. در ادامه گوجه فرنگیها را نیز به صورت ریز خرد کنید و کنار بگذارید.
پیازچهها و پیازها را نیز بشویید و به صورت ریز خرد کنید. در این مرحله نعنا و جعفری تازه را نیز به صورت ریز خرد کنید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله سوم: مواد سالاد را ترکیب کنید
بعد از نیم ساعت بلغور را آبکش کنید و در یک ظرف بزرگ بریزید. در ادامه خیار، پیاز، پیازچه و گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید.
جعفری و نعنای خرد شده را نیز در ظرف بریزید و بعد روغن زیتون و آبلیمو را نیز روی سالاد بریزید و همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سالاد کلم بروکلی
مرحله چهارم: سس سالاد را آماده کنید
برای درست کردن سس این سالاد باید خردل، موسیر خرد شده، سرکه، روغن زیتون و نمک را خوب ترکیب کنید.
مرحله پنجم: سالاد را سرو کنید
سالاد تبوله نیازی به کاهو ندارد، اما میتوانید این سالاد را روی کاهو سرو کنید. برای این کار باید کاهوها را بشویید و برگهای آن را جدا کنید.
در ادامه برگهای کاهو را در ظرف مناسب بچینید و بعد سالاد را روی آن بریزید. سپس سس را به سالاد اضافه کنید.
بهتر است این سالاد خوشمزه را برای حدود یک ساعت در یخچال قرار دهید و بعد آن را سرو کنید.
برای درست کردن سالاد تبوله لبنانی از روشهای مختلفی استفاده میشود. در ادامه این بخش به محبوبترین روشهای درست کردن سالاد تبوله اشاره شده است.
سالاد تبوله با انار
برای درست کردن سالاد تبوله میتوانید از مقداری دانه انار تازه استفاده کنید. سایر مراحل درست کردن این سالاد مثل روش قبل است. برای مزه دار کردن این سالاد میتوانید بنا به سلیقه خودتان از مقداری رب انار رقیق شده استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سالاد کلم قرمز و انار
سالاد تبوله با کینوا
برای درست کردن این سالاد باید از ترکیب کینوا، نخود فرنگی، خیار، گوجه فرنگی، جعفری، ریحان یا نعنا، روغن زیتون، آبلیمو، نمک و فلفل استفاده کنید. ابتدا کینوا را با مقداری آب، نمک، فلفل سیاه و آبلیمو بپزید.
بعد از ۱۵ دقیقه آن را با خیار و گوجه فرنگی خرد شده، جعفری، نعنا و نخود فرنگی پخته شده ترکیب کنید. مقداری آبلیمو، روغن زیتون، نمک و فلفل به سالاد اضافه کنید و از طعم آن لذت ببرید.
سالاد تبوله با نخود فرنگی
برای درست کردن این سالاد باید از ترکیب نخود فرنگی، خیارشور، گوجه فرنگی، پیاز، روغن زیتون، لیمو ترش، رب گوجه فرنگی، آویشن، نعنا خرد شده، زیتون و نمک و فلفل استفاده کنید.
برای شروع نخود فرنگیها را برای نیم ساعت در آب جوش بپزید تا نرم شوند. سپس آنها را با خیار شور، پیاز و زیتون خرد شده ترکیب کنید. در ادامه روغن زیتون، آب لیمو ترش، رب گوجه و آویشن را روی مواد بریزید.
سالاد را با نمک و فلفل مزه دار کنید و روی آن مقداری نعنا خرد شده بریزید تا آماده شود.
سالاد تبوله با بلغور جو
برای درست کردن این سالاد باید به جای بلغور گندم از مقداری بلغور جو استفاده کنید. تمام مراحل درست کردن این سالاد مثل روش قبل است و تفاوتی با آن ندارد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سالاد کیوی و اسفناج
سالاد تبوله با نخود
برای درست کردن سالاد تبوله با نخود آبگوشتی باید از ترکیب مقداری نخود، گوجه فرنگی، خیار، پیازچه، جعفری، نعنا، لیمو ترش، نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل کمی بلغور گندم استفاده کنید.
در این روش باید بلغور را آماده کنید و نخود را بپزید. در ادامه سایر سبزیجات را خرد کنید و همراه با کمی آب لیمو ترش تازه، نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید تا سالاد شما آماده شود.
سالاد تبوله با پنیر
در برخی رسپیها برای درست کردن این سالاد از مقداری پنیر فتا نیز استفاده میشود. در این روش باید سالاد را به روش قبل آماده کنید و بعد مقداری پنیر خرد شده روی آن بریزید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه سالاد تبوله لبنانی
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت سالاد تبوله لبنانی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای تزیین این سالاد میتوانید از چند برش لیمو ترش تازه استفاده کنید.برای درست کردن سالاد تبوله باید سبزیجات را به صورت کاملا ریز خرد کنید.در صورت تمایل میتوانید بعد از آماده شدن سالاد مقداری دانه انار به آن اضافه کنید.اضافه کردن خیار به سالاد تبوله اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.برای درست کردن این سالاد میتوانید بنا به سلیقه خودتان از مقداری نخود فرنگی، فلفل دلمهای و زیتون خرد شده نیز استفاده کنید.مهمترین دلیل تلخ شدن سالاد تبوله اضافه کردن مقدار نعنای زیاد به این سالاد است.میتوانید سالاد تبوله را در نان لواش سرو و آن را به عنوان غذا میل کنید.برای مزه دار کردن این سالاد میتوانید از مقداری رب انار رقیق شده نیز استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید کمی کنجد، کشمش، خرمای خرد شده و پودر نارگیل نیز به این سالاد اضافه کنید تا مقویتر شود.جالب است بدانید که سالاد تبوله معمولا در کنار غذاهای گوشتی، انواع برگر و فلافل سرو میشود.اگر طبع سردی دارید، بهتر است از مقداری کشمش و گردو در این سالاد استفاده کنید تا طبع آن گرم شود.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه سالاد تبوله لبنانی و همه فوتوفن های درست کردن این سالاد اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این سالاد لبنانی را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…