جوک‌

اثری که سرانجام تصویری در حد بضاعت خود از طراح «خیبر» نشان می‌دهد – اخبار سینمای ایران و جهان

سینماپرس: فیلم سینمایی «اسفند» عنوان اثری «استراتژیک» و در «ژانر دفاع مقدس» است که جای خالی آن در سینمای ایران پس از ۴۰ سال، تا حدی پرشد.

حسین پورقادری/ فیلم سینمایی «اسفند» عنوان اثری «استراتژیک» و در «ژانر دفاع مقدس» است. اثری که جای خالی آن در سینمای ایران پس از ۴۰ سال هر چند ضعیف، اما تا حدی پرشد و سینما توانست به سراغ ترسیم پرتره یکی از شخصیت‌های برجسته دفاع مقدس، یعنی «شهید علی هاشمی» برود و نقش کلیدی ایشان به عنوان «فرماندهی قرارگاه نصرت» را در مقطع حساس و حیاتی «عملیات خیبر» روایت کند. عملیاتی کم نظیر در طول تاریخ هشت سال دفاع مقدس که همچنان شبهات و سوالات بی‌پاسخی پیرامون آن وجود دارد. عملیاتی که بسیاری از فرماندهان برجسته سپاه پاسداران از جمله «ابراهیم همت»، «حمید باکری»، «اکبر زجاجی» و «مرتضی یاغچیان» و … در فرایند آن به «شهادت» رسیدند و چهره‌هایی نظیر «حسین خرازی» در همین عملیات مجروح و یک دستش نیز قطع گردید.


اثری که با تاخیری ۴۰ ساله سرانجام تصویری در حد بضاعت خود از طراح «خیبر» نشان می‌دهد


پس اگر چه نمی‌توان در ضرورت تولید آثاری همچون «اسفند» تردید نمود و اهمیت تصویرسازی از شهدای شاخص دفاع مقدس را نادیده گرفت؛ اما باید توجه داشت که «اسفند» اثری ضد داستان شده که با استفاده از شیوه سکوت از تاریخ فرار می‌کند؛ هرچند ساخت فیلم سینمایی اسفند قابل تقدیر است ولی باید توجه داشت محتوای ناقص و ضعف در روایت و عدم انسجام داستانی باعث آسیب به اثر شده است، اثری که در فرم سینمایی خود از ریتم، فیلمبرداری، تدوین، گریم و بازیگری به درستی استفاده نکرده، مواردی که توجه بدان از آن جهت اهمیت دارد که تولید این اثر با اختصاص بودجه مناسب از سه نهاد مهم فرهنگی همچون اوج، فارابی و ستاد اجرایی فرمان امام صورت پذیرفته است و چه بسا هزینه کرد مناسب و دقیق بودجه می توانست اثری شاخص در سینمای ایران ثبت نماید.


اثری که با تاخیری ۴۰ ساله سرانجام تصویری در حد بضاعت خود از طراح «خیبر» نشان می‌دهد


«اسفند» عنوان یکی از فیلم‌های سینمایی حاضر در «بخش مسابقه سینمای ایران» است که حالا قرار است روز یکشنبه ۱۴ بهمن به عنوان سومین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر»، در سئانس سوم «کاخ جشنواره» و در محل «برج میلاد» به نمایش در بیاید. اثری به کارگردانی «دانش اقباشاوی» و تهیه‌کنندگی مرحوم «جلیل شعبانی» و پس از ایشان «مهاجر توحیدپرست» که خود «دانش اقباشاوی» نویسندگی آن را عهده‌دار بوده و محمدرضا مسعودی، مهدی زمین‌پرداز، سعید آل بوعبادی، خیام وقار کاشانی، محمدرضا عقدائی یزدی، یاسین مسعودی، محمد عسگری، جلال باوی، طاهر نیک آزاد، مهدی فتحی و نیما جمالی ترکیب اصلی بازیگران این اثر سینمایی را تشکیل می‌دهند.

همچنین سایر عوامل فیلم سینمایی «اسفند» عبارتند از: مدیر فیلمبرداری: سعید براتی، تدوین: اسماعیل علیزاده، آهنگساز: کارن همایونفر، مدیر صدابرداری: میثم کیامرثی، طراحی و ترکیب صدا: بهمن اردلان، اصلاح رنگ و نور: علی شعبانی و استودیو روشنا، طراح گریم: محسن ملکی، طراح صحنه و لباس: داریوش پیرو، دستیار اول کارگردان: جعفر نامنی، مدیر برنامه ریزی: مجتبی خادم‌زاده، مدیر جلوه‌های ویژه بصری: فرهاد یوسفی، مدیر تولید: طاهر امانی، مدیر تبلیغات: بهنام توفیقی، عکاس: سمیه جعفری، روابط عمومی: علی سلمانزاده.


اثری که با تاخیری ۴۰ ساله سرانجام تصویری در حد بضاعت خود از طراح «خیبر» نشان می‌دهد


منبع خبر

برچسب ها :

مطالب مشابه را ببینید!