جوک‌

طرز تهیه آش آبادانی خانگی؛ جا افتاده و غلیظ

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

4 ساعت

آش آبادانی یکی از محبوب‌ترین انواع آش جنوبی است که بسیار مقوی و خوشمزه است و در وعده صبحانه سرو می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه آش آبادانی به ۳ روش مختلف و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این آش خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن آش آبادانی اصیل و غلیظ ابتدا باید حبوبات را همراه با گوشت و پیاز داغ بپزید. بعد از آن برنج و عدس را اضافه کنید. زمانی که همه مواد به خوبی پختند، تره خرد شده و چاشنی‌ها را اضافه کنید.

گوشت چرخ کرده را با مقداری پیاز داغ و ادویه خوب سرخ کنید و بعد از این که آش آماده شد، آن را با گوشت چرخ کرده و نعنا داغ تزیین کنید. می‌توانید این آش را بدون گوشت نیز آماده کنید.

در برخی رسپی‌ها برای درست کردن این آش به جای گوشت از سیرابی و شیردان پخته شده استفاده می‌شود. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آش آبادانی برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت گوساله۲۵۰ گرمنخود۱۰۰ گرمبرنج۳۰۰ گرمتره۵۰۰ گرمعدس۱۵۰ گرمپیاز۲ عدد متوسطلوبیا سفید۱۰۰ گرمگوشت چرخ کرده گوساله۵۰ گرمنعنا خشک۱ قاشق غذاخوریفلفل قرمز۱/۲ قاشق چای‌خوریزردچوبه۱/۲ قاشق چای‌خورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمکشک و روغنبه مقدار لازم

مرحله اول: حبوبات را بخیسانید

برای شروع باید نخود و لوبیا را در ۲ ظرف جداگانه بریزید و ظرف را با آب پر کنید.

اجازه دهید حبوبات برای یک شب تا صبح در آب بمانند و در این مدت چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخشان به طور کامل گرفته شود.

مرحله دوم: حبوبات را بپزید

در این مرحله نخود را آبکش کنید و همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.

بعد از یک ساعت که نخودها کمی نرم شدند، می‌توانید لوبیا سفید را اضافه کنید.

در این مرحله اگر آب داخل قابلمه کم شده، می‌توانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.

مرحله سوم: گوشت و پیاز را اضافه کنید

گوشت را بشویید و به صورت مکعبی درشت خرد کنید. سپس تکه‌های گوشت را به قابلمه حبوبات اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد به خوبی بپزند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش سماق

مرحله چهارم: پیاز داغ را آماده کنید

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

پیازها را به روغن اضافه و خوب سرخ کنید تا طلایی شوند. بعد از این که پیازها سرخ شدند، می‌توانید کمی زردچوبه به آن‌ها اضافه کنید.

در ادامه نیمی از پیاز داغ را در قابلمه بریزید و بقیه آن را کنار بگذارید.

مرحله پنجم: تره را خرد کنید

تره‌ها را پاک کند و خوب بشویید تا تمیز شوند. در ادامه آن‌ها را در آبکش بریزید تا خشک شوند.

حالا تره‌ها را با چاقو یا در خردکن خرد کنید و برای پخت آش کنار بگذارید.

به خاطر داشته باشید که سبزی آش آبادانی باید کمی درشت‌تر از دیگر آش‌ها خرد شود.

مرحله ششم: عدس و برنج را اضافه کنید

بعد از حدود ۱ ساعت و نیم تا ۲ ساعت که گوشت و حبوبات به خوبی پختند، می‌توانید عدس و برنج را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید این مواد نیز به خوبی بپزند و نرم شوند.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله هفتم: تره و چاشنی‌ها را اضافه کنید

بعد از این که برنج و عدس به طور کامل پختند، می‌توانید تره خرد شده، فلفل قرمز، فلفل سیاه و نمک را به آش اضافه کند.

سپس آش را هم بزنید و نیم ساعت دیگر صبر کنید تا تره به طور کامل بپزد.

مرحله هشتم: نعنا داغ را آماده کنید

در یک ماهیتابه کوچک مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. در ادامه نعنا خشک را اضافه کنید و با قاشق هم بزنید.

قبل از آن که روغن به طور کامل داغ شود، شعله گاز را خاموش کنید و برای چند دقیقه دیگر نعناها را هم بزنید.

به خاطر داشته باشید که سرخ کردن نعنا به مدت طولانی موجب سیاه و تلخ شدن آن می‌شود.

مرحله نهم: گوشت چرخ کرده را سرخ کنید

مقداری روغن در یک ماهیتابه مناسب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

در ادامه گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و همراه با مقداری نمک و فلفل سیاه تفت دهید.

حالا می‌توانید باقی مانده پیاز داغی که کنار گذاشته بودید را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.

مواد را به خوبی ترکیب و بعد شعله گاز را خاموش کنید و کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش ترش جا افتاده

مرحله دهم: گوشت‌ها را بکوبید

تکه‌های گوشت پخته شده را از قابلمه آش خارج کنید. صبر کنید تا گوشت‌ها کمی خنک شوند و بعد آن‌ها را با گوشتکوب دستی خوب له کنید تا ریش ریش شوند.

سپس گوشت له شده را دوباره به قابلمه آش اضافه کنید. این کار موجب کشدار شدن و قوام بیشتر آش می‌شود.

مرحله یازدهم: آش را آماده کنید

چند دقیقه بعد از این که آش جوشید و به قوام مورد نظر رسید، شعله گاز را خاموش کنید.

بعد از این که آش کمی خنک شد، می‌توانید آن را در ظرف مناسب بریزید و با کشک، نعنا داغ و گوشت چرخ کرده تزیین کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش آبادانی

آش آبادانی بدون گوشت

برای درست کردن آش آبادانی بدون گوشت باید گوشت تکه‌ای و گوشت چرخ کرده را به طور کامل حذف کنید و این آش را به صورت گیاهی آماده کنید. به خاطر داشته باشید که با حذف کردن گوشت ممکن است غلظت آش کمتر شود و بافت کشدار خود را از دست بدهد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش سیرابی خانگی

آش آبادانی با سیرابی

برای درست کردن این آش می‌توانید به جای گوشت از سیراب و شیردان استفاده کنید. در این روش باید سیرابی و شیردان گوسفند را همراه با پیاز در یک قابلمه جداگانه بپزید. آش را به روشی که گفته شد و بدون گوشت آماده کنید. در مرحله پایانی پخت این آش می‌توانید سیرابی‌ها را در آش بریزید و بعد آن را سرو کنید.

آش آبادانی با سیرابی

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش آبادانی

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش آبادانی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای مزه دار کردن این آش می‌توانید بنا به سلیقه خودتان از مقداری سیر داغ نیز استفاده کنید.در برخی رسپی‌ها برای درست کردن آش آبادانی خانگی از ترکیب تره و گشنیز خرد شده استفاده می‌شود.آش آبادانی باید کمی تند و تیز باشد، پس اگر مشکلی با غذاهای تند ندارید، از مقدار فلفل قرمز بیشتری در این آش استفاده کنید.برای درست کردن این آش باید از برنج نیم دانه استفاده کنید. اگر از برنج کامل برای پخت آش استفاده می‌کنید، حتما آن را برای چند ساعت در آب بخیسانید و برای مدت زمان بیشتر بپزید تا برنج کاملا له شود.به منظور له کردن گوشت به هیچ عنوان از گوشتکوب برقی استفاده نکنید. حتما گوشت رادر ظرف جداگانه بریزید و با گوشتکوب دستی بکوبید تا کاملا ریش ریش شود.بافت این آش باید مثل حلیم کشدار و غلیظ باشد، بنابراین اجازه دهید آش با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد.در صورت تمایل می‌توانید مقداری آب قلم یا عصاره گوشت به این آش اضافه کنید.هر چند دقیقه یک بار آش را هم بزنید تا ته نگیرد.در صورت تمایل می‌توانید برای تزیین این آش از مقداری گردوی خرد شده استفاده کنید.آش خوزستانی یا همان آش آبادانی ظاهری شبیه به آش شله قلمکار دارد.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری جعفری خرد شده نیز در این آش استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آش آبادانی و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این آش را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!