جوک‌

طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی؛ پرطرفدار در عید نوروز

مناسب برای

4-5 نفر

زمان آماده‌سازی

8-10 دقیقه

زمان پخت

10-15 دقیقه

شیرینی پفکی گردویی یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین شیرینی‌های عید است که اصالت آن به ایران برمی‌گردد. این شیرینی با مواد اولیه ساده و در دسترسی آماده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی را به همراه تمام نکات مهمی که در زمان آماده سازی آن باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده سازی شیرینی پفکی گردویی ابتدا فر را روشن کنید. زرده‌های تخم‌مرغ را همراه با پودر قند و وانیل هم بزنید تا کرم‌رنگ و کش‌دار شود. سپس گردوی خرد شده را اضافه کرده و به‌ آرامی مخلوط کنید.

مواد را روی سینی فر بریزید و در دمای مناسب بپزید تا طلایی شود. رسپی کامل این شیرینی خوشمزه را در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای شیرینی پفکی گردویی برای ۵ نفر

مواد لازممقدار مورد نیاززرده تخم مرغ۳ عددگردوی خرد شده۳-۴ پیمانهپودر قند۱/۴ پیمانهپودر هل۱/۴ قاشق چای‌خوریوانیل۱/۲ قاشق چای‌خوریپودر پسته (برای تزیین)به مقدار دلخواه

مرحله اول: فر را آماده کنید

فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. گرم کردن فر پیش از شروع پخت این شیرینی تاثیر بسیار مثبتی در پف کردن و کیفیت شیرینی دارد.

کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و کنار بگذارید. این کار باعث می‌شود شیرینی‌ها نچسبند و به‌ راحتی جدا شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی کشمشی با طعم پرتقال

مرحله دوم: زرده تخم‌مرغ و پودر قند را مخلوط کنید

در یک کاسه مناسب، زرده‌های تخم‌مرغ را بریزید و پودر قند را روی آن‌ها الک کنید.

الک کردن پودر قند موجب گرفتن ناخالصی‌های پودر قند می‌شود و لطافت شیرینی شما را بیشتر می‌کند.

وانیل را نیز به مواد اضافه کنید و با همزن برقی مواد را هم بزنید و تا زمانی که مخلوط کرم‌رنگ و کشدار شود ادامه دهید. معمولاً ۵ تا ۷ دقیقه هم زدن کافی است.

در این بازه زمانی چندین بار ظرف را دور گیری کنید تا تمام قسمت‌های زرده به خوبی با سایر مواد هم زده شود.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله سوم: گردوی خرد شده را اضافه کنید

گردوهای خرد شده را به‌ آرامی به مخلوط زرده و پودر قند اضافه کنید.

همزن را خاموش کنید و با لیسک به‌ صورت دورانی مواد را هم بزنید تا گردوها کاملاً با مواد ترکیب شوند.

مرحله چهارم: مواد را داخل سینی فر بریزید

با استفاده از قاشق چای‌خوری، مقدار کمی از مخلوط را بردارید و روی سینی فر با فاصله از هم قرار دهید. برای زیباتر شدن، روی هر شیرینی مقداری پودر پسته بپاشید.

مرحله پنجم: شیرینی‌ها را بپزید

سینی را در فر از پیش گرم‌شده قرار دهید و حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید. زمانی که روی شیرینی‌ها کمی طلایی شد، یعنی آماده‌اند.

سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا شیرینی‌ها کاملاً خنک شوند و بعد از سینی جدا کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی اسلایس بادام

مرحله ششم: شیرینی‌ها را سرو کنید

پس از خنک شدن، شیرینی‌ها را در ظرف سرو بچینید و در کنار یک فنجان چای یا قهوه آن‌ها را میل کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت شیرینی پفکی گردویی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

زرده تخم‌مرغ‌ها را خوب هم بزنید تا رنگ آن روشن و کرم‌رنگ شود. این کار روی پف کردن شیرینی تاثیر دارد.به‌ هیچ‌وجه از سفیده تخم‌مرغ استفاده نکنید، زیرا باعث تغییر در بافت شیرینی می‌شود.برای عطر بیشتر، از هل و وانیل تازه استفاده کنید.گردوها را خیلی ریز نکنید، بلکه آن‌ها را خرد کنید تا هنگام خوردن، بافت شیرینی دلپذیرتر باشد.از کاغذ روغنی حتماً استفاده کنید تا شیرینی‌ها به سینی نچسبند.برای تست پخت، یک شیرینی را کمی بلند کنید، اگر زیر آن طلایی شده بود، آماده است.بعد از پخت، اجازه دهید شیرینی‌ها روی سینی بمانند تا کاملاً سرد شوند و خرد نشوند.شیرینی پفکی گردویی را در ظرف دربسته نگهداری کنید تا خشک نشود.پودر پسته برای تزیین عالی است، اما می‌توانید از خلال بادام یا گردوی خرد شده هم استفاده کنید.بهتر است مواد را با لیسک ترکیب کنید تا هوا درون آن باقی بماند و شیرینی‌ها پف کنند.فر را از قبل گرم کنید تا شیرینی‌ها به‌ درستی پف کنند و مغز پخت شوند.فاصله بین شیرینی‌ها را رعایت کنید؛ زیرا هنگام پخت کمی پخش می‌شوند.میزان هم زدن را رعایت کنید؛ اگر زرده‌ها را بیش از حد بزنید، شیرینی سفت می‌شود.شیرینی‌ها را در طبقه وسط فر قرار دهید تا یکنواخت بپزند.حرارت فر را تغییر ندهید، دمای زیاد باعث خشک شدن و دمای کم باعث خمیر شدن شیرینی‌ها می‌شود.این شیرینی را می‌توان تا یک هفته در یخچال و چند هفته در فریزر نگهداری کرد.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این شیرینی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!