جوک‌

طرز تهیه شیرینی انگشتی با طعمی دلپذیر؛ برای عید نوروز

مناسب برای

5-6 نفر

زمان آماده‌سازی

60-70 دقیقه

زمان پخت

15-20 دقیقه

شیرینی انگشتی اصالتی ایرانی دارد و در دسته‌ شیرینی‌های سنتی قرار می‌گیرد. این شیرینی با بافت بسیار نرم و لطیفی که دارد یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین شیرینی‌هایی است که می‌توانید آن را برای عید در خانه آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه شیرینی انگشتی را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده سازی این شیرینی انگشتی، ابتدا کره را با پودر قند هم بزنید تا کرمی و حجیم شود. سپس آرد، آرد برنج، آب و پودر فندق را به آن اضافه کنید و یک خمیر لطیف درست کنید.

بعد از استراحت کوتاه در یخچال، خمیر را به شکل انگشتی در بیاورید و در فر قرار دهید. پس از پخت، شیرینی‌ها را با شکلات ذوب‌ شده و پودر گل محمدی تزیین و سرو کنید.

رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای شیرینی انگشتی برای ۶ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازکره۱۲۵ گرمپودر قند۴۰ گرمآرد برنج۱ قاشق غذاخوریآرد سفید۱۵۰ گرمآب۱/۲ پیمانهشکلاتبه مقدار دلخواهپودر گل محمدیبه مقدار لازمپودر فندق۴۰ گرم

مرحله اول: کره و پودر قند را با هم ترکیب کنید

پودر قند را الک کنید تا ناخالصی‌های آن گرفته شود.

پودر قند الک شده را در کاسه مناسبی بریزید و کره هم دمای محیط را به آن اضافه کنید و با همزن برقی، به مدت ۵ دقیقه هم بزنید تا رنگ آن روشن و حجمش دو برابر شود.

مرحله دوم: مواد خشک را اضافه کنید

آرد سفید و آرد برنج را با هم ترکیب کنید. ترکیب مواد خشک را الک کنید تا ناخالصی‌های آن گرفته شود. این کار موجب نرم و لطیف شدن شیرینی شما پس از پخت می‌شود.

پودر فندق را با مواد خشک ترکیب کنید و کم کم به محتوای درون کاسه اضافه کنید. مواد را با دور کند همزن برقی هم بزنید تا بافت یکدستی به خود بگیرد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی نخودچی

مرحله سوم: آب را اضافه کنید

آب را کم کم به محتوای درون کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا یک خمیری لطیف شکل بگیرد.

با توجه به جذب رطوبت توسط آرد ممکن است نیاز نباشد کل آب را به مایه شیرینی اضافه کنید. هر زمان که خمیر شکل گرفت بدین معناست که خمیر شما آماده است.

مرحله چهارم: خمیر را در یخچال بگذارید

خمیر را درون یک کیسه فریزر قرار دهید و سطح آن را کمی صاف کنید. درب کیسه را ببندید و به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال استراحت دهید.

مرحله پنجم: فر و سینی فر را آماده کنید

فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا گرم شود. گرم کردن فر پیش از شروع پخت تاثیر بسیار زیادی در بافت و کیفیت شیرینی شما دارد.

کف سینی فر را با کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بپوشانید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله ششم: خمیر را شکل دهید

پس از استراحت کردن خمیر در یخچال، مقداری از خمیر را بردارید، به شکل لوله‌ای یا انگشتی یا هر شکل دیگری که تمایل دارید فرم دهید و روی کاغذ روغنی با کمی فاصله بچینید. این کار را تا تمام شدن خمیر ادامه دهید.

مرحله هفتم: شیرینی‌ها را بپزید

سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید و با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه بپزید.

بعد از این مدت، سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید شیرینی‌ها کاملاً خنک شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شکر پنیری خانگی

مرحله هشتم: شیرینی‌ها را تزیین و سرو کنید

شکلات را روی بخار آب (روش بن ماری) ذوب کنید و درون قیف یکبار مصرف بریزید.سپس روی شیرینی‌های کاملاً خنک‌ شده به شکل دلخواه بریزید.

مقداری پودر گل محمدی روی شیرینی‌ها بریزید و آن‌ها را در ظرف سرو قرار دهید.

شیرینی‌های انگشتی جذابتان را در کنار یک فنجان چای یا قهوه نوش جان کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه شیرینی انگشتی

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه شیرینی انگشتی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت شیرینی انگشتی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

استفاده از کره باکیفیت تأثیر زیادی بر طعم شیرینی دارد.حتماً از کاغذ روغنی استفاده کنید تا شیرینی‌ها به سینی نچسبند.علاوه بر پودر گل محمدی، می‌توانید از خلال پسته یا نارگیل هم برای تزیین استفاده کنید.به جای پودر فندق می‌توان از پودر بادام یا گردو نیز استفاده کرد.دمای فر را دقیق تنظیم کنید، چون دمای بالا باعث خشک شدن شیرینی می‌شود.مقدار پودر قند را با دقت اندازه‌گیری کنید تا شیرینی بیش از حد شیرین یا کم‌شیرین نشود.قبل از اضافه کردن آرد، حتماً آن را الک کنید تا بافت خمیر لطیف‌تر شود.در صورت سفت شدن خمیر، مقدار کمی روغن مایع اضافه کنید.برای داشتن شیرینی‌های یک اندازه، می‌توانید از قالب‌های کوچک یا ماسوره استفاده کنید.برای عطر بیشتر، می‌توانید مقداری وانیل یا هل به خمیر اضافه کنید.زمان پخت بستگی به نوع فر دارد، اگر شیرینی‌ها زود طلایی شدند، آن‌ها را زودتر از فر خارج کنید.حتماً خمیر را استراحت دهید تا انسجام بهتری داشته باشد.برای ذوب کردن شکلات، از روش بنماری (حرارت غیرمستقیم) استفاده کنید تا شکلات نسوزد.شیرینی‌های پخته‌ شده را در ظرف دربسته نگهداری کنید تا تازه بمانند.بعد از خارج کردن از فر، بگذارید شیرینی کاملاً خنک شود تا نشکند.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این شیرینی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه شیرینی انگشتی از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!