جوک‌

طرز تهیه یخنی مرغ خراسانی+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

15 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

یخنی مرغ یا مرغ یخنی یکی از غذاهای سنتی مشهد و استان خراسان است که برای درست کردن آن از مرغ و چاشنی‌های مختلف استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه یخنی مرغ خراسانی و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این غذا ابتدا باید مرغ را با چاشنی‌های مختلف مزه دار کنید و برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ‌ها به خوبی طعم بگیرند. در ادامه مرغ‌ها را در روغن سرخ کنید و بعد پیاز داغ، زعفران و چاشنی‌ها را اضافه کنید.

مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید مرغ‌ها با حرارت ملایم بپزند. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای یخنی مرغ خراسانی برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازران مرغ۴۰۰ گرمزنجبیل تازه رنده شده۱ قاشق چای‌خوریپودر دارچین۱ قاشق غذاخوریپیاز۱ عدد بزرگپودر هلنوک قاشق چای‌خوریپودر میخکنوک قاشق چای‌خوریروغنبه مقدار لازمزعفران دم کرده غلیظ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم

مرحله اول: مرغ‌ها را مزه دار کنید

برای شروع باید تکه‌های مرغ را در یک کاسه بریزید و زنجبیل رنده شده، پودر دارچین، پودر هل، پودر میخک، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و مقداری زعفران به آن اضافه کنید.

سپس مرغ‌ها را به خوبی ماساژ دهید تا کاملا به ادویه‌ها آغشته شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ با آب نارنج

مرحله دوم: به مرغ‌ها استراحت دهید

روی ظرف مرغ‌ها را با سلفون یا کیسه پلاستیکی بپوشانید و بعد ظرف را در یخچال قرار دهید.

حدود یک ساعت صبر کنید تا مرغ‌ها به خوبی مزه دار شوند.

مرحله سوم: پیاز را سرخ کنید

پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

بعد پیازها را اضافه کنید و برای چند دقیقه سرخ کنید تا طلایی شوند.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله چهارم: مرغ را همراه با چاشنی‌ها و زعفران سرخ کنید

بعد از این که پیازها به خوبی سرخ شدند، باید آن‌ها را از قابلمه خارج کنید.

در ادامه تکه‌های مرغ مزه دار شده را اضافه کنید. ۲ طرف مرغ‌ها را برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.

سپس می‌توانید پیاز داغ را همراه با مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مرغ‌ها اضافه کنید. چند دقیقه همه مواد را با هم تفت دهد تا بوی ادویه‌ها بلند شود.

در ادامه مقداری زعفران دم کرده به مرغ و پیاز داغ اضافه کنید و برای ۵ دقیقه دیگر مواد را تفت دهید.

مرحله پنجم: مرغ‌ها را بپزید

در این مرحله باید مقداری آب در قابلمه بریزید و ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا آب شروع به جوشیدن کند.

در ادامه حرارت را کم کنید و اجازه دهید مرغ‌ها برای یک ساعت به خوبی بپزند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ دودی (زغالی)

مرحله ششم: یخنی مرغ را سرو کنید

حدود یک ساعت صبر کنید تا مرغ‌ها به خوبی بپزند. اگر مرغ‌ها هنوز نرم نشده بودند، دوباره مقداری آب جوش و در صورت نیاز نمک به آن اضافه کنید.

اجازه دهید سس این غذا به طور کامل غلیظ شود و بعد آن را از روی حرارت بردارید.

می‌توانید یخنی مرغ را در ظرف مورد نظر بریزید و با سیب زمینی سرخ شده تزیین کنید. این غذا معمولا در کنار برنج زعفرانی سرو می‌شود.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه یخنی مرغ خراسانی

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه یخنی مرغ خراسانی

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت یخنی مرغ خراسانی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن این غذا می‌توانید از گوشت ران یا سینه مرغ استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری ادویه کاری و پودر پاپریکا برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید.برای درست کردن مرغ یخنی مشهد می‌توانید از مقداری سیر رنده شده یا پودر سیر نیز استفاده کنید.یخنی مرغ باید به آرامی روی حرارت بجوشد و سس آن کاملا غلیظ شود.مرغ مزه دار شده را حداقل برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا غذای شما خوشمزه‌تر شود.در صورت تمایل می‌توانید ادویه‌های این غذا را با توجه به ذائقه خودتان کم یا زیاد کنید.برای پخت یخنی مرغ مشهدی نیازی به اضافه کردن رب گوجه فرنگی نیست.استفاده بیش از حد از پیاز داغ در این غذا موجب شیرین شدن طعم یخنی مرغ می‌شود.برای درست کردن یخنی مرغ خوشمزه و ساده به روش خراسانی می‌توانید تنها از ترکیب مرغ، پیاز و زردچوبه نیز استفاده کنید.اگر بعد از تمام شدن آب داخل قابلمه احساس می‌کنید که مرغ‌ها هنوز سفت هستند، می‌توانید دوباره مقداری آب در قابلمه بریزید تا همه مرغ‌ها به خوبی بپزند.روش درست کردن یخنی مرغ درگزی هیچ تفاوتی با یخنی مرغ مشهدی ندارد.در صورت تمایل می‌توانید بعد از سرخ کردن مرغ‌ها مقداری آب لیمو ترش تازه به آن‌ها اضافه کنید. استفاده از آبلیمو مانع شیرین شدن طعم غذا می‌شود و مزه بهتری به آن می‌بخشد.می‌توانید این غذا را بدون آب نیز آماده کنید. در این روش باید پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و همراه با روغن در ماهیتابه بریزید. در ادامه مرغ‌ها را همراه با ادویه‌ها و زعفران دم کرده غلیظ به ماهیتابه اضافه کنید. سپس درب ماهیتابه را روی آن بگذارید و اجازه دهید مرغ‌ها برای ۲ ساعت با حرارت ملایم بپزند و آماده شوند.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه یخنی مرغ خراسانی و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!