جوک‌

طرز تهیه حلیم بادمجان+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

3 ساعت

حلیم بادمجان یک غذای اصیل ایرانی است که در شهرهای مختلف به روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود. برای درست کردن این غذا می‌توانید از گوشت قرمز و مرغ استفاده کنید یا این غذا را به صورت گیاهی و بدون گوشت درست کنید. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه حلیم بادمجان و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذای خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن حلیم بادمجان باید گوشت و پیاز تفت داده شده را با آب بپزید و بعد ریش ریش کنید. عدس و برنج را بپزید و بعد خوب له کنید. در ادامه ترکیب عدس و برنج را به گوشت ریش ریش شده، بادمجان سرخ شده و میکس شده اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید.

پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ و کشک را به حلیم بادمجان اضافه کنید و اجازه دهید غذا جا بیفتد. می‌توانید این غذای خوشمزه را با مرغ و گردو و همچنین بدون گوشت نیز آماده کنید.

پیشنهاد می‌شود حلیم بادمجان اصفهانی و کرمانشاهی را نیز حتما امتحان کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای حلیم بادمجان با گوشت شیرازی برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبادمجان۳۰۰ گرمگوشت سر دست۳۰۰ گرمبرنج۱۰۰ گرمعدس۵۰ گرمسیر۴ حبهپیاز۳ عدد متوسطکشک۱۰۰ گرمنعنا خشک۲ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغن به مقدار لازم

مرحله اول: پیازها را سرخ کنید

برای شروع باید یکی از پیازها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید.

یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید.

قابلمه را روی حرارت بگذارید و پیازهای خرد شده را به اضافه کنید. اجازه دهید پیازها سبک و طلایی شوند.

مرحله دوم: گوشت و ادویه‌ها را اضافه کنید

تکه‌های گوشت را در قابلمه بریزید و برای چند دقیقه با پیاز داغ تفت دهید. در ادامه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.

به خاطر داشته باشید که سرخ کردن طولانی مدت گوشت موجب سفت شدن آن می‌شود.

مرحله سوم: گوشت را بپزید

۶ تا ۷ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را روی آن بگذارید. اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد و کاملا مغزپخت شود.

این مرحله حدود ۱ ساعت و نیم تا ۲ ساعت طول می‌کشد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شله مشهدی

مرحله چهارم: بادمجان‌ها را سرخ کنید

بادمجان‌ها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست از وسط نصف کنید. حالا مقداری نمک روی آن‌ها بریزید. یک ساعت بعد بادمجان‌ها را بشویید و کمی فشار دهید تا آب اضافه‌شان خارج شود.

در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا روغن داغ شود و بعد بادمجان‌ها را در روغن داغ سرخ کنید.

زمانی که یک سمت بادمجان‌ها سرخ شد، آن‌ها را برگردانید تا طرف دیگرشان نیز طلایی شود. سپس آن‌ها را از روغن خارج کنید و در ظرف بچینید.

مرحله پنجم: گوشت را ریش ریش کنید

بعد از این که گوشت به طور کامل پخت، آن را از قابلمه خارج کنید.

صبر کنید تا گوشت کمی خنک شود و بعد آن را با گوشتکوب دستی بکوبید تا کاملا ریش ریش شود. سپس آن را دوباره به همان قابلمه اضافه کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله ششم: عدس و برنج را بپزید

عدس و برنج را بشویید و همراه با ۲ تا ۳ لیوان آب در یک قابلمه بریزید. حدود نیم ساعت صبر کنید تا عدس و برنج بپزند و به سراغ مرحله بعد بروید.

مرحله هفتم: پیاز داغ را آماده کنید

۲ عدد پیاز باقی مانده را بشویید و بعد از جدا کردن پوست به صورت خلالی نازک یا نگینی خرد کنید.

مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.

سپس آن‌ها را از ماهیتابه خارج کنید و در صافی بریزید تا روغن اضافه‌شان خارج شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کشک بادمجان

مرحله هشتم: سیرها را سرخ کنید

پوست سیرها را جدا کنید و آن‌ها را به صورت خلالی خرد کنید.

سیرهای خرد شده را در همان ماهیتابه که پیازها را سرخ کردید، بریزید و سیرها را برای چند دقیقه تفت دهید تا سرخ شوند.

سپس آن‌ها را از روغن خارج کنید و در ظرف بریزید.

مرحله نهم: نعنا داغ را آماده کنید

مجدد تابه را روی حرارت بگذارید و نعنا خشک را به روغن داغ اضافه کنید. حدود ۳۰ ثانیه صبر کنید و بعد نعنا داغ را از روی حرارت بردارید.

به خاطر داشته باشید که تفت دادن نعنا به مدت طولانی موجب سوختن و سیاه شدن آن می‌شود.

مرحله دهم: ترکیب عدس و برنج را له کنید

بعد از این که عدس و برنج به خوبی پختند، باید با گوشتکوب دستی یا گوشتکوب برقی آن‌ها را له کنید تا کاملا یکدست شوند. برای راحتی کار بهتر است از گوشتکوب برقی استفاده کنید.

مرحله یازدهم: مواد حلیم بادمجان شیرازی را ترکیب کنید

ترکیب عدس و برنج میکس شده را به گوشت پخته شده اضافه کنید. بادمجان‌های سرخ شده با گوشتکوب له یا در غذاساز میکس کنید و در قابلمه بریزید.

در ادامه نیمی از پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ را در حلیم بادمجان بریزید و قابلمه را دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش گندم

مرحله دوازدهم: حلیم بادمجان را آماده کنید

اجازه دهید غذا روی حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد، بعد از مدتی می‌توانید کشک را به غذا اضافه کنید و دوباره مواد را برای ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید تا حلیم بادمجان آماده شود.

در این مرحله می‌توانید طعم غذا را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.

مرحله سیزدهم: حلیم بادمجان را سرو کنید

بعد از این که حلیم بادمجان آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر بریزید و سپس غذا را با پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ و مقداری کشک تزیین کنید و از طعم آن در کنار نان تازه لذت ببرید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه حلیم بادمجان

طرز تهیه حلیم بادمجان به روش‌های دیگر

در این بخش به سایر روش‌های درست کردن حلیم بادمجان خانگی اشاره شده است.

حلیم بادمجان با مرغ: برای درست کردن این غذا می‌توانید به جای گوشت از سینه مرغ ریش ریش شده استفاده کنید.حلیم بادمجان با گردو: در صورت تمایل می‌توانید از مقداری گردوی خرد شده برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید.حلیم بادمجان بدون گوشت: اگر گیاهخوار هستید، می‌توانید این غذا را بدون گوشت و به صورت گیاهی نیز آماده کنید.حلیم بادمجان اصفهانی: برای درست کردن این غذا باید از مقداری برنج و کمی عدس استفاده می‌شود.حلیم بادمجان کرمانشاهی: برای پخت این حلیم بادمجان باید مقداری نخود و لوبیا سفید به آن اضافه کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه حلیم بادمجان

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت حلیم بادمجان اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای پخت گوشت می‌توانید از زودپز نیز کمک بگیرید.برای درست کردن این غذا هم می‌توانید از گوشت گوسفندی و هم گوشت گوساله استفاده کنید.در برخی رسپی‌ها برای درست کردن این غذا از مقداری گردو نیز استفاده می‌شود.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری فلفل قرمز تند نیز در این غذا استفاده کنید.برای مزه دار کردن حلیم بادمجان، می‌توانید از مقداری زعفران دم کرده غلیظ نیز استفاده کنید.برای گرفتن تلخی بادمجان می‌توانید بادمجان‌ها را برای ۲ ساعت در آب نمک قرار دهید.اگر دوست دارید حلیم بادمجان شما کشدار شود، بهتر است برای کوبیدن گوشت و بادمجان از گوشتکوب دستی استفاده کنید.اضافه کردن پیاز داغ فراوان طعم بی‌نظیری به این غذا می‌بخشد.قبل از اضافه کردن کشک به حلیم بادمجان، بهتر است آن را با کمی آب رقیق و بعد به غذا اضافه کنید.بهتر است نمک را در آخرین مرحله از پخت غذا به آن اضافه کنید تا حلیم بادمجان شما شور نشود.برای درست کردن این غذا باید از بادمجان‌های کوچک و باریک استفاده کنید.برای این که طعم این غذا بهتر شود، می‌توانید از مقداری روغن زیتون استفاده کنید.بعد از سرخ کردن بادمجان‌ها، بهتر است آن‌ها را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافه‌شان گرفته شود.برای این که این غذا خوشمزه‌تر شود، بهتر است از کشک محلی و ترش مزه استفاده کنید.برای پخت این غذا بهتر است از گوشت مغز ران یا گردن گوسفند استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه حلیم بادمجان و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!