طرز تهیه سوپ لوبیا چشم بلبلی؛ خوشمزه و لعابدار
مناسب برای
3-4 نفر
زمان آمادهسازی
4-5 ساعت
زمان پخت
60-70 دقیقه
سوپ یکی از غذاها یا پیش غذاهای بسیار محبوب است که به روشهای مختلفی آماده میشود. شاید تا به حال نام سوپ لوبیا چشم بلبلی را نشنیده باشید، اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید هستید به شما توصیه میکنیم که از امتحان کردن طعم این سوپ جذاب غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه سوپ لوبیا چشم بلبلی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای آماده سازی سوپ لوبیا چشم بلبلی، ابتدا باید لوبیاها را خیس کنید و سپس آنها را بپزید. در ادامه، پیاز، هویج و سیر را تفت دهید و به همراه لوبیا، آب مرغ و ادویهها در قابلمه بریزید.
اجازه دهید سوپ به آرامی جا بیفتد و در نهایت با سبزیجات تازه و آبلیمو آن را طعمدار و سرو کنید.
رسپی این سوپ خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای سوپ لوبیا چشم بلبلی برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازلوبیا چشم بلبلی۱ پیمانهآب۴ پیمانهپیاز۱ عددهویج۱ عددسیر۲ حبهگوجه فرنگی۲ عددرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریآب مرغ۲ پیمانهسیب زمینی۱ عددکرفس۱ ساقهزردچوبه۱ قاشق غذاخورینمک و فلفلبه مقدار لازمروغن زیتون۲ قاشق غذاخوریآب لیمو۲ قاشق غذاخوریجعفری یا گشنیز (برای تزیین)به مقدار دلخواه
مرحله اول: لوبیا چشم بلبلی را آماده کنید
لوبیا چشم بلبلی را تمیز کنید و بشویید. لوبیاها را در کاسه مناسبی بریزید و مقداری آب روی آنها بریزید.
خیس کردن حبوبات نفخ آنها را تا حد زیادی میگیرد و زمان پخت را کاهش میدهد.
پس از گذشت چند ساعت لوبیاها را در آبکش بریزید تا آب اضافیشان گرفته شود.
لوبیاها را در قابلمه مناسبی بریزید و آب را به آنها اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و زمان دهید تا محتوای درون آن به نقطه جوش برسد، سپس حرارت را کم کنید.
درب قابلمه را ببندید و زمان دهید تا با حرارت کم لوبیاها بپزند و نرم شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ دال عدس
مرحله دوم: پیاز و سیر را آماده کنید
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را با چاقو به صورت نگینی خرد کنید.
در قابلمهای که قصد طبخ سوپ را دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید.
پیازهای نگینی خرد شده را درون آن بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
سیر را پس از شستن و پوست گرفتن پوره و له کنید. پوره سیر را به محتوای درون تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
مرحله سوم: سبزیجات را اضافه کنید
هویج و سیبزمینی را پس از شستن و پوست گرفتن به صورت نگینی خرد کنید.
ساقههای کرفس را نیز به همین ترتیب خرد کرده و به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. مواد را چند دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله چهارم: گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید
گوجهفرنگیها را پس از شستن با کمک میکسر یا خرد کن پوره و له کنید. پوره گوجه فرنگی را به همراه رب گوجهفرنگی به قابلمه اضافه کنید.
اجازه دهید مواد کمی سرخ شوند تا رنگ و عطر بهتری به سوپ بدهند.
مرحله پنجم: آب مرغ و لوبیاها را اضافه کنید
آب مرغ یا آب را همراه با نمک، فلفل و زردچوبه به محتوای درون قابلمه بیفزایید.
حرارت را زیاد کنید تا سوپ به نقطه جوش برسد. سپس لوبیاهای پخته شده را اضافه و با سایر مواد درون قابلمه ترکیب کنید.
درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید سوپ به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه آرام بجوشد تا جا بیفتد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ حریره مراکشی
مرحله ششم: سوپ را سرو کنید
در ۱۰ دقیقه آخر آبلیمو را به سوپ اضافه کنید. پس از جا افتادن سوپ، آن را در ظرف سرو بریزید و با جعفری یا گشنیز تازه تزیین و نوش جان کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه سوپ لوبیا چشم بلبلی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم سوپ لوبیا چشم بلبلی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای کاهش نفخ و پخت سریعتر، حتماً لوبیا را حداقل ۸ ساعت در آب بخیسانید.به جای روغنهای معمولی، از روغن زیتون برای طعمی بهتر و سالمتر استفاده کنید.اگر سوپ را غلیظتر میپسندید، مقداری سیبزمینی پخته و پوره شده اضافه کنید.هر چه این سوپ را آرامتر بپزید، طعم آن بهتر جا میافتد.برای طعمی کرمیتر، کمی خامه یا ماست چکیده به سوپ اضافه کنید.به جای روغنهای معمولی، از روغن زیتون برای طعمی بهتر و سالمتر استفاده کنید.برای طعم غنیتر، به جای آب ساده از آب مرغ یا آب سبزیجات استفاده کنید.تفت دادن رب گوجهفرنگی با روغن، طعم بهتری به سوپ میدهد.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این سوپ خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه سوپ لوبیا چشم بلبلی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.