17 پیشغذای سالم و مقوی برای افطار
در ماه رمضان، با توجه به ساعات طولانی روزهداری، انتخاب پیشغذاهای سالم و مقوی برای افطار، اهمیت ویژهای دارد. این پیشغذاها باید علاوه بر تامین انرژی از دست رفته، مواد مغذی مورد نیاز بدن را نیز تامین کنند. در این مقاله از مجله اکالا، شما را با چند پیشغذای سالم و مقوی برای افطار آشنا میکنیم.
از جمله این پیشغذاهای خوشمزه برای افطاری میتوان به آش رشته، سوپ جو، حلیم، کشک بادمجان، عدسی، شله زرد، شیر برنج، فرنی، حمص و… اشاره کرد که در ادامه طرز تهیه هر یک را برایتان شرح خواهیم داد.
پیشغذاهای خوشمزه و مقوی برای افطار
در این بخش لیستی از پیشغذاهای خوشمزه و مقوی برای افطار ارائه میشود که میتوانید با توجه به ذائقه و مواد اولیه در دسترس خود، آنها را آماده کنید.
۱- آش رشته
آش رشته از محبوبترین پیشغذاهای ماه رمضان است که با استفاده از مواد اولیه سادهای آماده میشود. برای پختن آش رشته نخود، عدس و لوبیا را با آب در قابلمه بپزید.
سپس آب و آب قلم را اضافه کنید و به جوش آورید. پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید. سپس سیر، زردچوبه، نمک، فلفل و نعنا خشک را اضافه کنید و به قابلمه حبوبات بیفزایید.
سبزیها را خرد کنید و به آش اضافه کنید، سپس کشک رقیق شده را بریزید و رشته آشی را به آن اضافه کنید. پس از پخت آش، ۵-۶ دقیقه استراحت دهید و با پیاز داغ، نعنا داغ و کشک تزیین کنید.
۲- سوپ جو
سوپ جو یکی از پیش غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که طرز تهیه آسانی دارد و با مواد اولیه ساده و در دسترسی آماده میشود. برای درست کردن این سوپ ابتدا باید مرغ را با یک عدد پیاز و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه بپزید و ریش ریش کنید.
سپس یک عدد پیاز دیگر را خرد کنید و در روغن تفت دهید. در ادامه هویج خرد شده، ادویه و جو خیس خورده را اضافه کنید. بعد از چند دقیقه مقداری آب و آب مرغ در قابلمه بریزید و اجازه دهید جو برای ۱ ساعت بپزد.
در ادامه میتوانید مرغ ریش ریش شده، آرد برنج، جو پرک و کمی آب به سوپ اضافه کنید و اجازه دهید سوپ آماده شود.
۳- حلیم گندم
حلیم، یک پیش غذای خوشمزه یا حتی یک وعده غذایی کامل است که برای درست کردن آن ابتدا باید گندم را برای چند ساعت بپزید تا کاملا نرم شود. گوشت را بپزید و ریش ریش کنید.
زمانی که گندم پخت، آن را میکس کنید و بعد با گوشت ریش ریش شده، نمک و روغن مخلوط کنید و اجازه دهید حلیم برای چند ساعت بجوشد تا جا بیفتد.
۴- کشک بادمجان
کشک بادمجان یکی از محبوبترین و کمهزینهترین پیشغذاهای ایرانی است که مزه شگفتانگیزی دارد. برای پخت کشک بادمجان ابتدا باید بادمجانها را پوست بگیرید و در آب نمک قرار دهید.
سپس آنها را در روغن فراوان سرخ کنید. پیاز، سیر و ادویهها را نیز در روغن سرخ کنید. نعنا داغ را در ماهیتابه جداگانه آماده کنید. در ادامه بادمجانها را میکس و با سایر مواد ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید.
زمانی که کشک بادمجان شروع به جوشیدن کرد، کشک را به آن اضافه کنید و دوباره برای چند دقیقه غذا را بجوشانید تا آماده شود.
بیشتر بخوانید: انواع دسر و شیرینی خوشمزه برای افطاری
۵- عدسی
عدسی یکی از سادهترین غذاهای سنتی ایرانی است که میتوانید آن را به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا میل کنید. برای پخت عدسی ابتدا باید عدسها را برای چند دقیقه در آب بخیسانید.
پیاز را در روغن سرخ کنید و همراه با زردچوبه تفت دهید. در ادامه رب گوجه، نمک و فلفل را اضافه کنید. بعد از چند دقیقه به مقدار لازم آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید عدسها به خوبی بپزند.
سپس آرد را در روغن تفت دهید و به عدسی اضافه کنید. سیب زمینیها را خرد کنید و بعد از نیم پز شدن عدسها در قابلمه بریزید. بعد از نیم ساعت عدسی شما آماده است.
۶- شله زرد
شله زرد یکی از اصیلترین افطاریها است که به خاطر زعفران و خلال بادام و تزیینات جذابی که دارد، بسیار پرطرفدار و محبوب است. برای درست کردن شله زرد ابتدا باید برنج را در آب بخیسانید و بعد آن را در قابلمه بریزید و بپزید.
زعفران دم کرده و سپس شکر را اضافه کنید. مواد را به صورت مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود و بعد خلال بادام را اضافه کنید. اجازه دهید شله زرد به قوام برسد.
۷- شیر برنج
شیر برنج یکی از سادهترین غذاهای ایرانی است که هم به عنوان دسر یا صبحانه و هم به عنوان پیشغذا سرو میشود. برای درست کردن شیر برنج ابتدا باید برنج را با مقداری آب بپزید.
زمانی که برنج نرم شد، شیر را اضافه کند. صبر کنید تا برنج لعابدار و شیر برنج غلیظ شود، سپس گلاب و پودر هل را اضافه کنید. میتوانید آن را با پودر پسته، دارچین و گل محمدی تزیین کنید.
۸- فرنی
فرنی یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که معمولا در ماه رمضان به عنوان دسر یا پیشغذا در وعده افطاری طبخ میشود. برای درست کردن فرنی ابتدا باید شیر و شکر را با هم ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید.
سپس گلاب و آرد برنج را کم کم اضافه کنید. مواد را به صورت مداوم هم بزنید تا آرد گلوله نشود. به هم زدن فرنی ادامه دهید تا به قوام مناسب برسد. سپس شعله گاز را خاموش کنید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
۹- دویماج
دویماج یکی از غذاهای سنتی و قدیمی قزوین و تبریز است که در مراسمات خاص آن را آماده میکنند. شما به عنوان یک میان وعده سالم، پیش غذا یا شامی سبک میتوانید این غذا را میل کنید.
برای درست کردن دویماج، باید ابتدا ابتدا نان اسکو را خرد کرده و کمکم با آب یا دوغ مرطوب کنید، سپس پنیر تبریزی خرد شده، کره آب شده، گردوی خرد شده و سبزیجات معطر را اضافه کرده و مواد را به خوبی مخلوط کنید تا آماده سرو شود.
۱۰- گراتن مرغ و سیب زمینی
گراتن نوعی پیشغذای مدرن فرانسوی برای افطاری است که طرفداران بسیاری دارد. برای درست کردن گراتن مرغ و سیب زمینی، باید ابتدا سینه مرغ را با پیاز و ادویه تفت داده و بپزید، سپس ریش ریش کنید.
پیاز را تفت داده، مرغ، ذرت، فلفل دلمهای و قارچ را اضافه کنید. کره و آرد را تفت داده، شیر گرم شده با پیاز و ادویه را اضافه کنید تا سس بشامل غلیظ شود. خامه و پنیر پارمزان را اضافه کنید.
در ادامه سیب زمینیها را نیمپز کرده و سرخ کنید. لایههای سیب زمینی، مرغ و سس بشامل را در ظرف بچینید، روی آن پنیر پیتزا بریزید و در فر بپزید تا طلایی شود.
۱۱- حمص (هوموس)
حمص یا هوموس یک پیشغذای بسیار خوشمزه و ساده است که میتوانید آن را در وعده افطار سرو کنید. برای درست کردن حمص ابتدا نخودها را ۲۴ ساعت خیسانده و بپزید تا نرم شوند.
سپس نخودهای پوست گرفته و آب نخود را در میکسر مخلوط کنید تا یکدست شود. ادویهها، سیر و ارده را اضافه کرده و مجدداً میکس کنید. در انتها، آبلیمو و روغن زیتون را افزوده و پس از مخلوط شدن کامل، حمص را تزیین و سرو کنید.
۱۲- سوپ پنیر کانادایی
از جمله غذاهای خوشمزه و بینالمللی میتوان به سوپ پنیر کانادایی اشاره کرد که بسیار خوشمزه است و میتوان آن را به عنوان یک پیشغذای مدرن در وعده افطار سرو کرد.
برای درست کردن این سوپ خوشمزه، باید ابتدا هویج، کدو سبز، کرفس و پیاز را خرد کرده و با آب مرغ بپزید. سپس سبزیجات پخته شده را میکس کرده و ادویهها و شیر را اضافه کنید.
آرد را با کره تفت داده و با باقیمانده شیر مخلوط کنید و به سوپ اضافه کنید. پس از جا افتادن سوپ، پنیر را اضافه کنید تا حل شود. در نهایت، نان تست برشته شده را به سوپ اضافه و سرو کنید.
۱۳- سوپ مرجمک ترکیهای
سوپ مرجمک، یکی از انواع سوپهای بینالمللی است که اصالت آن به ترکیه برمیگردد. برای درست کردن این پیشغذای پرطرفدار، باید ابتدا پیاز نگینی را تفت داده و سپس هویج، سیبزمینی و سیر نگینی را اضافه کنید.
ادویهها را افزوده و دال عدس شسته شده را اضافه کنید. عصاره مرغ و آب جوش را افزوده و بگذارید مواد بپزند. کره و پول بیبر را تفت داده تا سس آماده شود.
در نهایت سوپ را پوره کرده و مجدداً روی حرارت بگذارید. سوپ را در ظرف سرو ریخته و با سس پول بیبر تزیین و سرو کنید.
۱۴- کله جوش
کله جوش یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که طرز تهیه آسانی دارد و به عنوان پیشغذا یا یک غذای سبک اما مقوی میتوان در وعده افطار آماده و نوش جان کرد.
برای درست کردن کله جوش ابتدا پیاز نگینی خرد شده را تفت داده و با زردچوبه و نمک مزهدار کنید. سپس گردوی خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. نعناع خشک را در روغن تفت داده و به پیاز و گردو اضافه کنید.
در ادامه آب جوش ریخته و پس از جوشیدن، کشک رقیق شده را اضافه کنید و اجازه دهید چند قل بزند. کله جوش را با پیاز داغ و گردو تزیین و سرو کنید.
بیشتر بخوانید: برای اینکه در ماه رمضان تشنه نشویم چه کنیم؟
۱۵- سوپ عدس
سوپ عدس یک سوپ خوشمزه و غنی برای افطاری است که برای درست کردن آن، باید ابتدا پیاز، سیر، سیب زمینی، هویج و گوجه فرنگی خرد شده را در روغن تفت دهید.
بعد عدس و رب گوجه را همراه با ادویهها اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید و سپس آب و استاک مرغ را اضافه کنید. اجازه دهید سوپ به طور کامل بپزد و بعد آن را میکس کنید.
۱۶- سوپ لیمو و مرغ با اسفناج
سوپ لیمو و مرغ با اسفناج یکی از سوپهای سبک و خوشمزهای است که در زمان کوتاهی آماده میشود و انتخاب مناسبی برای وعده افطار است.
برای آماده سازی این سوپ، ابتدا مرغ را با آب جوش، پیاز و سبزیجات دیگر بپزید. سپس لیمو و ادویهها را به سوپ اضافه کنید. در انتهای پخت اسفناج را به سوپ بیفزایید تا طعم تازه و سبزی به آن بدهد. سپس سوپ را با نان سرو کنید.
۱۷- سوپ قارچ
سوپ قارچ یک نوع سوپ محبوب و خوشمزه است که هم با مرغ و هم به صورت گیاهی برای افطاری پخته میشود. برای درست کردن این سوپ ابتدا باید پیاز را همراه با تره فرنگی، هویج و قارچ تفت دهید.
آرد سفید و آب جوش را ترکیب کنید و همراه با آب جوش در قابلمه بریزید. چاشنیها را همراه با شیر و خامه اضافه و صبر کنید تا سوپ جا بیفتد.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا، به معرفی پیشغذاهای سالم و مقوی برای افطاری پرداختیم. شما میتوانید برای مشاهده لیست افطاریهای متنوع از قبیل انواع دسر، نوشیدنی، غذاهای نونی و انواع غذا با برنج روی لینک افطاری چی بپزم؟ کلیک کنید.