طرز تهیه کیک زرشک با 2 روش+ نکات و فوتوفن ها
کیک زرشک یکی از کیکهای بسیار متفاوت و جذابی است که شاید تا به حال نام آن را نشنیده باشید. این کیک به روشهای مختلفی با زرشک تازه یا آب زرشک آماده میشود. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه کیک زرشک را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
ابتدا زرشک تازه را بشویید و خشک کنید. قالب کیک را با روغن چرب کنید و کمی آرد بپاشید. تخممرغها را با شکر و وانیل هم بزنید، سپس روغن و شیر را به آن اضافه کنید. آرد و بیکینگپودر را الک کرده و به مایه اضافه کنید. زرشکها را با کمی آرد مخلوط و به مایه کیک اضافه کنید. کیک را در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۴۰-۴۵ دقیقه بپزید، بعد از خنک شدن آن را تزیین و سرو کنید. رسپی این کیک خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کیک زرشک
تخم مرغ۲ عددشکر۱/۲ پیمانهآرد سفید۱ پیمانهروغن مایع۱/۲ پیمانهشیر۱/۳ پیمانهزرشک تازه۱/۲ پیمانهخلال پسته۲ قاشق غذاخوریوانیل۱/۳ قاشق چایخوریبیکینگ پودر۱ قاشق چایخوری
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه کیک زرشک
مدت زمان آمادهسازی و پخت: ۶۰-۷۰ دقیقهمناسب برای: ۳-۴ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: شستن زرشک
برای پخت این کیک بهتر است از زرشک تازه استفاده کنید. زرشک را تمیز کنید. درون آبکش کوچکی بریزید و بشویید.
زرشکهای شسته شده را روی دستمال نخی آشپزخانهای پهن کنید تا رطوبت اضافی زرشکها به خوبی گرفته شود.
مرحله دوم: آمادهسازی قالب و فر
فر برقی یا گازیتان را روشن کنید و روی دمای ۱۸۰ درجه گذارید تا فر به خوبی گرم شود.
گرم کردن فر پیش از پخت کیک تاثیر مثبتی در بافت نهایی کیک شما دارد.
ته قالب لوف با اندازه ۱۱*۲۱ یا قالب گرد قطر ۲۰ سانت را با کمی روغن و براش چرب کنید.
میتوانید مقداری آرد روی کف و دیوارههای قالب الک کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک میوه خشک
مرحله سوم: ترکیب تخم مرغ، شکر و وانیل
تخم مرغهای به دمای محیط رسیده را در ظرف مناسبی بشکنید. شکر و وانیل را به تخم مرغ اضافه کنید.
ابتدا با دور کند همزن کمی هم بزنید تا مواد ترکیب شوند. سپس با دور تند ۷-۸ دقیقهای مواد را به خوبی هم بزنید تا تخم مرغ پفکی و حجیم شود.
مرحله چهارم: افزودن روغن مایع و شیر
روغن مایع را به ترکیب تخم مرغی درون کاسه اضافه کنید.
با دور کند همزن فقط در حد مخلوط شدن چند ثانیه مواد را هم بزنید.
شیر به دمای محیط رسیده را اضافه و آن را هم فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید.
مرحله پنجم: افزودن مواد خشک
آرد سفید و بیکینگپودر را با هم ترکیب کنید.
مواد خشک را ۲-۳ مرتبه از الک رد کنید، الک کردن آرد موجب هوادهی شدن ذرات آن میشود و در نتیجه بافت کیک شما را بهتر میکند.
مواد خشک را طی ۲-۳ مرحله به تدریج به مایه کیک اضافه کنید.
همزن را خاموش کنید و با کمک لیسک به صورت دورانی مواد را هم زنید تا مایه یکدست و یکنواختی حاصل شود.
مرحله ششم: آمادهسازی زرشک
زرشک را در کاسه کوچکی بریزید و ۱ قاشق غذاخوری آرد به آن اضافه کنید.
زرشک را با آرد سفید ترکیب کنید تا تمام قسمتهای زرشک با آرد کاور شوند.
این کار از تهنشین شدن زرشکها در مایه کیک جلوگیری میکند.
مرحله هفتم: ریختن کیک در قالب
کمی از مایه کیک را در قالب بریزید.
مقداری از زرشکهایی که در مرحله قبل آماده کردید را به همراه کمی خلال پسته روی مایه کیک بریزید.
مجدد مقداری از مایه کیک را روی آن بریزید و این کار را تا پایان یافتن مواد ادامه دهید.
در نهایت روی آخرین لایه کیک کمی خلال پسته برای زیبایی بیشتر بریزید.
قالب را ۲-۳ مرتبه به سطح میز کارتان بکوبید تا سطح مواد صاف شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک کریسمسی
مرحله هشتم: پخت کیک
قالب را در طبقه وسط فر گذارید و کیک را با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه به مدت ۴۰-۴۵ دقیقه بپزید.
در این بازه زمانی درب فر را به هیچ عنوان باز نکنید تا پف کیک شما حفظ شود.
مرحله نهم: تزیین و سرو کیک
پس از پخت، قالب را از فر خارج کنید و ۱۰-۱۵ دقیقه در دمای محیط به آن زمان دهید تا کیک در قالب خنک شود.
سپس به آرامی کیک را از قالب جدا کنید و در ظرف سرو گذارید.
پس از خنک شدن، کمی پودر قند روی کیک بپاشید تا ظاهر زیباتری داشته باشد.
میتوانید با مقداری زرشک تازه، خلال پسته یا برگ نعنا تازه کیک جذابتان را تزیین و نوش جان کنید.
طرز تهیه کیک زرشک با آب زرشک تازه
همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم کیک زرشک به روشهای مختلفی آماده میشود. یکی دیگر از محبوبترین و خوشمزهترین روشهای درست کردن این کیک استفاده از آب زرشک طبیعی است.
برای پخت کیک زرشک با آب زرشک کافی است طبق روش و با همان مقدار موادی که در دستور فوق به شما آموزش دادیم پیش روید. فقط مقدار شیر را با آب زرشک طبیعی جایگزین کنید.
برای گرفتن آب زرشک طبیعی زرشکها را بشویید و در مخلوط کن، میکسر یا خرد کن پوره کنید. سپس پوره زرشک را از صافی رد کنید تا مایع شفافی از آب زرشک حاصل شود. توجه داشته باشید که پخت کیک زرشک با آب زرشک رنگ بافت میانی کیک شما را صورتی میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک هندوانه در ماهیتابه
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کیک زرشک
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت کیک زرشک اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
حتما زرشکها را با آرد بپوشانید تا در هنگام پخت در کیک ته نشین نشوند.اگر زرشک تازه در دسترس ندارید، میتوانید از زرشک خشک استفاده کنید، برای این کار قبل از افزودن زرشک به مایه کیک، آنها را در آب گرم بخیسانید.الک کردن آرد و بیکینگ پودر چندین مرتبه به هوادهی بیشتر کمک میکند و بافت کیک را لطیفتر میکند.کمی هل یا دارچین به مایه کیک اضافه کنید تا عمق طعمی بیشتری به کیک بدهید.برای اطمینان از پخت کامل کیک، یک خلال دندان در وسط کیک فرو کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، کیک آماده است.بعد از افزودن مواد خشک، با لیسک به آرامی و به صورت حرکات دورانی مخلوط کنید تا کیک پفکی باقی بماند.تخممرغها، شیر و روغن را قبل از استفاده به دمای محیط برسانید تا ترکیب یکنواختتری داشته باشید.اطمینان حاصل کنید که فر با دمای مورد نظر (۱۸۰ درجه) به خوبی گرم شده باشد تا کیک یکنواخت بپزد.اجازه دهید کیک پس از پخت چند دقیقه در قالب خنک شود تا از شکستگی آن جلوگیری شود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل فوق این کیک زرشک خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه این کیک از نکات دیگری استفاده میکنید که موجب بهتر شدن طعم یا بافت کیک میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.