جوک‌

طرز تهیه تاتلی نارگیلی به روش ترکیه‌ای؛ مناسب شب‌نشینی یلدا

تاتلی یکی از شیرینی‌های محبوب و خوشمزه‌ای است که اصالت آن به ترکیه برمی‌گردد. این شیرینی در طعم‌های مختلفی آماده می‌شود که تاتلی نارگیلی یکی از طعم‌های پرطرفدار آن است. شما می‌توانید تاتلی نارگیلی را به راحتی در خانه و با مواد اولیه ساده و در دسترسی آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه تاتلی نارگیلی را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

ابتدا شکر و آب را در قابلمه‌ای روی حرارت متوسط حل کنید. پس از جوش آمدن، آبلیمو را اضافه و خنک کنید. تخم‌مرغ‌ها را با شکر و وانیل با همزن برقی هم بزنید. سپس روغن و ماست را به مخلوط اضافه و هم بزنید تا یکنواخت شود. آرد سمولینا و پودر نارگیل را به مخلوط بیفزایید. سپس آرد سفید و بیکینگ‌ پودر را الک و به تدریج به خمیر اضافه کنید و خمیر را استراحت دهید.

در ادامه خمیر را روی سطح آردپاشی شده با وردنه پهن و با قالب‌های دلخواه برش دهید، سپس در فر از پیش گرم شده بپزید. پس از پخت، داغی شیرینی‌ها را در شربت سرد خیس کنید و بعد از جذب شربت، با پودر پسته یا مغز گردو تزیین و سرو کنید. رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای تاتلی نارگیلی

تخم مرغ۱ عددپودر نارگیل۳۰ گرمآرد سمولینا۸۵ گرمروغن مایع۹۰ میلی‌لیترآرد۱۹۰ گرمماست۱۳۰ گرمبیکینگ پودر۱ قاشق چای‌خوریوانیل۱/۲ قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای شربت شیرینی

شکر۱ لیوانآب۱ و ۱/۴ لیوانآب لیمو ترش یا جوهر لیمو۴/۱ قاشق چای‌خوری

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه تاتلی نارگیلی

مدت زمان آماده‌سازی: ۱۰-۱۵ دقیقهمدت زمان پخت: ۲۰-۳۰ دقیقهمناسب برای: ۱۵-۲۰ عدد شیرینیدرجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده‌سازی شربت شیرینی

شکر را درون قابلمه مناسبی بریزید. آب را به آن اضافه کنید. به خوبی هم بزنید تا شکر در آب حل شود.

قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و منتظر بمانید تا محتوای درون آن به نقطه جوش رسد.

سپس حرارت را کمتر کنید و زمان دهید تا شربت به غلظت مناسب رسد.

در همین مرحله جوهر لیمو یا آب لیمو ترش را به شربت اضافه کنید و در حد مخلوط شدن مواد را هم بزنید.

حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار گذارید تا شربت کمی خنک شود.

مرحله دوم: ترکیب تخم مرغ، شکر و وانیل

تخم‌مرغ‌ها را در کاسه بزرگی بشکنید.

شکر و وانیل را به آن‌ها اضافه کنید و مواد را با دور تند همزن برقی ۷-۸ دقیقه‌ای هم بزنید تا تخم مرغ‌ها کاملا پفکی و کشدار شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه باسلوق گردویی

مرحله سوم: افزودن روغن و ماست

روغن مایع و ماست را به ترکیب تخم مرغی درون کاسه اضافه کنید و به هم زدن مواد ادامه دهید تا مواد بافت کاملا یکسان و یکدستی به خود گیرند.

مرحله چهارم: افزودن آرد سمولینا و پودر نارگیل

همزن را خاموش کنید و آرد سمولینا و پودر نارگیل را به مایه شیرینی اضافه کنید.

با لیسک مواد را هم بزنید تا بافت یکدستی ایجاد شود.

مرحله پنجم: افزودن آرد سفید و بیکینگ‌ پودر

آرد سفید و بیکینگ پودر را در کاسه دیگری با هم ترکیب کنید. مواد خشک را ۲-۳ مرتبه از الک رد کنید تا آرد هوادهی شود.

مواد خشک را به تدریج به مایه شیرینی اضافه کنید و مواد را به هم زنید تا خمیر شیرینی شکل گیرد.

روی خمیر را بپوشانید و ۱۰-۲۰ دقیقه‌ای به آن در دمای محیط استراحت دهید.

مرحله ششم: شکل‌دهی و پخت خمیر

روی سطح میز کار کمی آرد سمولینا بریزید و خمیر را با کمک وردنه صاف کنید.

خمیر را با قالب برش زنید. ته سینی فر کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز گذارید و خمیرها را با کمی فاصله روی کاغذ بچینید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لوکوم پرتقال ترکیه‌ای

مرحله هفتم: پخت شیرینی

سینی را در طبقه وسط فر گذارید و شیرینی‌ها را با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه بپزید.

مرحله هشتم: خیساندن در شربت

پس از پخت سینی فر را خارج کنید و زمانی که شیرینی‌ها هنوز داغ هستند روی آن‌ها شربت سرد بریزید.

زمان دهید تا شیرینی‌ها ۴۰-۵۰ دقیقه در شربت بمانند تا کاملاً شیرین و مرطوب شوند.

مرحله نهم: تزیین و سرو

شیرینی‌های تاتلی نارگیلی را در ظرف سرو بچینید و با پودر پسته یا مغز گردو تزیین و سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه تاتلی نارگیلی ترکیه‌ای

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این شیرینی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه تاتلی نارگیلی به روش ترکیه‌ای از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!