طرز تهیه خوراک کدو با گوجه سبز؛ ساده و رژیمی
مناسب برای
2-3 نفر
زمان آمادهسازی
40-50 دقیقه
زمان پخت
30-40 دقیقه
کدو یکی از سبزیجات بسیار مفید است که کاربردهای زیادی در آشپزی دارد. اگر علاقه به چشیدن طعمها جدید و متفاوت دارید به شما توصیه میکنیم که از امتحان کردن طعم این غذای لذیذ غافل نشوید. خوراک کدو با گوجه سبز ترکیبی خوشطعم و منحصربهفردی است که نظر هر کسی را به خود جلب میکند. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه خوراک کدو با گوجه سبز را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای آماده سازی این خوراک خوشمزه، ابتدا پیاز را خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید، سپس سیر، رب گوجه و ادویهها را اضافه کنید تا عطرشان آزاد شود.
در ادامه کدو، گوجه فرنگی و گوجه سبز را آماده کنید. به تابه بیفزایید و کمی تفت دهید. پس از افزودن آب جوش، در تابه را ببندید تا مواد به آرامی بپزند.
در پایان آبلیمو را اضافه و خوراک را با جعفری تزیین و همراه نان یا کته سرو کنید. رسپی این خوراک خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای خوراک کدو و گوجه سبز برای ۳ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازکدو۵۰۰ گرمگوجه سبز۲۵۰ گرمپیاز۱ عددگوجه فرنگی۲-۳ عددسیر۱ حبهرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخورینمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازمروغن زیتونبه مقدار لازمآب جوش۱ پیمانهلیمو تازه۱ عددجعفری تازه (برای تزیین)اختیاری
مرحله اول: پیاز و سیر را آماده کنید
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
در تابه مناسبی که قصد طبخ غذا را دارید کمی روغن بریزید و تابه را روی حرارت ملایم بگذارید.
پیاز خرد شده را به تابه اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا پیاز طلایی و سبک شود.
سپس سیر را بشویید و یا کمک رنده یا سیر له کن پوره کنید.
پوره سیر را به محتوای درون تابه اضافه کنید و چند ثانیه دیگر تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک شنگ
مرحله دوم: رب گوجه و ادویهها را اضافه کنید
رب گوجهفرنگی را به پیازهای درون تابه اضافه کنید. چند ثانیه دیگر تفت دهید تا رب تغییر رنگ دهد و بوی خامیاش گرفته شود.
در همین مرحله نمک، فلفل و زردچوبه را به محتوای درون تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
مرحله سوم: کدو، گوجه و گوجه سبز را آماده کنید
کدوها را بشویید و پس از پوست گرفتن به صورت حلقهای برش بزنید.
گوجهفرنگی را نیز پس از شستن حلقهحلقه کنید. شاخههای کوچک گوجهسبزها را جدا کنید و آنها را نیز با آب سرد بشویید.
کدو و گوجه فرنگی حلقهحلقه شده و گوجه سبز را در تابه بریزید و کمی با محتوای درون تابه تفت دهید تا همه سبزیجات به خوبی طعمدار شوند.
مرحله چهارم: آب را اضافه کنید
آب جوش را به محتوای درون تابه اضافه کنید. حرارت را کم کنید و درب تابه را ببندید.
۲۰-۲۵ دقیقه زمان دهید تا با حرارت کم محتوای درون تابه به آرامی بپزد.
مرحله پنجم: آبلیمو را اضافه کنید
پس از پخت خوراک و تبخیر شدن آب درون تابه لیمو ترش را اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک نخود فرنگی رژیمی
مرحله ششم: غذا را تزیین و سرو کنید
پس از پخت، غذا را در ظرف سرو بریزید و به دلخواه با کمی جعفری ساطوری شده تزیین کنید.
این خوراک خوشمزه و جذاب را در کنار کته یا انواع نانها میتوانید سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه خوراک کدو با گوجه سبز
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم خوراک کدو با گوجه سبز اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
افزودن مقدار کمی دارچین یا پودر لیمو عمانی به ادویههای غذا میتواند عمق طعمی خاص و گرم به خوراک بدهد و آن را متمایز کند.برای مقویتر شدن این خوراک، میتوانید در ابتدای پخت، فیله مرغ خرد شده را همراه با پیاز و سیر تفت دهید تا کاملاً بپزد و طعمدار شود. افزودن مرغ، این غذا را به یک وعده کامل و پروتئینی تبدیل میکند.استفاده از زعفران دمکرده در مراحل پایانی پخت، به خوراک رنگی دلپذیر و عطری فوقالعاده میدهد.برای حفظ طعم ترش و دلنشین خوراک، از گوجه سبزهای گوشتی، تازه و بدون لک استفاده کنید تا در حین پخت له نشوند.برای پخت نسخهای رژیمیتر از این خوراک، میتوانید به جای سرخ کردن پیاز، آن را با مقدار بسیار کم روغن یا تنها با کمی آب تفت دهید تا نرم و سبک شود، بدون آنکه در روغن سرخ شود. این روش چربی غذا را به طور قابلتوجهی کاهش میدهد.میتوانید گوجه سبزها را از قبل هستهگیری کنید تا خوردن خوراک راحتتر شود و طعم بهتری به غذا بدهد. این کار همچنین به یکنواختتر شدن بافت خوراک کمک میکند.به جای استفاده از آب ساده، میتوانید آب مرغ خانگی و بدون چربی را به خوراک اضافه کنید تا طعمی دلچسبتر و پروتئین بیشتری داشته باشد.میتوانید حلقههای گوجهفرنگی و کدو را به صورت مرتب و کنار هم بچینید تا ظاهر غذا زیباتر و مجلسیتر شود. این چیدمان باعث میشود خوراک شما جلوهای شیک و دلنشین پیدا کند و در میز پذیرایی چشمنوازتر به نظر برسد.به جای روغن زیتون، میتوانید از روغنهای سبکتر و رژیمیتری مانند روغن کنجد، روغن آووکادو یا روغن هسته انگور استفاده کنید؛ این روغنها دارای چربیهای مفید و نقطه دود بالا هستند و برای پختوپز سالمتر مناسباند.اگر به دنبال افزایش فیبر و مواد مغذی هستید، میتوانید مقداری سبزیجات دیگر مانند فلفلدلمهای، اسفناج یا لوبیا سبز به خوراک اضافه کنید.این خوراک را به جای سرو با نان سفید، میتوانید با برنج قهوهای، بلغور یا کینوا سرو کنید تا وعدهای کامل و سرشار از فیبر داشته باشید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این خوراک خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه خوراک کدو با گوجه سبز از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.