پرده دوم «کیشگِیت»؛ تخلف دو هزار میلیاردی در سازمان هواپیمایی کشوری
فرارو- دیوان محاسبات کشور در گزارشی از وقوع یک تخلف دوهزار میلیارد تومانی در وزارت راه خبر داد. این پرونده با عنوان «دخل و تصرف در اموال عمومی توسط سازمان هواپیمایی کشوری» به دادسرای دیوان محاسبات ارجاع شده است. این موضوعی بود که مورد توجه امیرحسین ثابتی منفرد، نماینده تهران نیز قرار گرفت و آن را اعلام کرد. این ماجرا از جریان افشای اسناد سفر خانواده وزیر راه به کیش پیش از ایام نوروز آغاز شد که حدود یک میلیارد تومان هزینه داشت.
به گزارش فرارو، در سایت دیوان محاسبات آمده است: «بر اساس رسیدگیهای بهعملآمده، علیرغم تصریح این نهاد نظارتی بر رعایت قوانین و مقررات مرتبط با شناسایی کامل درآمدها مطابق اصل۵۳ قانون اساسی، سازمان هواپیمایی کشوری در سال ۱۴۰۳ با تصمیم شورای معاونین توسعه مدیریت واحدهای تابعه وزارت راهوشهرسازی، اقدام به برقراری خدمات رفاهی برای کارکنان این وزارتخانه از طریق چند شرکت هواپیمایی غیردولتی نمودهاست، این اقدام در حکم تهاتر غیرقانونی منابع درآمدی با بخشی از هزینههای رفاهی کارکنان وزارت راهوشهرسازی و مغایر با ماده ۶۰ قانون الحاق (۲) بوده و منجر به عدم وصول بهموقع مطالبات دولت به میزان دو هزار میلیارد تومان گردیده است.»
بنا بر اعلام دیوان محاسبات کشور «کلیه معاونین توسعه مدیریت واحدهای تابعه وزارت راهوشهرسازی مکلفند در اسرع وقت نسبت به واریز مستقیم هزینههای انجام شده به حساب شرکتهای هواپیمایی اقدام نموده و سازمان هواپیمایی کشوری نیز در راستای ماده ۳۷ و ۴۰ قانون محاسبات عمومی نسبت به وصول مطالبات معوق از شرکتهای هواپیمایی اقدام کنند.»
رسوایی در وزارت صادق
در گزارش دیوان محاسبات آمده که مسئله تهاتر منابع درآمدی با بخشی از هزینههای رفاهی کارکنان وزارت راه، در سال ۱۴۰۳ رخ داده است. مرور دو سند منتشر شده از سوی امیرحسین ثابتی مبنی بر سفر حدود یک میلیارد تومانی خانواده وزیر به کیش نیز نشان میدهد که نامه سازمان هواپیمایی کشوری، پیرو تفاهمنامهای به تاریخ 21 آبان 1403 صادر شده است. در این تاریخ، دولت چهاردهم مستقر شده بود و بیش از دو ماه از تودیع و معارفه وزیر جدید نیز میگذشت.
در این مورد سه سوال میتوان پرسید. آیا وزیر راه از این اقدام زیرمجموعه خود مطلع بوده است یا پوست موزی زیر پای او گذاشتند؟ اقدامی برای لغو این تصمیم انجام داده بود؟ از فاصله ۲۱ آبان ۱۴۰۳ تا امروز چه خدمات رفاهی در وزارت راه وجود داشته است که بخشی از آن منجر به ایجاد طلب ۲۰۰۰ میلیارد تومانی سازمان هواپیمایی کشوری شده است؟
تهدید تلویحی رئیس جمهور
امیرحسین ثابتی درباره این موضوع در کانال تلگرام خود نوشت: «وقتی اسناد سفر لاکچری وزیر راه با خانواده اش از بیت المال را افشا کردم، برخی گلایه کردند که آیا مشکلات بزرگتری در کشور وجود ندارد؟ و آیا پرداختن به این مسائل باید در اولویت باشد؟ حالا سایت دیوان محاسبات در گزارشی اعلام کرده که تخلف صورت گرفته در این ماجرا خیلی فراتر از سفر ۹۵۲ میلیونی خانواده وزیر راه بوده و پس از افشای این ماجرا در مجلس، یک شبکه تخلف اقتصادی با عدد ۲ همت (دو هزار میلیارد تومان) کشف شده است.»
او در بخش دیگری از یادداشت خود، ضمن تهدید مسعود پزشکیان نوشته بود: «نتیجه اینکه اگر یک تذکر ۶۰ ثانیه ای در مجلس بتواند مانع حیف و میل ۲ هزار میلیارد تومان از بیت المال شود، حتما مشخص میشود سکوت و افشا نکردن مقابل این بریز و بپاشها خطاست، چرا که معتقدم مشکل اصلی کشور نه تحریمها و استکبار خارجی بلکه همین دست اندازی ها به بیت المال و استکبار داخلی است. ان شاءالله تا آخر این مسیر را ادامه خواهم داد و از رئیس جمهور هم میخواهم تا با عزل محترمانه وزیر راه، مجلس را در مقابله با فساد یاری کند وگرنه در روز استیضاح خانم صادق، علاوه بر استیضاح وی اتفاقات دیگری هم خواهد افتاد.»