جوک‌

کف‌شکنی قیمت دلار آغاز شد؟ سکه در منطقه حساس قرار گرفت

بازارهای مالی در حالی معاملات روز یک‌شنبه را با ریزش سنگین قیمت‌ها آغاز کردند، اما در میانه روز مسیر تغییر داده و در نهایت با سود مثبت را از آن سرمایه‌گذاران کردند. 

به گزارش خبرآنلاین، بازار طلا، سکه و دلار که در ابتدای روز تا حدی کاهش قیمت داشتند که طلا و دلار یک کانال سقوط کردند، در پایان روز نوسان افزایشی پیدا کرده و در مسیری یکدست، همه قیمت‌ها بالا رفت. 

این تغییر قیمت‌ها عجیب بود؛ چراکه انتظار معامله‌گران، کاهش بیشتر قیمت‌ها بود؛ تا جایی که برخی گزارش‌ها، از عرضه سنگین بازارساز در روز دوشنبه حکایت داشت. 

با این حال، گزارش عملکرد بازار در روز یک‌شنبه از افزایش ۴۰ تومانی قیمت دلار، ۱۹۵ هزار تومانی سکه و ۱۵ هزار تومانی طلا حکایت دارد. 

یک اتفاق جدید در بازار ارز

گزارش‌ها حاکی از آن است که از دوشنبه، سوم دی ماه بازارساز عرضه‌های سنگینی در درهم، دلار و تتر انجام خواهد داد. آن‌طور که گفته می‌شود، بازارساز به میزان ۱.۵ میلیارد درهم، ۳۰۰ میلیون دلار اسکناس و همچنین ۳۰ میلیون تتر در بازار عرضه خواهد کرد. 

این حضور بازارساز، به علت مدیریت بازار غیررسمی ارز است. در روزهای اخیر بازار غیررسمی بدون پشتوانه در حال نرخ‌سازی‌هایی است که حتی دلال‌ها نیز از خرید دلار با این نرخ‌ها امتناع می‌کنند و می‌گویند الان ریسک بازار به‌شدت بالاست. 

بررسی عملکرد بازار ارز در روز یک‌شنبه حاکی از آن است که با وجود این‌که قیمت دلار در ساعات ابتدایی روز به در کانال ۷۵ هزار تومان قرار گرفته بود، اما در نهایت بازار با قیمت ۷۶ هزار و ۲۸۰ تومانی بسته شد. این یعنی دلار در روز یک‌شنبه نسبت به روز قبل ۴۰ تومان افزایش قیمت داشته است. 

قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید براینکه احتمال کاهش نرخ دلار وجود دارد، گفت: تجربه نشان داده بانک مرکزی تاکنون توانسته نرخ ارز را در محدوده‌ای مشخص و قابل قبول کنترل کند تا نوسانات شدیدتری رخ ندهد. 

محمدصادق مفتح، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در تازه‌ترین اظهارنظر درباره وضعیت بازار ارز می‌گوید: تصور من این است که مدیریت کشور قادر است دامنه نوسان نرخ ارز را کنترل کند و اجازه ندهد این نوسانات از حد معقول و منطقی فراتر برود. در سال‌های گذشته نیز با چنین نوساناتی مواجه بودیم و تجربه دو سال اخیر نشان داده بانک مرکزی می‌تواند در این زمینه موفق عمل کند. 

وی تاکید می‌کند: اگر عملکرد چند ماه اخیر را بررسی کنیم، می‌بینیم با وجود شوک‌های سیاسی کم سابقه اما بانک مرکزی توانسته نرخ ارز را در محدوده‌ای مشخص و قابل قبول نگه دارد و نوسانات شدیدتری رخ نداده است. 

مفتح متذکر می‌شود: یقینا بانک مرکزی و سایر نهادهای اقتصادی کشور از توانایی لازم برای کنترل دامنه نوسانات ارزی برخوردار هستند. امیدواریم این روند ادامه یابد تا نگرانی فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان کاهش پیدا کند. 

مفتح در تشریح دلایل افزایش نرخ ارز در بازار غیررسمی طی روزهای اخیر به تسنیم می‌گوید: افزایش تقاضا در پایان سال میلادی و ریسک شوک‌های سیاسی ناشی از تحولات منطقه‌ای، از عوامل اصلی افزایش نرخ ارز در روزهای اخیر است. البته تجربه نشان داده این عوامل موقتی و غیربنیادین هستند و احتمال بازگشت نرخ ارز به سطوح قبلی وجود دارد. 

وی یادآور می‌شود: با توجه به افزایش فروش نفت ایران در یکسال گذشته، بانک مرکزی از ابزارهای لازم برای مدیریت بازار ارز برخوردار است و می‌تواند با استفاده از این ظرفیت‌ها، ثبات نسبی در بازار را حفظ کند. 

طلا سرگردان شد

رفتار عجیب بازار طلا، معامله‌گران را مستاصل کرده است. در ابتدای روز یک‌شنبه قیمت طلا با ریزش مواجه شد؛ به طوری که هر گرم طلای ۱۸عیار به کانال ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان سقوط کرد. هر مثقال طلا هم به کانال ۲۰ میلیون افتاده بود. اما در پایان عملکرد روز یک‌شنبه بازار طلا، رشد ۱۵ هزار تومانی قیمت هر گرم طلای ۱۸عیار را نشان می‌دهد. هر مثقال طلا هم ۷۵ هزار تومان گران شد. این تغییر قیمت‌ها به نظر می‌رسد تحت‌تاثیر قیمت دلار در بازار بوده است. 

بر این اساس، هر گرم طلای ۱۸عیار در بازار تهران با افزایش ۱۵ هزار تومانی به قیمت ۴ میلیون و ۹۰۷ هزار تومان تغییر کرد. هر مثقال طلا هم ۲۱ میلیون و ۲۵۷ هزار تومان شد. 

سکه به مرز حساس رسید

قیمت سکه هم همچون بازار طلا، در صبح و عصر رفتار متفاوتی داشت. هر قطعه سکه امامی در روز یک‌شنبه با افزایش ۱۹۵ هزار تومانی به قیمت ۵۳ میلیون و ۸۴۵ هزار تومان رسیده بود. هر قطعه سکه امامی هم با افزایش ۱۵۵ هزار تومانی، ۵۱ میلیون و ۶۶۵ هزار تومان شد. 

از سوی دیگر، نیم‌سکه ۱۵۰ هزار تومان گران و ربع‌سکه ۱۰۰ هزار تومان ارزان شد. هر قطعه نیم‌سکه در باازار ۲۹ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان و ربع‌سکه ۱۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!