جوک‌

وزیر جهاد کشاورزی: هیچ برنج فاسدی به ایران وارد نشده

وزیر جهاد کشاورزی گفت: هیچ برنج فاسدی به ایران وارد نشده، بازرگان خارجی برنجی را به بازرگانی ایرانی فروخته و در مبدا آن را با برنجی آلوده اختلاط کرده و برای این محموله هیچ پولی پرداخت نشده بود. به شرکت ایرانی ابلاغ شده که مشکل خود را با بازرگان خارجی حل کند. 

به گزارش ایلنا، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه بر صرفه جویی ارزی در این وزارت خانه تاکید کردند و گفتند: حداکثر صرفه جویی ارزی و کاهش هزینه‌های ارزی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است. برنامه هفتم برنامه اصلی ماست و مو به مو این برنامه را در حد تامین منابع لازم آن را اجرا می‌کند و سعی می‌شود با کمترین منابع بیشترین تولید را با استفاده از بهروه وری داشته باشیم. همچنین بنا داریم تا پایان دولت چهاردهم واردات شکر و موز را به صفر برسانیم. 

وی بر سلامت محصولات کشاورزی ایران تاکید کرد و گفت: محصولان کشاورزی در کشور ما از بسیاری از کشورهای جهان سالم‌تر هستند و سموم وارداتی و مقدار واردات و مصرف آن‌ها مشخص است و استفاده از سموم در کشور ما کمتر از دیگر کشورها است. 

نوری در ادامه از لزوم شناسنامه دار کردن مزارع و باغات گفت و درباره قطعی برق بر تولید اظهار کرد: قطعی برق بر تولید تاثیرگذار است و ما در تولید و مصرف انرژی ناترازی داریم و این یک واقعیت است و در همین حال می‌دانیم که کشاورز تامین کننده امنیت غذایی است و با این حال در تامین مواد غذایی فعلا ثبات برقرار است و این نشان از اهمیتی است که این بخش در کشور دارد و خسارات آن جبران‌پذیر نیست در نتیجه بخش کشاورزی در آخرین اولویت اعمال قطعی برق قرار می‌میرد و این موضوعات با وزارت نیرو هماهنگ شده که قطعی برق به حداقل برسد و دراولویت آخر باشد. 

وی بر بازگشت ارز حاصل از صادرات کشاورزی تاکید و اظهار کرد: بخش زیادی از این ارز باز می‌گردد و در محصولاتی که برای تولید آن‌ها از ارز ترجیحی استفاده می‌شود برنامه صادراتی مشخصی وجود ندارد و تنها آن بخشی که مازاد بر نیاز داخل است صادر می‌شود. 

وی درباره مشکل اف‌ای تی افت گفت: اف‌ای تی اف حتما بر تجارت بین المللی ما تاثیر می‌گذارد و حدود ۴۱ اقدام دارد حدود بیست اقدام آن در کشور ما انجام شده است در دو هفته گذشته جلسات متعددی در دولت در مورد اف‌ای تی اف برگزار شده و به طور جدی دنبال می‌شود. 

وزیر کشاورزی تصریح کرد: هیچ برنج فاسدی به ایران وارد نشده، بازرگان خارجی برنجی را به بازرگانی ایرانی فروخته و در مبدا آن را با برنجی آلوده اختلاط کرده و برای این محموله هیچ پولی پرداخت نشده بود. به شرکت ایرانی ابلاغ شده که مشکل خود را با بازرگان خارجی حل کند. 

وی خبر داد: در گندم به خودکفایی رسیده‌ایم برنج هم جز محصولاتی است که صد درصد در دولت چهاردهم به خودکفایی خواهیم رسید با این حال در دو سال آینده هنوز به واردات برنج نیاز داریم و خرید برنج خارجی را مشروط کردیم به خرید برنج داخلی و این سیاست در مورد چای هم اجرا شده است. 

نوری قزلجه ادامه داد: متاسفانه و به دلیل تنش‌های ارزی در سه سال گذشته دامداری‌ها به ویژه دام سبک متضرر شدند و ما مجبور به واردات شدیم حدود ۲۷ درصد گوشت مورد نیاز کشور سالانه وارد می‌شود و فقط هفت درصد آن با ارز ترجیحی می‌آید و باقی ان با ارز توافقی وارد می‌شود و تا زمانی که بازار تعدیل شود نیاز به واردات داریم اما سیاست به سمت حمایت از تولید داخل ادامه دارد تا در واردات به صفر برسیم. 

وی خاطرنشان کرد: سه میلیارد دلار کاهش در بودجه سال آینده در تخصیص ارز به واردات کالاهای اساسی صورت گرفته اما این فرصتی است برای تقویت تولید داخل و بخشی از این ارز که از کشور خارج نمی‌شود به حمایت از تولیدکنندگان داخل و تامین غذای مردم اختصاص می‌یابد. 

وزیر کشاورزی یادآور شد: محدودیت اب و تغییرات اقلیمی سبب شده تا لازم باشد الگوی کشت را بازنگری کنیم برنامه آن در تکالیف وزارت کشاورزی است و طراحی آن انجام شده و بخش قابل توجهی هم دارد اجرا می‌شود و وزرات کشاورزی برای اجرای صد در صدی این برنامه نیاز به منابع دارد و فعلا اختیار برای برخورد قانونی ندارد و فعلا می‌تواند با برخورد توصیه‌ای پیش رود و برای تخصیص مشوق‌ها نیاز به منابع دارد. 

نوری تصریح کرد: با محدودیت جدی آب مواجه هستیم و این موضوع جدی است و بخش کشاورزی هم مصرف کننده آب در کشور ماست. هر چه داریم باید برای مصرف بهینه آب هزینه کنیم تا از بحران‌های شدیدتر در سال‌های آینده جلوگیری کنیم، بحث خاک را به طور جدی دنبال می‌کنیم و در فرسایش خاک رتبه نگران کننده داریم، کمتر از پنج میلیون هکتار زمین مرغوب داریم. بیشترین تغییر کاربری این اراضی را تهدید و این اراضی امنیت غذایی را تامین می‌کند و امنیت غذایی مسأله شوخی بردار نیست.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!