جوک‌

رونق تقلب در سایه افزایش قیمت سکه؛ راهنمای تشخیص سکه طلای اصل

فرارو- قیمت سکه بهار آزادی طرح جدید در معاملات تک‌فروشی روز سه‌شنبه حدود ۳۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد و حالا در میانه کانال ۵۵ میلیون تومان حضور دارد. قیمت نیم سکه به ۳۰ میلیون رسیده و ربع سکه و سکه گرمی به ترتیب در محدوده ۱۸ میلیون و هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود. در چنین وضعیتی طبیعی به نظر می‌رسد بعضی‌ها بخواهند اسیر وسوسه شیطان شوند و به فروش سکه تقلبی دست بزنند.

شیوه جدید کلاهبرداری در بازار سکه

تشخیص سکه تقلبی از اصل برای افراد عادی مشکل است، اما غیرممکن نیست با کمی دقت می‌توان کار را در آورد. اولین راه تشخیص سکه تقلبی دقت به شکل ظاهری آن است؛ نقاط ریز سکه اصل بر اساس اصول هندسی است ولی سکه‌های تقلبی خطوط نامنظم دارند. 

سکه طلا ضرب شده توسط بانک مرکزی، دارای عیار هزار در ۹۰۰ است، در حالی که عیار سکه تقلبی پایین‌تر است. سکه تقلبی در بعضی مواقع با کمک فلزاتی مانند مس و برنج درست می‌شود و با لایه‌ای مانند طلا روی آن را می‌پوشانند که بیشتر در واحد‌های غیرمجاز به فروش می‌رسد. 

تشخیص سکه اصل از تقلبی توسط کارشناس متخصص صورت می‌گیرد. بهتر است بدانیم که بسته‌بندی و پلمب سکه ابتکار واحد‌های صنفی است و برخلاف آنچه از ظاهر امر برمی‌آید، به تقلب در بازار سکه کمک می‌کند. اگر سکه پلمب نباشد، راحت‌تر می‌توان تقلب احتمالی را کشف کرد. دلیل اصرار بانک مرکزی برای عرضه بدون پلمب در حراج سکه مرکز مبادله ارز و طلا، همین مسئله است. 

خرید سکه پلمب در واحد‌های صنفی رسمی و سرشناس امنیت بیشتر دارد و البته اگر برای خرید سکه رفتید فراموش نکنید فاکتور رسمی بگیرید.

فروش سکه تقلبی محدود به موقعیت زمانی فعلی نیست. در سال‌های گذشته اخباری مبنی بر فروش سکه تقلبی در بازار منتشر شده بود و برخی صرافی‌ها نمونه سکه تقلبی را روی شیشه‌های خود نصب کردند. 

فیلم‌های اخیر که دست به دست می‌شود و در آن می‌توان نمونه‌های از تقلب در فروش سکه را مشاهده کرد، نیازمند بررسی بیشتر هستند. در اغلب آنها سند و مدرکی برای ادعای مطرح شده وجود ندارد، اما به طور کلی خود صنف طلافروشان نیز اصراری بر وکیوم بودن سکه ندارند. حتی گاهی هنگام مراجعه مشتری، جلوی چشم خودش پلمب سکه را باز می‌کنند تا صحت و سلامت آن را از نظر وزن و ظاهر بررسی کنند. قطعا اگر خریدار دست به چنین کاری بزند، نباید ناراحت شوند. 

سکه طلا تقلبی گاهی با حفر کردن و پر کردن تولید می‌شود. برخی کلاهبرداران با استفاده از ابزار‌های دقیق، قسمت کوچکی از سکه را حفر کرده و سپس آن را با فلزی دیگر پر می‌کنند. این کار باعث کاهش وزن طلا در سکه می‌شود ولی مردم عادی نمی‌توانند از روی ظاهر سکه به تقلب پی ببرند.

پوشش دادن با لایه نازک طلا، یک راه دیگر فروش سکه تقلبی است. در این روش، یک هسته فلزی ارزان قیمت را با لایه نازکی از طلا پوشش می‌دهند تا ظاهری شبیه سکه طلا اصل پیدا کند.

رونق بازار تقلب در سایه افزایش قیمت سکه؛ راهنمای تشخیص سکه طلای اصلپلمب سکه اجازه وزن کردن سکه را نمی‌دهد. بانک مرکزی به همین دلیل ترجیح می‌دهد سکه طلا را بدون وکیوم عرضه کند

چگونه سکه اصل را تشخیص دهیم؛ از کنگره تا وزن!

سکه طلا براساس کالیبر ترازو، وزنی بین هشت گرم و ۱۲۰ تا ۱۳۰ سوت دارد و به راحتی می‌توان این وزن را مورد راستی‌آزمایی قرار داد، حتی اگر عیار سکه موجود تغییر کرده باشد در این مرحله مشخص خواهد شد.

پلمب سکه و وکیوم اجازه وزن کردن سکه را نمی‌دهد و بانک مرکزی چه هنگام برگزاری حراج سکه در بانک کارگشایی و چه زمان برگزاری حراج سکه مرکز مبادله ترجیح می‌دهد سکه طلا بدون وکیوم عرضه کند. 

پلمب سکه به شکل وکیوم شده، حاصل کاری است که در مراحل بعدی انجام می‌گیرد و به نظر می‌رسد در ابتدا این کار به منظور ارائه شکیل سکه طلا باب شده است. در این مدت حتی مواردی مبنی بر سوءاستفاده از اسم و عنوان طلافروشی‌های معتبر و قدیمی مشاهده شده است.

سکه طلا اصل دارای کنگره‌های یکنواخت و منظم است که عمق یکسانی دارند و دور سکه قابل مشاهده هستند. فاصله کنگره‌ها با حاشیه سکه باید در تمام دورتادور سکه به یک اندازه باشد. دایره‌های حک شده روی سکه طلا اصل کاملاً گرد، کامل و بی‌نقص هستند. نقش‌و‌نگار‌های روی سکه طلای اصل دقیق و با جزئیات هستند. حروف و اعداد باید به صورت واضح و بدون ناهمواری حک شده باشند.

سکه طلا اصل دارای لبه‌های صاف و بدون ناهمواری است. سکه تمام بهار آزادی، ۸.۱۳۳ گرم وزن دارد. وزن نیم سکه به ۴.۰۶۶ گرم می‌رسد و وزن ربع سکه ۲.۰۳۳ گرم است. تشخیص سکه اصل از تقلبی با کمک وزن، تنها در صورتی امکان‌پذیر است که پلمب را باز کنید.

شگرد‌های فروش سکه تقلبی؛ از پوشش طلا تا اضافه وزن

سکه طلا تقلبی را می‌توان با کمک وزن کردن تشخیص داد. هرچند در نهایت نظر نهایی را باید کارشناسان خبره بدهند، اما با دقت در ظاهر سکه طلا هم می‌توان تقلب احتمالی در آنها را تشخیص داد. بیشترین تقلب در مورد تقلید ظاهری سکه انجام می‌شود و با استفاده از فلزات دیگر و پوشش دادن آنها با لایه نازکی از طلا، سکه‌هایی شبیه به سکه‌های اصل تولید می‌کنند.

سکه تقلبی گاهی با ایجاد تغییرات جزئی در طرح و نوشته‌های روی سکه ساخته می‌شود و کلاهبرداران تلاش می‌کنند با گرم کردن سکه، برخی از ناخالصی‌های آن را از بین ببرند یا وزن سکه طلا را کاهش دهند. پوشاندن سکه با مواد شیمیایی یکی دیگر از شگرد‌های رایج به منظور تقلب و مخفی کردن عیار واقعی است.

فروش سکه تقلبی در بعضی مواقع با استفاده از ترازوی دستکاری شده انجام می‌شود و شخص کلاهبردار با دستکاری ترازو، سعی در فریب مشتری دارد. جابجایی سکه اصل با تقلبی در حین معامله، روش دیگری است که واقعا فقط به عقل شیطان می‌رسد.

فاکتور رسمی؛ ضامن امنیت در خرید سکه طلا

تشخیص سکه اصل و تقلبی در نهایت به مهارت و تجربه نیازمند است. برای همین توصیه می‌شود موقع خرید سکه حتما به واحد‌های تجاری مجاز و معتبر مراجعه کنید. جایی که طرف حاضر نیست اعتبار و آبروی خود را برای مقدار ناچیزی پول به باد بدهد.

فروش سکه در واحد‌های تجاری معتبر، حتما پس از صدور فاکتور رسمی انجام می‌شود و در فاکتور مواردی از جمله تمام اطلاعات سکه، شامل عیار و وزن و قیمت می‌شود. صدور فاکتور موقع فروش سکه، سند رسمی است و حتی سال‌ها بعد هنگام فروش طلا قابل استناد است.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!