جوک‌

درخواست بهزاد فراهانی برای ساخت مجسمه «ژاله علو»

آیین تشییع پیکر زنده یاد ژاله علو بازیگر سینما و تلویزیون و گوینده رادیو با حضور جمعی از هنرمندان و مردم از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان برگزار شد.

در این مراسم افرادی چون سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، نادره رضایی معاون هنری وزیر ارشاد، رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی، اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی، محمدرضا جعفری جلوه، زهرا سعیدی، اصغر همت، شهرام گیل آبادی، فریدون محرابی، بهزاد فراهانی، ایرج راد، بیوک میرزایی، منوچهر شاهسواری، علی همت مومیوند و … از جمله هنرمندان و مدیران حاضر در مراسم بودند.

در ابتدای مراسم فریدون محرابی از گویندگان رادیو به شروع فعالیت خانم علو در 21 سالگی و اولین فعالیت حرفه‌ای او در نمایش رادیویی «داستان شب» اشاره کرد. پس از او شهین نجف‌زاده دیگر همکارِ او در رادیو پشت تریبون قرار گرفت و ژاله علو را منبع الهام دانست و گفت:  رادیونمایش خانه اول و همیشگی او بود و در این اواخر که کار دوبله و سینما انجام نمی داد گاهی به ارگ می آمد. استودیو هشت رادیو پر از خاطرات زیبا از اوست.

او همچنین از مدیران امر خواست دوستان پیشکسوت زنده را دریابند. 

مسعود فروتن به نظم بلامنازع ژاله علو در فعالیت‌هایش اشاره کرد و گفت:  او نظم و ترتیب زیادی در کار داشت که سر ساعت بیاید، راس ساعت شروع کند و حتی چای بخورد. شاهرخ زمانی پیشنهاد داد که به من ضبط صوت می‌دهد تا اینها را ثبت کنم اما خود خانم علو مخالفت کرد و گفت در خاطراتم اسامی زیادی هست که نمی‌خواهم غیبت محسوب شود و یا دلخور شوند. ژاله علو با رادیو شروع کرد و آخرین کارهایش هم با رادیو بود. شهرام گیل آبادی یک روز تعریف می‌کرد که ژاله زودتر آمده بود سرکار در رادیو و وقتی گیل آبادی دلیلش را پرسیده، او گفته بود که دوست داشته سکوت رادیو را حس کند. ژاله هنوز هست چون صدایش هست و حضورش هنوز احساس می‌شود.

ابوالحسن تهامی‌نژاد دوبلور پیشکسوت از نامِ اولیه ژاله علو پرده برداشت و گفت: او را ابتدا شوکت نام گذاشتند چون می‌دانستند چه بزرگی به جهان پای گذاشته است. خداوند بسیار بر او مهر می ورزید که 97 سال با عزت به او عطا کرد. صدای ویژه ای داشت که در میان هزار صدا شاخص و آشنا بود. من 11 سال از او جوان‌تر هستم و در دوران جوانی او را در فیلم ها و در تئاتر می دیدم.

اما بهزاد فراهانی صحبت‌هایش را به یک درخواست منتج کرد که باعث شد تا خانم سخنگویِ دولت واکنش نشان دهد. او گفت: «هنر این بانو را با نصب مجسمه اش در مقابل استودیو هشت رادیو نگه دارید تا ما هم بدانیم جزو کاروان خوب ایران آن زمان بوده‌ایم و رفتنی هستیم. در دهه 40 هیچ وسیله ای جز رادیو مردم را سرگرم نمی‌کرد. افتخاری است برای ما که از جامعه نابینایان هند فقط خودم یک شب 200 نامه را دریافت کردم. اگر کشور بودجه ندارد که این تندیس را بسازد ما بچه های قدیم رادیو حاضریم حداقل مخارج ساختش را بر عهده بگیریم.»

فاطمه مهاجرانی در جریانِ صحبت‌های خودش خطاب به بهزاد فراهانی تأکید کرد که این فرمایش و درخواست انجام خواهد شد.

ایرج راد رئیس هیئت مدیره خانه تئاتر در پایان تأکید کرد که امروز در مقابل آنچه که با عشق برای مردم انجام داد، تعظیم می کنیم. او نه فقط چهره ماندگار که اخلاق ماندگار، روح ایرانی ماندگار و پاکی ماندگار است. اگر ژاله علو تاثیرگذار بود به دلیل روح بلندش بود.

گفتنی است، در پایان مراسم پیکر زنده یاد ژاله علو به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه شد.

 

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!