جوک‌

آشنایی با انواع آرد و کاربرد آن‌ها در آشپزی

آرد یکی از پرکاربردترین مواد اولیه در آشپزی و قنادی است که با توجه به شیرینی یا غذایی که قصد آماده سازی آن را دارید باید از آرد مناسب استفاده کنید. آردها تنوع بسیار زیادی در مدل‌ها و کاربردهایشان وجود دارد. در این مقاله از مجله اکالا به معرفی انواع آرد و کاربردهایشان در آشپزی خواهیم پرداخت.

از جمله آردهای پرمصرف می‌توان به آرد سفید، آرد گندم، آرد ۰۰۰، آرد نان، آرد کامل، آرد سوخاری، آرد سویا و… اشاره کرد که در ادامه هر کدام از آن‌ها را همراه با کاربردهایشان به طور مفصل توضیح خواهیم داد.

معرفی انواع آرد و کاربرد آن‌ها در آشپزی

انواع آرد و کاربرد آن‌ها در آشپزی به شرح زیر است:

۱- آرد سفید

این آرد از قسمت داخلی دانه گندم به دست می‌آید و سبوس آن جدا شده است. آرد سفید بافتی نرم و لطیف دارد.

کاربردها: انواع کیک، نان‌های حجیم، شیرینی، خمیر پیتزا و پیراشکی.

۲- آرد سفید ۰۰۰

این آرد میزان گلوتن و پروتئین متوسطی دارد.

کاربردها: نان‌های معمولی، شیرینی‌های سبک و خمیرهای پاستا.

۳- آرد سفید ۰۰۰۰

آردی بسیار نرم و لطیف که دارای کمترین میزان گلوتن است.

کاربردها: انواع کیک‌های اسفنجی، شیرینی‌های ظریف و خمیرهای بسیار سبک.

۴- آرد گندم

آرد گندم رایج‌ترین نوع آرد است که از آسیاب کردن دانه‌های گندم به دست می‌آید. این آرد دارای گلوتن است که باعث ایجاد ساختار کشسان در خمیرها می‌شود

کاربردها: نان، کیک، شیرینی، پاستا، خمیر پیتزا، انواع کوکی و برخی از غذاهای سنتی.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قرابیه با آرد گندم

۵- آرد کامل (سبوس‌دار)

این آرد شامل سبوس و جوانه گندم است و ارزش غذایی بالاتری نسبت به آرد سفید دارد.

کاربردها: نان‌های سبوس‌دار، بیسکویت‌های سالم، کوکی‌ها و برخی غذاهای رژیمی.

۶- آرد نان

آرد نان از دانه‌های گندم سخت آماده می‌شود. این گندم‌ها دارای میزان پروتئین و گلوتن بالایی هستند که باعث کشسانی و استحکام خمیر می‌شود.

کاربردها: نان‌های حجیم، نان بربری، نان همبرگر و نان تست.

۷- آرد برنج

آرد برنج از آسیاب کردن دانه‌های برنج خام یا پخته‌ شده به دست می‌آید. این آرد فاقد گلوتن است و بافتی سبک و پودری دارد.

کاربردها: شیرینی برنجی، سوپ‌های غلیظ، نان‌های بدون گلوتن و برخی غذاهای آسیایی.

۸- آرد نخودچی

از نخودچی بو داده به دست می‌آید و دارای پروتئین بالا و طعم خاصی است.

کاربردها: شیرینی نخودچی، انواع حلوا، کوکو، فلافل و برخی غذاهای گیاهی.

معرفی انواع آرد و کاربرد آن‌ها در آشپزی

۹- آرد ذرت

از آسیاب دانه‌های ذرت به دست می‌آید و فاقد گلوتن است. این آرد معمولاً رنگ زرد مایل به کرمی دارد و طعمی خاص به غذا می‌دهد.

کاربردها: نان ذرت، سوپ، فرنی، تورتیلا و غذاهای مکزیکی.

بیشتر بخوانید: کالری آرد ذرت چقدر است؟

۱۰- آرد جو

آرد جو از آسیاب کردن دانه‌های جو به دست می‌آید. جو یکی از غلات سرشار از فیبر و مواد مغذی است که آرد آن در مقایسه با آرد گندم، گلوتن کمتری دارد و برای رژیم‌های غذایی سالم و کنترل قند خون مناسب‌تر است.

کاربردها: نان جو، سوپ، برخی کیک‌ها و بیسکویت‌های رژیمی.

۱۱- آرد بادام

آردی بدون گلوتن که از بادام آسیاب‌شده به دست می‌آید و سرشار از چربی‌های مفید و پروتئین است.

کاربردها: انواع کیک و شیرینی بدون گلوتن، ماکارون، کوکی و دسرهای رژیمی.

۱۲- آرد سیب‌زمینی

از سیب‌زمینی خشک‌ شده به دست می‌آید و فاقد گلوتن است. این آرد باعث ایجاد لطافت در بافت غذاها می‌شود.

کاربردها: نان بدون گلوتن، غلیظ‌کننده سوپ‌ها، شیرینی‌ها و برخی غذاهای سنتی.

۱۳- آرد سویا

آرد سویا از دانه‌های سویا آسیاب‌ شده آماده می‌شود. این آرد سرشار از پروتئین، فیبر و مواد مغذی است و به دلیل نداشتن گلوتن، برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند گزینه‌ی مناسبی محسوب می‌شود.

کاربردها: انواع نان‌های پروتئینی، دسرهای رژیمی، جایگزین بخشی از آرد در کیک و شیرینی.

۱۴- آرد چاودار (روگن)

این آرد از آسیاب کردن دانه‌های چاودار به دست می‌آید. چاودار نوعی غله است که شباهت زیادی به گندم دارد؛ اما رنگ آن تیره‌تر و ارزش غذایی آن بالاتر است. این آرد دارای میزان گلوتن کمتر نسبت به آرد گندم است،

کاربردها: نان چاودار، نان‌های اروپایی، نان‌های سنگین و بیسکویت‌های سنتی.

۱۵- آرد سوخاری

از نان‌های خشک‌ شده و آسیاب شده درست می‌شود.

کاربردها: سوخاری کردن مرغ، ماهی، سبزیجات، کتلت و برخی غذاهای سرخ‌شده.

۱۶- آرد ارزن

آرد ارزن از آسیاب کردن دانه‌های ارزن درست می‌شود. ارزن یک غله‌ی کوچک و مغذی است که به دلیل فاقد گلوتن بودن، برای رژیم‌های بدون گلوتن و افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، گزینه‌ی مناسبی محسوب می‌شود.

کاربردها: نان‌های بدون گلوتن، پوره‌ها و برخی انواع فرنی و دسر.

۱۷- آرد سمولینا

آرد سمولینا از دانه‌های گندم دوروم به دست می‌آید. گندم دوروم یکی از سخت‌ترین انواع گندم است که میزان پروتئین و گلوتن بالایی دارد و رنگ آن زرد مایل به کهربایی است.

کاربردها: پاستا، نان سمولینا، دسرهای مدیترانه‌ای و برخی سوپ‌ها.

۱۸- آرد همه‌منظوره

آردی که ترکیبی از آرد سفید و آرد نان آماده می‌شود و به دلیل میزان گلوتن متوسط، در بیشتر دستورهای آشپزی قابل استفاده است.

کاربردها: کیک، نان‌های خانگی، شیرینی، پاستا و غذاهای عمومی.

انتخاب آرد مناسب تأثیر زیادی در کیفیت و طعم غذاها و شیرینی‌ها دارد. بسته به نیاز خود می‌توانید از انواع آردهای موجود در بازار استفاده کنید و تجربه‌ای متفاوت در آشپزی داشته باشید.

امیدواریم که این مقاله از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید با مطالعه آن آرد مناسب را انتخاب و از آن استفاده کنید.

اگر شما از آردهای بالا استفاده‌های دیگری دارید که نتیجه مطلوبی داشته، خوشحال می‌شویم که آن موارد را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!