جوک‌

آیا هیئت نظارت بر صدا و سیما کاری انجام می دهد؟

به گزارش فارسیرو، روزنامه شرق نوشت: اعضای هیات نظارت بر صدا و سیما 6 نفر هستند که از هر شعبه دو نماینده حضور دارند. در حال حاضر اعضای شورا عبارتند از: عباس صالحی و الیاس حضرتی (قوه مجریه)، محمد میرزایی و بیژن نوباوه (قوه مقننه)، حمزه خلیلی و امیر قطبی (قوه قضاییه).

وظایف این شورا که در ماده 3 قانون مشخص شده است نشان از اهمیت این شورا و مسئولیت آن در قبال کیفیت کار صدا و سیما دارد. این وظایف شامل موارد زیر است:

1- نظارت بر حسن انجام کلیه امور سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و هشدارهای لازم در خصوص تخلفات و انحرافات جهت اصلاح موارد مذکور.

2- نظارت بر سیاست های اجرایی که برای اجرا در سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پیش بینی شده و اعلام نظر اصلاحی شورا به رئیس سازمان.

3- نظارت بر حسن اجراي قوانين مربوطه در سازمان صدا و سيما.

4- نظارت بر ایجاد یا انحلال هر بخش، واحد، شعبه، دفتر و نمایندگی سازمان.

5- نظارت بر اجرای قراردادها و خریدهای داخلی و خارجی سازمان.

6- نظارت بر سایر اموری که سازمان طبق قانون متعهد و انجام می دهد.

7- گزارش ادواری و مستمر جریان امور سازمان به مقام معظم رهبری و قوای سه گانه جمهوری اسلامی ایران.

اما روندهای رادیویی نشان می دهد که این شورا به وظایف خود عمل نمی کند.

پایگاه خبری این شورا در دسترس نیست. در سال های دور هر از چند گاهی اطلاعیه های کوتاهی از کار شورا منتشر می شد اما سال هاست که خبری از همان خبر کوتاه نیست.

سازمان صدا و سیما ملی است و با پول مردم فعالیت می کند و ملت حق دارند بدانند در این سازمان چه می گذرد. شورا موظف به نظارت بر سیاست های اجرایی، اجرای صحیح قوانین، انعقاد قراردادهای داخلی و خارجی و اجرای سایر قوانین است. رئیس و مدیران صداوسیما نیز باید اطلاعات درخواستی شورا را ارائه دهند.

وظیفه نظارتی شورا به گزارش های اداری و رسمی صدا و سیما محدود نمی شود، بلکه شورا می تواند گزارش های هر منبع موثق دیگری را بررسی کند.

بر اساس آخرین نظرسنجی ایسپا در بین ایرانیان بالای 15 سال که در 18 دی ماه منتشر شد، 29.5 درصد از مردم ایران برنامه های ویژه شب یلدا را از رادیو تماشا کرده اند. از بینندگان ویژه برنامه های شب یلدا; 59.2 درصد از شبکه سوم سیما، 24 درصد از شبکه استانی، 8.1 درصد در شبکه یک سیما و 7.6 درصد از شبکه دو سیما این برنامه ها را دیده اند. یعنی از کل جمعیت بالای 15 سال، 18 درصد برنامه شبکه سه، حدود هشت درصد شبکه های استانی، کمتر از سه درصد شبکه یک و کمتر از سه درصد شبکه 2 دیده اند.

این آمار مربوط به برنامه ای سرگرم کننده است که قرار است جذاب و مخاطب پسند باشد. حالا بیایید محاسبه کنیم که چقدر اطلاعات مخاطب، برنامه های تحلیلی و فکری کم است که تقریبا هیچ است.

هیات نظارت بر صدا و سیما کجاست و در برابر این افت مستمر ناشی از ساختار مدیریت غیرحرفه ای، غیرحرفه ای و عمیقا گروه محور این سازمان چه می گوید؟

در روزهای اخیر پخش یک مداحی از تلویزیون ایران باعث بروز مشکلات اساسی شد. مداح به رهبران دو همسایه شمالی مهم توهین می کند که پیامدهای آشکاری بر روابط خارجی ایران دارد. تلویزیون ایران مدت هاست ذهنیتی غیرحرفه ای دارد و گروهی که مخاطب خود را فقط در میان دوستان و طرفدارانش تعریف می کند.

این نقض آشکار اصل 175 است. آنها بودجه عمومی را برای اهداف گروه خاصی خرج می کنند. اگر هیئت نظارت بر صدا و سیما تکالیف خود را به درستی روی این رسانه مهم و حیاتی انجام می داد، کار این سازمان به اینجا ختم نمی شد. شاید شورا حتی در دوره جدید با حضور نمایندگان مزیکیان از جمله صالحی و حضرتی با آنچه صداوسیما نشان می دهد موافق باشد و نیازی به پیگیری نبیند. هیئت نظارت بر صدا و سیما در اولین قدم باید از اختفا خارج شود. اخبار و گزارش های این شورا را نمی توان محرمانه نگه داشت. رسانه ها باید به صورت تخصصی از اعضای این شورا سوال کنند. دیوار پنهان کاری در ساخت قدرت با کار حرفه ای و مسئولانه روزنامه نگاران مستقل شکسته می شود.

23302

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!