جوک‌

اختتامیه دومین جشنواره ملی تولیدات فضای مجازی نوجوان «آسمون» برگزار شد – اخبار سینمای ایران و جهان

سینماپرس: اختتامیه دومین جشنواره ملی تولیدات فضای مجازی نوجوان «آسمون» با معرفی برگزیدگان در سالن شهید شاهرخ ضرغام برگزار شد.

به گزارش سینماپرس، اختتامیه دومین جشنواره ملی تولیدات فضای مجازی نوجوان «آسمون» با حضور هنرمندان و مدیرانی چون محمدرضا شریفی‌نیا، ایرج طهماسب، بهرام عظیمی، رسول صدرعاملی، امین زندگانی، آزیتا حاجیان، مهراوه شریفی‌نیا، گلاره عباسی، سیدمحمد امین آقامیری و … عصر امروز ۱۸ اردیبهشت در سالن شاهرخ ضرغام برگزار شد.

مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.

اجرای این برنامه را مژده لواسانی عهده‌دار بود.

در ابتدا گروه سرود «نجم الثاقب» روی صحنه حاضر شدند و سرودی را به مناسب ولادت امام رضا (ع) خواندند.

سپس کلیپی از فرایند شکل‌گیری جشنواره، پخش شد.

«آسمون» جای درخشیدن نوجوانان است

در ادامه سید حمید امامی، دبیر دومین جشنواره تولیدات فضای مجازی «آسمون»، روی صحنه حاضر شد و گفت: اول میلاد نورانی امام رضا (ع) را تبریک می‌گویم. فکر می‌کنم سال دیگر باید جای بزرگتری را برای اختتامیه بگیریم. اول اینکه لازم است ۳ تشکر کنم. اولین تشکر از خود نوجوانان که جشنواره را اداره می‌کنند. دومین تشکر از هیئت داوران که امسال خیلی به ما لطف داشتند، اللخصوص از آقای شریفی‌نیا که روز اولی که به دبیرخانه آمدند، خودشان استقبال کردند و با اشتیاق حاضر شدند. تشکر آخر هم از مرکز ملی فضای مجازی است، که امسال بسیار حمایت محور، کنار ما بودند. ادعای من این است که این جشنواره صدای نوجوانان است. «آسمون» جای درخشیدن نوجوانان است.

وی ادامه داد: در اینجا لازم می‌دانم از سه گروه به‌طور ویژه تشکر کنم. نخست، از خودِ نوجوانانی که این جشنواره را برگزار کردند. «آسمون» جشنواره‌ای است که توسط نوجوانان مدیریت و اجرا می‌شود؛ به‌طوری‌که بیش از ۸۰ درصد عوامل آن زیر ۲۰ سال سن دارند. واقعاً لذت‌بخش است که چنین رویدادی به دست نوجوانان اداره می‌شود. از آنها سپاسگزارم که با وجود درس و مدرسه، بعد از کلاس کوله‌شان را زمین می‌گذاشتند و در دفتر جشنواره مشغول به کار می‌شدند؛ چه در ایام مدرسه و چه در ایام امتحانات.

امامی در ادامه سخنان خود گفت: دومین تشکر من از هیئت داورانی است که حتی با وجود دولتی نبودن جشنواره حمایت‌های رسمی گسترده‌ای از ما داشتند و در داوری آثار مشارکت کردند. محمدرضا شریفی‌نیا از همان روز نخست حضور در دبیرخانه جشنواره تأکید کردند: می‌خواهم پای این کار بایستم و کمک کنم تا جشنواره وسیع‌تر و جذاب‌تر برگزار شود و حقیقتاً نیز اقدامات موثری انجام دادند. به دوستان می‌گفتم که حتی جشنواره فجر هم چنین ترکیب چهره‌مندی از داوران ندارد. واقعاً از هیئت داوران تشکر می‌کنم که هر یک به‌تنهایی برای داوری یک جشنواره کافی‌اند و حالا ما ۹ داور برجسته و شناخته‌شده را در کنار هم داریم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سومین تشکر من از مرکز ملی فضای مجازی است که چه در سال گذشته و چه امسال، حمایت‌های بسیار خوبی از جشنواره به‌عمل آوردند. امیدوارم این رویداد به جشنواره‌ای دائمی برای تولیدات فضای مجازی نوجوانان تبدیل شود؛ تا به‌جای این‌که از بالا برای آن‌ها تصمیم‌گیری کنیم، کنارشان بنشینیم، آثارشان را ببینیم و صدایشان را بشنویم. این جشنواره مدعی است که توانسته صدای نوجوانان را بشنود، در کنارشان باشد و فعالیت‌هایشان را به رسمیت بشناسد. امیدوارم این رویداد در سال‌های آینده نیز با کیفیتی بالاتری برگزار شود. با وجود تمام محدودیت‌هایی که نوجوانان با آن مواجه‌اند، باید امید را در دل آنان زنده نگه داریم. این جشنواره، جشنواره امید است؛ فرصتی برای درخشش نوجوانان.

دوبله همزمان به صورت زنده روی صحنه، بخش بعدی این برنامه بود.

سپس آریا اکبری، خواننده نوجوان به خواندن قطعه موسیقایی پرداخت.

در ادامه با دعوت مجری سید محمدامین آقامیری رئیس مرکز ملی فضای مجازی روی سن آمد …

فضای مجازی پلی برای انتقال نگاه

آقامیری، ضمن خوشامدگویی به حضار، عنوان کرد: امیدوارم که هر سال برنامه پرشورتر و جذاب‌تری داشته باشیم. ما یک ایران عزیز داریم و میراثی فرهنگی و ارزشمند. ما در این جشنواره قصد داریم این امید را بدهیم، که این نوید وجود دارد که بتوانیم با کمک شما نوجوانان آینده روشنی را ترسیم کنیم. برای سربلندی ایران باید همه تلاش کنیم و امروز چیزی که می‌تواند این نگاه ما را منتقل کند، همین فضای مجازی است. بیایید جشنواره «آسمون» را آغاز مسیری در این‌باب بدانیم و این حس خوب را به هم منتقل کنیم.

وی با تأکید بر اهمیت خوانش شاهنامه توسط نوجوانان افزود: شاهنامه، کتابی سرشار از فراز و فرود است؛ داستان‌هایی که در آن دشمنانی تلاش می‌کنند ایران را ویران سازند، اما قهرمانان و پهلوانان در برابرشان می‌ایستند، از میهن دفاع می‌کنند و اجازه نمی‌دهند نگاهی منفی به ایران شکل بگیرد. شاید آن رؤیای ملی همچنان در دل همه ما زنده باشد. برای سربلندی ایران، و رسیدن به نقطه‌ای که در آرزوی آن هستیم، همه باید تلاش کنیم.

وی ادامه داد: امروز، آنچه می‌تواند حرف و نگاه ما را به دیگران منتقل کند، فضای مجازی است؛ همان محصولاتی که شما نوجوانان با امید تولید می‌کنید و به اشتراک می‌گذارید. آثاری که ممکن است برای برخی، نخستین تجربه کار با دوربین، حضور جلوی دوربین یا تمرین گفت‌وگو با دوستان و خانواده باشد. این یک اتفاق مهم و اثرگذار است.

آقامیری خاطرنشان کرد: بیایید جشنواره «آسمون» را آغاز یک مسیر بدانیم؛ مسیری برای روایت داستان‌های خود، ساختن تصویری روشن از آینده ایران برای خانواده، دوستان و هم‌کلاسی‌ها، و به اشتراک‌گذاری این احساس خوب. بر تقویت روحیه تولید، خلاقیت و توانایی انتقال پیام از طریق آثار هنری تأکید داشته باشیم تا این جریان، به حرکتی پایدار و سازنده تبدیل شود.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی در پایان گفت: امروز، شاید مهم‌ترین چالش فضای مجازی، مسئله تولید محتوا باشد. هر فرهنگی که بتواند محتوایی بیشتر، با کیفیت‌تر و پرمخاطب‌تر تولید کند، خواهد توانست هویت خود را تثبیت و گسترش دهد. اما فرهنگی که نتواند با زبانی درست در این فضا سخن بگوید، به‌مرور زمان با تضعیف هویت، میراث و تاریخ خود روبه‌رو خواهد شد. ما وارثان ایرانیم و باید این میراث را برای نسل آینده حفظ و منتقل کنیم. ان‌شاءالله در سال آینده شاهد حضور گسترده‌تر نوجوانان، تولیدات بیشتر و فضای شادتر و پویاتری باشیم.

بخش بعدی برنامه مولودی خوانی به مناسب ولادت امام رضا (ع) بود.

در ادامه گروه سرود «نجم الثاقب» مجدداً روی صحنه حاضر شدند و سرودی دیگر را برای حضار خواندند.

در ادامه الهام ساوالان‌پور مدیر کل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به نمایندگی از زهرا بهروز آذر، معاون اول رئیس جمهور پشت تریبون قرار گرفت.

ساوالان‌پور اظهار کرد: به تمامی نوجوانان حاضر، تبریک عرض می‌کنم که توانستید، از فضای مجازی به بهترین نحو استفاده کنید. در جایگاه حاکمیتی قطعا از نوجوانان حمایت می‌کنیم و می‌کوشیم که فضایی درخور شما نوجوانان با استعداد و باهوش فراهم کنیم، تا بتوانیم رسالت خودمان را در این خصوص ادا کنیم.

وی افزود: سعی خواهیم کرد فضایی شایسته‌ی شما نوجوانان علاقه‌مند، پرتلاش، باهوش و مستعد فراهم کنیم و رسالت خود را در این زمینه به درستی انجام دهیم. همچنین از هنرمندانی که در مقام داور، با حضور و حمایت خود دلگرمی ایجاد کرده‌اند و از چهره‌های شاخصی که در کنار نوجوانان قرار گرفتند و آن‌ها را تشویق کردند، صمیمانه سپاسگزارم. این حمایت‌ها برای نوجوانان یک پشتوانه، الگویی ارزشمند و انگیزه‌ای سازنده خواهد بود.

ساوالان‌پور در پایان تصریح کرد: امیدوارم که همچنان بدرخشید و مایه افتخار و مباهات ایران عزیزمان باشید؛ همان‌طور که تاکنون در عرصه‌های گوناگون، به‌ویژه بین‌المللی، افتخارآفرینی کرده‌اید.

وی ادامه داد: نوجوانان ما در جایگاه‌های مختلف توانسته‌اند نام ایران را بلندآوازه کنند و پرچم کشور را به اهتزاز درآورند. ما نیز تلاش خواهیم کرد این مسیر را برای شما هموارتر کنیم. برای همگی آرزوی موفقیت و سربلندی دارم. قدر این فضای پرنشاط و پرانرژی را بدانید. واقعاً افتخار می‌کنم که این فرصت برایم فراهم شد تا در کنار شما باشم و گفت‌وگویی هرچند کوتاه با شما داشته باشم.

سپس ایلیا دهقان، یک قطعه موسیقایی برای حضار به شیوه رپ، اجرا کرد، سپس دهقان به استند آپ کمدی پراخت.

در ادامه کلیپی از آثار ارسال شده به جشنواره و در امتداد آن کلیپ دیگر در باب معرفی هیئت داوران پخش شد.

پس از آن بود بهرام عظیمی به نمایندگی هیئت داوران در جایپاه قرار گرفت و گفت: امروز که به شما نگاه می‌کنم، چیزی را در دلم احساس می‌کنم. همه‌ی شما جوانان، بسیار شاد، باحال، خوش‌چهره و خوش‌پوش هستید. در مقابل، ما در آن دوران واقعاً ظاهر خوبی نداشتیم. بدون استثنا، همه لاغر و با بینی‌های بزرگ بودیم. چند سال بعد که جوان شدیم و خواستگاری رفتیم، با خودمان می‌گفتیم: «چرا به ما زن نمی‌دهند؟» می‌گفتند: «بابا، تو داغونی!»

وی افزود: بی‌پول بودیم، هیچ امکاناتی نداشتیم. شما الآن آواز می‌خوانید، شعر می‌گویید، کارهای عجیب و غریب می‌کنید. آن زمان اگر کسی شلوار لی می‌پوشید، کتک می‌خورد. خوشبختانه خیلی دارید لذت می‌برید، قدر این موقعیت‌تان را بدانید.

عظیمی درباره آثار ارسالی از سوی نوجوانان به دبیرخانه جشنواره «آسمون» گفت: ما کارهای شما را دیدیم و واقعاً لذت بردیم. خانم شریفی‌نیا و عباسی خیلی زحمت کشیدند و حتی ده برابر ما آثار را دیدند. واقعاً کار مشکلی بود. درست است که آثار ۹۰ ثانیه‌ای بودند، اما خیلی زیاد بودند. مجموعاً صد اثر به دست هیئت داوران رسید. نکته‌ای که در این آثار خیلی جذاب بود، این بود که ما همیشه ناخودآگاه با سن و سال خودمان مقایسه می‌کنیم و می‌گوییم: چقدر این‌ها باحال‌اند، چقدر بااستعدادند، چقدر خاص‌اند. و واقعاً در بسیاری از آثار، چنین ویژگی‌هایی دیده می‌شد.

وی ادامه داد: خلاقیت، امید، زندگی، عشق، محبت، دینداری، ایرانی‌بودن؛ همه‌ی این‌ها در آثار به چشم می‌خورد و بسیار لذت‌بخش بود. داوری این جشنواره برای ما بسیار سخت بود. گاهی در جشنواره‌هایی مثل فجر، ۳۰ اثر دارید که با چهارچوب مشخصی داوری می‌شوند. اما اینجا، با ۱۰۰ اثری که هرکدام فرمی متفاوت دارند، داوری کار دشواری است. کسانی که امروز جایزه می‌گیرند، واقعاً لذت خواهند برد. جایزه گرفتن باعث می‌شود آینده‌ی خیلی از بچه‌ها ساخته شود؛ در همین سن کم هدفمند می‌شوند و اتفاقات خوبی برایشان رقم می‌خورد. اما عده‌ای از شما که امروز جایزه نمی‌گیرید، ممکن است ناراحت شوید، اعتراض کنید و فکر کنید حقتان ضایع شده است. بدانید ما که کارهای شما را می‌دیدیم، واقعاً لذت بردیم. امیدوارم کسانی که امروز جایزه می‌گیرند، واقعاً لذت ببرند. همین که در چنین جمعی، با این رنگ، نور و اشتیاق، جایزه دریافت می‌کنند و در کنار بزرگانی که این‌جا حضور دارند قرار می‌گیرند، در آینده بر زندگی‌شان تأثیر خواهد گذاشت.

همچنین در این بخش عظیمی بیانیه‌ محمدرضا شریفی‌نیا، رئیس هیئت داوران دومین جشنواره «آسمون» را قرائت کرد. در این بیانیه آمده بود:

ما که امروز این‌جا ایستاده‌ایم، از شما تشکر می‌کنیم. نه فقط دو نفر که این‌جا هستید، بلکه همه‌تان…
باشد که آسمان خلاقیت نوجوان ایرانی، همیشه روشن و بی‌مرز باشد.

پس از این نوبت به بخش پایانی برنامه اعلام برگزیدگان جشنواره رسید که اسامی برگزیدگان جشنواره «آسمون» به شرح زیر اعلام شد:

اعلام برگزیدگان؛ (به ترتیب انتخاب داوران از نفر اول تا هشتم)

محیا سادات موسوی برای «جادوی رنگ‌ها»

کسرا شایسته لنگرودی برای «دستانی که زندگی می‌سازند»

پانیذ خاکزاد برای «مثل آب خوردن»

پرنیان اسلامی برای «پرواز»

فاطمه آشکار برای «خاموشی‌ها پایان نیستند»

آمیتیس محرابیان «دلیلی برای زنده ماندن»

پارسا هلالی برای «گرگ ایران»

عرشیا فتحعلی برای «خان هشتم»

شایان ذکر است که آزیتا حاجیان، گلاره عباسی، مهراوه شریفی‌نیا، شیلا خداداد، رسول صدرعاملی، ایرج طهماسب، محمدرضا شریفی‌نیا، امین زندگانی، بهرام عظیمی داوران این رویداد بودند.

منبع خبر

برچسب ها :

مطالب مشابه را ببینید!