از جانبازان و جوانان گرفته تا ستاره ها؛ زیر آسمان “تئاتر برای همه”
به گزارش خبرگزاری فارسیرو، این جشنواره در مجموع شامل 10 بخش است که 5 بخش آن به نمایش و 5 بخش دیگر به امور غیر اجرایی اختصاص دارد. در بخش های اجرایی 114 اثر به رقابت پرداخته اند که سهم استان ها و شهرستان های مختلف بسیار چشمگیر است.
در بخش اجرا که شامل آثار رقابتی و غیررقابتی است، از مجموع 65 اثر، 31 اثر از تهران و 34 اثر از سایر استان ها به نمایش گذاشته شده است. نکته قابل توجه این است که آثار شهرستان در این بخش توانسته 52 درصد از کل آثار را به خود اختصاص دهد. در بخش هنرهای خیابانی از 33 اثر حاضر تنها 5 اثر متعلق به تهران و 28 اثر دیگر از شهرستان ها به جشنواره راه یافته اند که نشان از توجه ویژه هنرمندان شهر به این نوع هنر نمایشی دارد. در مجموع این بخش ها نشان می دهد که تئاتر شهر نه تنها در بخش های رقابتی و غیر رقابتی، بلکه در انواع نمایش ها نیز حضور پررنگی داشته است.
علاوه بر اینها، بخش انواع دیگر آثار-اجرا شامل 7 اثر است که 4 اثر از تهران و 3 اثر دیگر از شهرستان ها است.
یکی از نکات جالب توجه در این دوره از جشنواره حضور هنرمندان شهرستان است. به عنوان مثال در استان خوزستان از مجموع 7 اثر جشنواره، 6 اثر از شهرهای مختلف این استان آمده است. از جمله این شهرها می توان به ماهشهر، اهواز، آبادان، اندیمشک، دزفول و باغملک اشاره کرد که با آثار خود به جشنواره فجر آمده اند. همچنین استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در جشنواره امسال حضور چشمگیری دارد. 3 اثر از این استان به ترتیب از گچساران و دوگنبدان آمده است. در استان هرمزگان تمامی آثار جشنواره از شهرهای میناب و قشم می آید.
در این میان شهرهایی مانند گچساران، میناب و ماهشهر با نمایش های بیشتر حضور پررنگ تری داشته اند، بنابراین این جشنواره می تواند فرصتی برای ارائه توانمندی های نمایشی این شهرها باشد.
در نهایت می توان گفت چهل و سومین جشنواره نه تنها فرصتی برای هنرمندان شهرستان بود، بلکه دروازه ای برای شناخت و معرفی استعدادهای جدید در کشور بود.
۵۷۵۷