از رسالت اصلی «سینما» غافل شدهایم/ اگر «سینما» نتواند جامعه را «رشد» دهد نشانگر «عقب ماندگی» آن است! – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: «ابراهیم اصغری» تهیه کننده سینما با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری گفت: بدیهی است که پس از شنیدن فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین گام باید نگاه مدیران ارشد فرهنگی و سینمایی کشور نسبت به مقوله فرهنگ و هنر و فرهنگ سازی و تبیین فرهنگ ایرانی-اسلامی در جایگاه سینما تغییر کند و یک نگاه جامع و اصطلاحاً امروزی در این حوزه حاکم شود.
تهیه کننده فیلم های سینمایی «شب حوراء» و «به کبودی یاس» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: بدیهی است که پس از شنیدن فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین گام باید نگاه مدیران ارشد فرهنگی و سینمایی کشور نسبت به مقوله فرهنگ و هنر و فرهنگ سازی و تبیین فرهنگ ایرانی-اسلامی در جایگاه سینما تغییر کند و یک نگاه جامع و اصطلاحاً امروزی در این حوزه حاکم شود.
وی در همین راستا ادامه داد: باید این تغییر از نگاه مدیران ارشد فرهنگی و هنری کشور و بالاخص مدیران سینمایی کشور آغاز شود و وقتی این نگاه تغییر کند خود به خود به سمت تولیدات ارزشمندتر خواهیم رفت. در سال های اخیر با توجه به اینکه شرایط اقتصادی کشور دچار بحران بوده و هست بسیاری افراد فکر می کردند سینما اگر بتواند گیشه را تأمین را کند و از منظر اقتصادی سودمند باشد می تواند رسالت خود را انجام دهد اما همه می دانیم رسالت اصلی فرهنگ و سینما این نیست.
اصغری با بیان اینکه از رسالت اصلی سینما غافل شده ایم تصریح کرد: برخی افراد دلخوش کردند که سینما سود اقتصادی دارد و در مسیر رفع مشکلات اقتصادی قدم برمی دارند و فکر می کردند کار درستی را انجام می دهند! این در حالی است که اگر سینما نتواند جامعه را رشد دهد نشانگر عقب ماندگی آن است.
این سینماگر خاطرنشان کرد: بدیهی است که بعد از تغییر نگاه مدیران ارشد، این تغییر به سینما و سینماگران و سپس به مخاطب سینما منتقل می شود. مخاطبی که اهل سینما نیست اگر آثاری در شأن اش تهیه و اکران شود قطعاً از آن استقبال می کند. ما در سابقه تاریخی مان داشتیم که مخاطبان ممکن است چند بار یک فیلم را ببینند.
وی افزود: الآن سینما فقط نگاه اقتصادی دارد اما فقط رسالت سینما این نیست و این نگاه باید تغییر کند. مورد دیگری که در مدیران باید نهادینه شود این است که به سمت موضوعاتی بروند که دغدغه مردم است و می تواند مورد توجه مخاطب قرار بگیرد و نقشی در ارتقای فرهنگی و رشد جامعه داشته باشد. باید گروه فرهیخته ای باشند تا اولویت ها را تعیین کنند و از سینماگران مطالبه کنند و فیلم ها را روانه تولید و اکران کنند. الآن یک سطحی نگری در سینما حاکم شده که بسیار خطرناک است.
اصغری در خاتمه این گفتگو گفت: به عنوان مثال در هر بحثی ما به عنوان یک انسان و مسلمان از غزه و فلسطین حمایت می کنیم اما کار رسانه ای خوب انجام ندادیم به حدی که اگر در آن کشورها حضور داشته باشید اکثر مردم احساس می کنند این شاید سیاست های ایران بوده که آن ها را دچار مشکل کرده است. متأسفانه مدیران خیلی وقت ها درک نمی کنند و دنبال حل این نوع دیدگاه ها نیستند. حضرت آقا در جهت تبیین مطالبه گری دارند و بدیهی است که مدیران ارشد فرهنگی کشور باید پالایش شوند تا ان شاالله بتوانیم به دیدگاه های حضرت آقا در حوزه فرهنگ و هنر دست پیدا کنیم.