جوک‌

از شب یلدا تا صبح آرامش

ایرانیان در بطن فرهنگ ماندگار خود حامل تمدن پرباری هستند که علیرغم فراز و نشیب های مختلف در همه زمان ها، همبستگی خود را حفظ کرده است و نقطه محوری موضع ما در قبال رویدادهای مختلف، جنبه اجتماعی خیر ماست. باورها، آداب و سنن سراسر کشور عزیزمان، از شمال تا جنوب، از شرق تا غرب، از تبریز تا کرمان و سیستان، از شیراز و اصفهان تا قزوین و همدان، از قم و مشهد به آبادان و بندرعباس و در یک. کلمه در همه جای این مرز متراکم جاری است.

آنچه امروزه میراث فرهنگی ناملموس نامیده می شود بر همین بنیان اندیشه و زندگی اجتماعی ملت ها استوار است که مایه هویت و اصالت انسان هاست. میراث ناملموس یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین عوامل اتحاد مردم هر گروه، ملت و زبان و عامل پیوند و تداوم هویت قومی و ملی ما ایرانیان در پهنه جغرافیایی ایران و فرهنگی آن است. مناطق . خوشبختانه میراث ما ایرانیان مبتنی بر دو بال ایرانییت و اسلام است و با همزیستی این دو جنبه قابلیت های منحصر به فردی در فرهنگ ایرانی ما ایجاد شده است. تعامل آیین‌های مذهبی و جشن‌های ملی، پیوندهای فرهنگی عمیقی را ایجاد کرده است که درخت تنومند فرهنگ غنی اسلامی ایران را علی‌رغم طوفان حوادث مختلف، دست نخورده نگه داشته است. از آنجایی که ایرانیان در ایام عاشورا، اربعین و رمضان، در ایام نوروز و یلدا و دیگر آیین‌های ملی، عشق خود را به پیامبر اسلام و اهل بیت او ابراز می‌کنند، پیام عشق، دوستی و صلح این سرزمین به منصه ظهور می‌رسد. بگذار آن را به جهانیان بشناساند.

جشن یلدا که قرن هاست در اواخر پاییز در میان خانواده های ایرانی برگزار می شود، یکی از نمادهای دلنشین همزیستی باورهای دینی و روحیه عاشقانه ایرانیان است. این جشن یکی از کهن ترین و زیباترین آیین های ایرانی است که نه تنها برای ما ایرانیان بلکه برای جهانیان نمادی از فرهنگی غنی و درخشان است و نشان دهنده پیوند عمیق جامعه ایرانی با آداب و رسوم فرهنگی و اجتماعی و همچنین عامل حفظ ارتباط با خلقت و طبیعت بی وقفه و عمیق است. شب یلدا، طولانی ترین شب سال، پایان تاریکی و تولد خورشیدی است که روشنایی و گرما می بخشد. پایان تاریکی و آغاز نیکی ها، پایان دشواری ها و آغاز گشایش، چنان که در کلام الهی به آخرین فرستاده اش: «ان ماءالعصر یسرا» و در فرهنگ ما ایرانیان، چنین ثبت شده است. در ادامه آمده است: «پایان شب سیاه سفید است». به نظر ما اهمیت یلدا زمانی بیشتر می شود که این آیین از مرزها عبور کند و در کشورهای دیگر از جمله اروپا نفوذ داشته باشد. پس این رویداد با میلاد حضرت عیسی (ع) پیوند خورده است و این بدان معناست که فرهنگ ایرانی حداکثر قدرت تعامل، دوستی و هماهنگی را دارد.

آداب و رسومی که برای جشن گرفتن این شب به دست ما رسیده است، نشان از خرد و دانش فراوان ایرانیان دارد. از محفل و ادای احترام به بزرگترها تا حافظ و تفل خوانی به زبان الغیب و میوه های برگزیده این شب: انار، هندوانه، سیب و… که رنگی شبیه به طلوع خورشید دارند. ، مظاهر بی نظیری هستند. از تاریخ کهن این زمین را شکل داده و ترکیب آن با دعا با خدا و درخواست نور و رهایی از تاریکی رنگی دو چندان به آن بخشیده است. پیام یلدا این است که شب در اوج خود به پایان می رسد و سرانجام طلوع فجر نامیده می شود.

خلاصه اینکه اگر انسان بخواهد در زندگی امروزی ریشه و اصالت فرهنگی خود را حفظ کند و زندگی عاقلانه و معناداری داشته باشد، موظف است به هویت خود بازگردد و از فرهنگی که در آن رشد کرده و پرورش یافته بهره مند شود. فرهنگی که مبتنی بر عشق، دوستی و هماهنگی است و با امید، همبستگی و انسجام بر تاریکی غلبه می کند.

۵۷۵۷

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!