جوک‌

از «نظر کمی» عملکرد قابل‌قبولی در «سینما» داشته‌ایم اما از «نظر کیفی» نیاز به بررسی و دقت بیشتری وجود دارد – اخبار سینمای ایران و جهان

به گزارش سینماپرس: سردار پاسدار «سید قاسم قریشی» با بیان این مطلب که وجود سلایق مختلف در حوزه تولیدات سینمایی انقلاب و دفاع مقدس مشروط بر اینکه اصل امانت‌داری رعایت شود و روایت‌ها به شکلی صحیح و مستند ارائه شود ایرادی ندارد، بیان داشت: مشکل اصلی این است که گاهی برخی افراد بدون شناخت کافی و از فاصله‌ای زیاد، سعی در بازنمایی یک موضوع دارند. در چنین شرایطی، احتمال ارائه اطلاعات نادرست و ایجاد فاصله با واقعیت افزایش می‌یابد. اما اگر کارها با دقت، تحقیق و بررسی عمیق انجام شود، تنوع دیدگاه‌ها و پرداختن به موضوعات از زوایای مختلف، می‌تواند اثرگذاری بیشتری داشته باشد.

سردار پاسدار «سید قاسم قریشی» جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس، با اشاره به وضعیت عملکرد نهادهای فرهنگی و سینمایی انقلاب اسلامی بیان داشت: از نظر کمی عملکرد قابل‌قبولی داشته‌ایم، اما از نظر کیفی نیاز به بررسی و دقت بیشتری وجود دارد.

ایشان همچنین در پاسخ به این پرسش که ارزیابی شما نسبت به موازی کاری نهادهای فرهنگی و سینمایی منسوب به سپاه پاسداران در تولید آثار متفق الموضوع و سوژه های مشابه چیست؟ گفت: اگر با برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری مشخص همراه باشد، مانعی ندارد.

وی تاکید کرد: منظور از برنامه‌ریزی این است که این فعالیت‌ها از نظر محتوا، مسائل فنی و به‌ویژه از جهت هدف‌گذاری هماهنگ باشند. در حوزه سینما و هنر، تکرار موضوعات، یا پرداختن به یک سوژه در چندین فیلم، در صورتی که بر اساس یک راهبرد مشخص و با برنامه‌ریزی قبلی انجام شود، می‌تواند مفید باشد.

سردار قریشی افزود: با توجه به گستردگی سوژه‌ها و مسائل تاریخی و انقلابی، هیچ فیلم یا حتی هیچ فیلمنامه‌ای نمی‌تواند همه ابعاد یک موضوع را به‌تنهایی پوشش دهد. بنابراین، پرداختن به شخصیت‌هایی مانند شهید چمران، شهید قهاری، شهید هاشمی و سایر شهدای انقلاب و دفاع مقدس، یا بازآفرینی رویدادهای مهم تاریخی و انقلابی، نه‌تنها اشکالی ندارد، بلکه می‌تواند تأثیرگذار باشد. زیرا هر فیلمساز و هنرمند از زاویه‌ای متفاوت به این موضوعات ورود می‌کند و این تنوع نگاه‌ها، در صورت داشتن هماهنگی و انسجام، می‌تواند مفید باشد.

ایشان در ادامه با بیان این مطلب که اشکال اساسی اینجاست که در بسیاری از موارد، این هماهنگی‌ها دیده نمی‌شود. تصریح کرد: امیدواریم که هنرمندان، متولیان فرهنگی و به‌ویژه کسانی که مسیر سینما و تولید فیلم را هدایت می‌کنند، به این مسئله توجه بیشتری داشته باشند و فیلمنامه‌نویسان نیز بتوانند این ناهماهنگی‌ها را برطرف کنند.

قریشی همچنین در مورد تعامل با کنشگران سینمایی که اساسا با خط مشی و طرز تفکر آنها زاویه دارند تصریح کرد: البته در تولید این آثار، اشراف و آگاهی سازندگان نیز اهمیت زیادی دارد. اگر کسی تجربه مستقیم در حوزه دفاع مقدس یا مسائل تاریخی داشته باشد، قطعاً می‌تواند روایت عمیق‌تر و دقیق‌تری ارائه دهد.

جانشین سازمان بسیج مستضعفین در پایان این گفت و گو خاطرنشان ساخت: به اعتقاد من، وجود سلایق مختلف در حوزه سینمای انقلاب و دفاع مقدس ایرادی ندارد، مشروط بر اینکه اصل امانت‌داری رعایت شود و روایت‌ها به شکلی صحیح و مستند ارائه شوند. مشکل اصلی این است که گاهی برخی افراد بدون شناخت کافی و از فاصله‌ای زیاد، سعی در بازنمایی یک موضوع دارند. در چنین شرایطی، احتمال ارائه اطلاعات نادرست و ایجاد فاصله با واقعیت افزایش می‌یابد. اما اگر کارها با دقت، تحقیق و بررسی عمیق انجام شود، تنوع دیدگاه‌ها و پرداختن به موضوعات از زوایای مختلف، می‌تواند اثرگذاری بیشتری داشته باشد.

منبع خبر

برچسب ها :

مطالب مشابه را ببینید!