اسپلینت داخلی و خارجی + کاربرد و عوارض
عمل بینی یک پروسه زیبایی و درمانی بسیار مهم و تاثیر برانگیز است که می بایست حتما به دست بهترین جراحان بینی و صورت انجام شود. همانطور که می دانیم عمل بینی همراه ما مراقبت ها و مراحل بهبودی همراه است که یکی از مهمترین آنها استفاده از اسپلینت بینی به شمار می رود. اما اسپلینت بعد از عمل بینی چه کاربردی دارد؟ در ادامه از این مقاله همراه ما بوده تا به صورت دقیق با اسپلینت خارجی و داخلی بینی آشنا شوید.
آنچه در ادامه میخوانید
Toggle
اسپلینت بینی
به صورت کلی اسپلینت های بینی به دو نوع کلی تقسیم میشوند و این دو مورد شامل ، اسپلینت خارجی بینی و اسپلینت داخلی بینی می باشند. علاوه بر آن هر کدام از این دو نوع اسپلینت برای بینی ،کاربرد های خاص خود را داشته و توسط جراح بینی و نیاز بیمار انتخاب می شوند.
1. اسپلینت خارجی بینی
این نوع از اسپلینت پس از جراحی های زیبایی یا ترمیمی بینی روی سطح خارجی بینی قرار می گیرد. وظیفه اصلی آن حفظ شکل جدید بینی و جلوگیری از جابجایی استخوان ها و غضروف ها است.
2. اسپلینت داخلی بینی
این نوع از اسپلینت بعد از عمل بینی داخل حفرههای بینی قرار داده شده و عمدتاً برای جلوگیری از انسداد مجاری تنفسی یا خونریزی های داخلی پس از جراحی بینی استفاده می شود. اسپلینت داخلی بینی معمولاً از مواد سیلیکونی نرم تولید شده تا به دیواره بینی بعد از عمل ، آسیب نزند و در عین حال جریان هوا را حفظ کند. (قابلیت تنفس)
عمل بینی بدون اسپلینت توسط بهترین جراح بینی در تهران
یکی از مهمترین مواردی که می تواند موجب نگرانی بیماران بعد از عمل شود ، کشیدن تامچون یا اسپلینت بعد از عمل بینی است. از این رو برخی جراحان با تجربه و متخصصان گوش ، حلق و بینی از جمله دکتر سهند قلعه باغی ، اقدام به انجام عمل بینی بدون تامپون و اسپلینت می کنند. البته که این موضوع کاملا نیازمند دریافت مشاوره قبل از عمل ، بررسی شرایط اولیه بینی ، بررسی فرم بینی و نوع ساختار آن می باشد. بنابراین می توانید برای دریافت مشاوره دقیق به پیج اینستاگرام یا سایت ایشان مراجعه کنید.
انواع کاربرد اسپلینت بعد از عمل بینی
استفاده از اسپلینت بینی بعد از جراحی از اهمیت بسیاری برخوردار است که یکی از مهمترین آنها حفظ ساختار بینی به شمار می رود. اما برخی از دیگر کاربرد های این وسیله عبارت است از:
حفظ ساختار بینی: پس از جراحی، استخوان و غضروف بینی در موقعیت جدید قرار می گیرند ، اسپلینتهای داخلی و خارجی به حفظ این ساختار کمک می کنند.
کاهش تورم: وجود اسپلینت داخل بینی می تواند فشار ملایمی روی بافتها اعمال کرده و از افزایش بیش از حد تورم جلوگیری کند.
پیشگیری از تغییر شکل: یکی از نگرانی های رایج پس از جراحی زیبایی بینی، تغییر شکل ناخواسته بینی است. اسپلینت خارجی بینی و اسپلینت داخلی بینی این موضوع را کنترل می کند.
بهبود تنفس: اسپلینت داخلی بینی مخصوصاً برای بیمارانی که مشکل انسداد تنفسی دارند، میتواند مؤثر باشد.
عوارض استفاده از اسپلینت برای بینی
اگرچه استفاده از اسپلینتها بعد زا عمل بینی مزایای فراوانی دارد، اما ممکن است برای برخی از بینی ها با برخی عوارض نیز همراه باشد. در ادامه به مهم ترین عوارض اشاره شده است که عبارت اند از:
تحریک پوست: استفاده طولانی مدت از اسپلینت خارجی بینی می تواند باعث تحریک یا قرمزی پوست شود.
ناراحتی تنفسی: در موارد نادر، وجود اسپلینت داخلی بینی ممکن است باعث احساس ناراحتی یا دشواری در تنفس شود.
خونریزی: در هنگام برداشتن اسپلینت، احتمال خونریزی خفیف وجود دارد.
عفونت: در صورتی که بهداشت بینی به خوبی رعایت نشود، احتمال بروز عفونت در ناحیه وجود دارد.
مراقبت های حین داشتن اسپلینت بینی
برای کاهش عوارض و بهرهمندی از مزایای اسپلینت، رعایت نکات زیر توصیه میشود:
شستشوی بینی بعد از جراحی: استفاده از محلول های ضدعفونی کننده میتواند از عفونت جلوگیری کند.
دستورالعملهای پزشک: تمام توصیه ها و دستورالعملهای جراح بینی باید بهدقت اجرا شود.
پرهیز از دستکاری: از لمس یا فشار دادن اسپلینت به شدت خودداری کنید.
خارج کردن: خارج کردن اسپلینت می باذیست حتما توسط جراح بینی شما انجام شده و به هیچ عنوان نباید توسط خود شخص انجام شود.
نتیجهگیری
اسپلینت خارجی بینی و اسپلینت داخلی بینی ابزارهای کلیدی در جراحیهای بینی هستند که نقش مهمی در بهبود نتایج و کاهش عوارض دارند. با این حال، آگاهی از عوارض استفاده از اسپلینت برای بینی و رعایت مراقبت های لازم می تواند تجربه جراحی را بهبود بخشیده و روند بهبودی را تسریع کند. البته که ناگفته نماند انتخاب تکنیک های جراحی و استفاده از اسپلینت ها کاملا وابسته به نظر جراح بینی شما نیز دارد.