جوک‌

این روش متفاوت برای پخت باقالی را از دست ندهید!

فراروـ باقلا یکی از گیاهان خوراکی است که هم‌زمان با فرا رسیدن بهار به بازار می‌آید و در میان ایرانیان یک خوراکی محبوب است. از آنجا که فصل رویش باقلا در بهار است، بسیاری از افراد این گیاه خوشمزه و مفید را برای روزهای پاییز و زمستان ذخیره می‌کنند. روش‌های ذخیره کردن باقلا شامل خشک کردن و فریز کردن آن است. 

به گزارش فرارو؛ معمولا کسانی که به خوردن باقالی پخته در فصل پاییز و زمستان علاقه دارند، دانه‌های باقالی را به صورت درسته و با پوست داخل فریزر ذخیره می‌کنند تا هر زمان بخواهند آن را بپزند. ما به صورت سنتی معمولا باقلا را با آب و نمک می‌پزیم و همراه با گلپر و آبلیمو سرو می‌کنیم، اما در این مطلب می‌خواهیم یک سس ویژه و روش متفاوت برای مزه‌دار کردن باقالی پخته را به شما آموزش بدهیم که طعم باقالی را بسیار متفاوت و خوشمزه‌تر می‌کند، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

باقالی پوست گرفته: نیم کیلو

روغن زیتون: 5 قاشق غذاخوری

رب انار: 1 قاشق غذاخوری

پودر سماق: 1 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه و پودر سیر: از هر کدام 1 قاشق چای‌خوری

پودر گلپر: 1 قاشق غذاخوری

پودر تخم گشتیز: 1 قاشق مرباخوری

سرکه: 1 فنجان

طرز تهیه

Pan-fried-broad-beans-with-garlic-2-683x1024-1

برای درست کردن این باقالی خوشمزه ابتدا باقالی را با مقداری آب و نمک داخل قابلمه بریزید و روی اجاق گاز قرار بدهید تا باقالی بپزد. بعد از اینکه باقالی پخت آن را آبکش کنید و داخل صافی بریزید تا آب اضافه‌اش کشیده شود. در مرحله بعد روغن زیتون را داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا گرم شود، سپس باقالی‌های پخته را داخل روغن زیتون بریزید و چند دقیقه تفت بدهید. حالا رب انار و سرکه را اضافه کنید و هم بزنید تا با باقالی‌ها مخلوط شود. در این مرحله نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر تخم گشنیز و سماق را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر مواد را با حرارت متوسط تفت بدهید. در آخر پودر گلپر را روی مواد بریزید و یک دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. باقالی خوشمزه ما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم

 ـ باقلا یکی از گیاهان خوراکی است که هم‌زمان با فرا رسیدن بهار به بازار می‌آید و در میان ایرانیان یک خوراکی محبوب است. باقلا سرشار از ویتامین و مواد معدنی مانند منگنز، مس، فسفر، منیزیم، آهن، پتاسیم، روی و… است و یکی از غنی‌ترین منابع فیبر، پروتئین و فولات محسوب می‌شود. خوردن باقلا برای کسانی که فشار خون بالا دارند، بسیار مفید است؛ زیرا به تنظیم و پایین آمدن فشار خون کمک می‌کند؛ همچنین خوردن باقلا موجب کاهش خطر بروز بیماری‌های قلبی می‌شود. اما خوردن باقلا برای افرادی که دچار بیماری فاویسم هستند، مضر است و این افراد بهتر است هرگز با گیاه باقلا تماس نداشته باشند.

ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید.

ـ روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن‌های معمولی مخلوط می‌شود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می‌شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می‌پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده‌ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده‌اند:

1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.

2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می‌افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می‌رود و خوشمزه می‌شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی‌کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.

3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به‌راحتی می‌توان در آن تقلب کرد.

 

 

 

 

 

 

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!