جوک‌

بشتابید؛ کالابرگ الکترونیک 1 میلیون 500 هزار تومان شارژ شد |واریز سهمیه الکترونیکی به این خانوارها از امشب

سایت سرگرمی روز :

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه البرز گفت: هر لیتر نفت سفید در سهمیه زمستانی استان به قیمت ۱۵۰ تومان به فروش می‌رسد.

محسن وزارتی  اظهار کرد: نفت سفید برای فصل زمستان خانوارهای اقامت فصلی و موقت یک تا چهار نفره کلیه شهرهای البرز ۲۰۰ لیتر و برای خانوارهای پنج نفر به بالا ۳۰۰ لیتر نفت سفید اعلام شده است.

وی با اشاره به قیمت توزیع هر لیتر نفت سفید افزود: نفت سفید تخصیص داده شده به خانوارهای فاقد گاز شهری استان البرز به قیمت هر لیتر ۱۵۰ تومان عرضه می‌شود.

وی توضیح داد: نفت سفید تخصیص شده به خانوارهای استان البرز در قالب سامانه درخواست فرآورده‌های نفتی (سدف) و از طریق کارت بانکی سرپرست خانوار که از قبل در این سامانه تعریف شده قابل تهیه و بر روی پوز فروشنده‌های مربوطه تا ۳۰  بهمن دارای اعتبار است.

وزارتی با بیان اینکه خانوارهای فاقد گاز شهری البرز جمعیتی بیش از ۱۰هزار و۸۰۰ نفری دارند، گفت: سرپرستان خانوار می‌توانند از طریق فروشندگی‌های مربوطه و با استفاده از کارت بانکی  خود در سامانه فرآورده‌های نفتی (سدف) تعریف شده است، سهمیه سوخت خود را دریافت کنند.

درحالی‌که شنبه هفته جاری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته بود که دولت تکلیفی در ادامه طرح کالابرگ ندارد، دیروز، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد که در حوزه معیشت، حتما بر اجرای طرح کالابرگ به‌ویژه برای ۵ دهک پایین جامعه، متمرکز خواهیم بود.

طرح کالابرگ به‌عنوان شرط اساسی مجلس برای اصلاح نرخ ارز ترجیحی از اواخر سال ۱۴۰۱ اجرایی شد و جذاب‌ترین مرحله آن تحت عنوان طرح فجرانه از بهمن ۱۴۰۲ تا اردیبهشت ۱۴۰۳ به‌مدت ۳‌ماه با ضریب موفقیت ۸۹ درصدی اجرا شد.

در ادامه، قرار بود با تأمین منابع موردنیاز طرح کالابرگ، اجرای این طرح استمرار پیدا کند، اما با تغییر دولت، این قرار به‌سرانجام نرسید و اکنون نیز ازنظر متولیان دولتی حوزه یارانه، تکلیفی برای ادامه طرح کالابرگ وجود ندارد؛ البته در قانون بودجه ۱۴۰۳ خلاف این موضوع آمده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌گوید به‌واسطه اینکه طرح کالابرگ در قانون بودجه امسال نیامده است، آن را اجرا نمی‌کنیم. احمد میدری، پیش‌ازاین هم در جلسه‌ای در سازمان بهزیستی در مورد کالابرگ گفته بود که منابع کالابرگ در قانون بودجه نیامده و آن را اجرا نمی‌کنیم.

این اظهارات در حالی است که در پایان دولت سیزدهم، سیدصولت مرتضوی، وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره سرنوشت طرح کالابرگ الکترونیک گفته بود: این یک تکلیف قانونی است و در قانون بودجه آمده است؛ ازاین‌رو باید اجرا شود و دولت جدید هم باید تکلیف قانون را اجرا کند.

در قانون بودجه سال‌جاری، ۳۱۵ هزار میلیارد تومان برای منابع یارانه معیشتی و اجرای کالابرگ الکترونیکی منابع پیش‌بینی شده و در تبصره ۸ قانون بودجه نیز آمده است که یکی از محل‌های مصرف منابع جزء (۱) تبصره، برای یارانه معیشتی و کالابرگ الکترونیک تخصیص می‌یابد.

با این حساب، در قانون بودجه ۱۴۰۳ دولت مکلف شده است که طرح کالابرگ الکترونیکی را برای ۱۹ میلیون خانوار اجرا کند و این کاملا برخلاف اظهاراتی وزیر کار در مورد ذکر نشدن طرح کالابرگ در قانون بودجه است.

فارغ از موضع‌گیری متولیان یارانه و طرح کالابرگ در دولت، مجلس همچنان بر تداوم اجرای طرح کالابرگ پافشاری می‌کند. رئیس مجلس شورای اسلامی می‌گوید: ما در حوزه معیشت حتما متمرکز بر کالابرگ به‌ویژه برای ۵ دهک پایین جامعه خواهیم بود تا بتوانیم که هدفمندتر از گذشته از آنها در مقابل تورم حمایت کنیم.

محمدباقر قالیباف، دیروز در نشست مشترک مجلس و دولت به مناسبت روز مجلس که با حضور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری برگزار شد به نخستین نشست بررسی لایحه بودجه۱۴۰۴ در صحن مجلس اشاره کرد و گفت: این جلسه در ۴ سال اخیر که در مجلس هستم از جلسات کم‌نظیر میان دولت و مجلس بود که در آن بیش از ۳ساعت روی موضوعاتی با محوریت مسائل اقتصادی به جهت گره‌گشایی از زندگی مردم به‌ویژه با تأکید بر حل مشکلات معیشتی آنها بحث شد.

او در ادامه با اشاره به اینکه راهکار مباحث مطرح شده در جلسه دولت و مجلس‌در برنامه هفتم هم پیش‌بینی شده و در اولویت ما خواهد بود، گفت: ما در حوزه معیشت حتما متمرکز بر کالابرگ به‌ویژه برای ۵ دهک پایین جامعه خواهیم بود تا بتوانیم هدفمندتر از گذشته از آنها در مقابل تورم حمایت کنیم.

کارکرد طرح کالابرگ الکترونیک، حفاظت از معیشت خانوارهای کم‌درآمد و واجد شرایط در مقابل تورم بود و با فراهم کردن شرایطی برای خرید کالاهای اساسی به قیمت اوایل هرسال، عملا خانوارها را از پرداخت هزینه‌های تحمیل‌شده از سوی تورم معاف می‌کرد.

این طرح گرچه در فاز اول با استقبال بالایی مواجه نشد و نتوانست منظور سیاستگذار را تأمین کند؛ اما در طرح فجرانه با تخصیص یارانه تشویقی بی‌قیدوشرط، توانست حدود ۹۰ درصد خانوارهای مشمول را به‌خود جذب کند. باید دید با توجه به تکلیف بودجه و اصرار مجلس، آیا دولت به ادامه این طرح برای حمایت از معیشت اقشار کم‌درآمد تن می‌دهد یا نه.

 

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!