جوک‌

بند ساعت‌های هوشمند سرطان‌زا هستند؟

پژوهش جدید نشان می‌دهد که بند مورد استفاده برای اغلب ساعت‌های هوشمند با مواد شیمیایی مضر برای انسان همراه است که به آسانی تجزیه‌پذیر هم نیستند.

به گزارش دیجیاتو، حدود یک سال قبل، مطالعه‌ای در ژورنال «پیشرفت‌های بیماری‌های عفونی» منتشر شد که خبر از آلودگی ۹۵ درصد از بند‌های مورد استفاده برای ساعت‌های هوشمند و دستبند‌های پایش سلامت به انواع مختلف باکتری‌های بیماری‌زا می‌داد. اکنون مقاله‌ای جدید در این حوزه منتشر شده است که نتایج آن از وخامت شدیدتر اوضاع خبر می‌دهد. پژوهش مذکور که در ژورنال «فناوری و علوم زیست‌محیطی» وابسته به انجمن شیمی آمریکا منتشر شده است، ادعا دارد که ترکیبات پرفلوروهگزانیک اسید (PFHxA) در بند‌های ساخته شده از فلوروالاستومر، حضور دارند.

در میان محصولات مورد مطالعه قرار گرفته، ساعت‌های برند‌های محبوب مثل گوگل، سامسونگ، اپل و فیت‌بیت هم قرار داشته است. هر دو شرکت سامسونگ و اپل از فلوروالاستومر برای تولید بند ساعت‌های خود استفاده می‌کنند و حتی در وب‌سایت‌های آنها، به‌عنوان یک مزیت به این ماده اشاره شده است.

پژوهش جدید هشدار می‌دهد که سطح بند‌های فلوروالاستومر سطح بالایی از ترکبیات PFHxA را دارند که متاسفانه به‌شکل روزمره با پوست کاربران در تماس است. اغلب این بند‌ها برای فعالیت‌های ورزشی طراحی شده‌اند و در مدل‌های اسپورت و دستبند‌های پایش فعالیت بیشتر حضور دارند.

بند ساعت‌های هوشمند سرطان‌زا هستند؟

آیا بند ساعت‌های هوشمند برای سلامتی کاربران خطرناک است؟

مطالعات گذشته نشان داده است که ترکیبات PFHxA با نرخ ۵۰ درصد از طریق پوست جذب می‌شوند و حدود یک سوم از این مقدار، وارد جریان خون خواهد شد. همچنین این دسته از مواد، سومین رتبه از نظر فراوانی داخل خون افراد را در میان مواد PFAS دارند که گروه بزرگی از مواد شیمیایی سمی با تاثیرات جدی روی سلامت انسان را شامل می‌شود.

ترکیبات PFHxA تقریباً هیچ‌وقت در طبیعت تجزیه نمی‌شوند و به‌همین دلیل می‌توانند تهدید جدی برای محیط‌زیست و سلامت سایر گونه‌ها نیز باشند. حضور آنها در اغلب وسایل مثل لوازم آرایشی، البسه، دستگاه‌های الکترونیک و حتی ملزومات آشپزی، باعث افزایش نگرانی‌ها در سال‌های اخیر شده است.

بیشتر هزینه کنید تا سرطان بگیرید!

سرطان، مهم‌ترین عارضه نامطلوب مرتبط با ترکیبات PFAS است که اکنون به‌شکل گسترده در آب، خاک و حتی غذا یافت می‌شوند. جالب است بدانید که بند‌های گران‌تر برای ساعت‌های هوشمند، میزان آلودگی PFHxA بیشتری داشتند؛ در نتیجه صاحبان آنها در معرض خطر بالاتری قرار دارند.

همچنین ماده فلورین که به‌عنوان معرف غیرمستقیم ترکیبات مورد اشاره، شناخته می‌شود، در بند‌های ساخته‌شده از دیگر مواد غیر فلوروالاستومری هم حضور داشته است. همین موضوع باعث شده تا پژوهشگران، خریداران را به خرید بند‌های ارزان‌تر غیر ورزشی برای ساعت‌های خود، ترغیب کنند. کوتاه‌کردن زمان استفاده از ساعت‌های هوشمند، اما رویکرد مطلوبی است؛ اما ارائه قابلیت‌هایی مثل تشخیص آپنه، موجب شده تا حتی شاهد پوشیدن ساعت‌ها در خواب توسط مردم باشیم.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!