بیش از ۱۰ میلیون نفر از پلتفرمها طلای آبشده خریدهاند
رئیس پلیس امنیت اقتصادی از دریافت بیش از یک و نیم تن طلا از پلتفرمهای فروش و در اختیار دادن آنها به بانکهای عامل خبر داد و گفت که آمارها نشان میدهند بیش از ۱۰ میلیون نفر، از این پلتفرمها طلای آبشده خریداری کردهاند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، کیومرث امیریان، رئیس کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران درمورد چالشهای فروش برخط طلا گفت: در درگاه ملی مجوزها، مجوز با نظارت ما انجام میشود و بر اساس ضوابط خاص رسته صنفی شغلی هر فرد ثبتنام صورت میگیرد.
وی ادامه داد: طبق رصدی که ما انجام دادیم از سال ۹۹، حدود ۲۸۶ پروانه کسب در فضای مجازی به منظور فروش طلای آبشده صادر شده است. با توجه به افزایش قیمت طلا و استقبال زیاد مردم از آن، پلتفرمهای فروش طلا برای جذب مشتری یک سری پیشنهادها داشتند که در سامانه قرار دادند و مشتریان طلا را با هر مبلغی که توانستند خریداری کردند.
امیریان درمورد عیار طلا اظهار کرد: ما نظارت کامل بر طلا را داریم و در حال رصد هستیم و این پلتفرمها باید طلا را حتماً در بانک که موردتأیید خودشان است سپرده کنند و سپرده در عیار طلا درج میشود که ۷۵۰ یا ۲۴ عیار است.
رئیس کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران درمورد میزان طلای سپرده شده در بانکها تصریح کرد: کمیته مشترکی در مرکز تتای وزارت صمت برگزار شد و در این کمیته، اتاق اصناف ایران، پلیس فتا و پلیس اقتصادی توسط یک تیم به مراکزی مراجعه کردند که فروش طلای آنلاین داشتند و طبق رصد انجام شده، در پلتفرمها حدود یک و نیم تن طلا در بازه زمانی کمتر از یک ماه، جذب بانک کارگشایی شد.
او افزود: در ماههای گذشته آن، چنین قانونی وجود نداشت که سکوها طلاها را در بانک سپرده کنند. چون برنامهای برای آنها تدوین نشده بود. این در حالی است که آنها مجوز دریافت کرده بودند و اگرچه برای شروع فعالیت باید پروانه کسب داشته باشند ولی متأسفانه نظارتی که باید از طرف اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی در آن زمان بر سکوها صورت میگرفت، انجام نشد.
در ادامه، رضا الفتنسب، عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی گفت: بنده آماری ندارم که امروز چه تعداد کسب و کار در فضای مجازی در حال فعالیت هستند. چون ۳ سال است که اتحادیه با سرپرستی مدیریت میشود و جلسات هیئت مدیرهای وجود ندارد و بنده هم، آمار ۵۰۰ سکوی فروش طلا را شنیدهام ولی از این که امسال چه تعداد جواز در این حوزه صادر شده است بیاطلاع هستم.
عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی تصریح کرد: الان دریافت مجوز از طریق سامانه مجوزها انجام میشود و اتحادیه هم این کار را میکند ولی متأسفانه، در ۳ سال گذشته توسط سرپرستی در حال مدیریت شدن است و جلسات برگزار نمیشوند و کمیسیون بازرسی که بازوی اصلی اتحادیه برای این موضوعات است و کمیسیون شکایت در این ۳ سال تعطیل هستند و این یک مشکل بزرگ است.
در ادامه، محمدرضا حاجی جعفری، معاون مرکز بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد گفت: وقتی درگاه ملی مجوزها راهاندازی شد هدف قانونگذار این بود که آمار از زبانهای مسئولان پرسیده نشود و آمار به صورت شفاف روی درگاه ملی مجوزها وجود داشته باشند و هر دارنده مجوزی که اطلاعاتش بر روی این درگاه نباشد طبق قانون به این معناست که مجوزدار نیست.
معاون مرکز بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد تصریح کرد: از مجموع یکهزار و ۳۳۷ درخواستی که از ابتدای راهاندازی درگاه ملی مجوزها برای این مجوزها بوده ۲۶۱ مورد به صدور انجامیده است و اطلاعات روی درگاه ملی مجوزها قرار دارد و ۱۹۰ مورد آن مربوط به سال ۱۴۰۳ است و در این میان، مشکل این است که متأسفانه کاربرگ سامانه معاملات طلای آنلاین و آبشده و مصنوعات طلا و جواهرات سهلگیرانه و بدون رعایت ضوابط امنیتی لازم داده شده بوده و مرجع صدور مجوزها حتماً اتحادیه کسب و کارهای مجازی است.
در ادامه، سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی گفت: با پیگیری ویژه پلیس و دستور مقامات قضایی، بیش از یک و نیم تن طلا را از شرکتها گرفتیم و در اختیار بانکهای عامل؛ کارگشا و ملت قرار دادیم و آمارها نشان میدهند که بیش از ۱۰ میلیون نفر از این پلتفرمها طلای آبشده خریداری کردهاند؛ بنابراین تضمین سرمایهای که مردم در این پلتفرمها گذاشتهاند کجاست؟
در ادامه، زینب قیصری، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی افزود: ما تجربه سکه ثامن و کوروش کمپانی را داریم و دو سه هفتهای است که به شدت بلاگرها و اینفلوئنسرها تبلیغات غیرطبیعی از خرید و فروش طلا در پلتفرمهای برخط را دارند که ما ابراز نگرانی میکنیم و در اولین فرصت، جلسهای را خواهیم داشت و هماهنگ میکنیم که انشاءالله در هفته جاری این جلسه برگزار شود.