جوک‌

بیوگرافی لیندا کیانی

لیندا کیانی بازیگر که بیش از همه با مجموعه تلویزیونی دلدادگان شناخته می‌شود، در فهرست برندگان چهل‌ و سومین جشنواره فیلم فجر جای گرفت و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را برای فیلم ۱۹۶۸ از آن خود کرد. او پیش‌تر در چهلمین جشنواره فیلم فجر نیز برای فیلم ضد نامزد دریافت همین جایزه شده بود.

لیندا کیانی با یمرغ بلورین جشنواره فجر

بیوگرافی لیندا کیانی

لیندا کیانی، بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، در ۲۳ شهریور ۱۳۵۹ و در آبادان متولد شد. او در یک خانواده‌ پرجمعیت بزرگ شده و یک خواهر و چهار برادر دارد. دوران کودکی کیانی با جنگ ایران و عراق همزمان بود و او از نزدیک شاهد اتفاقات تلخی در آبادان شد. لیندا کیانی، در یکی از برنامه‌های تلویزیونی، خاطره‌ای از بمباران دوران دبستانش را این‌گونه بیان کرد:

کودکی لیندا کیانی

«روبروی مدرسه ما در آبادان بمب زدند و من بر اثر شوک این حادثه مدتی لال شدم. برای اینکه حالم بهتر شود، همراه دخترخاله‌ام به خانه آن‌ها در آریاشهر تهران رفتیم. اما همان روز نیروگاه برق آلسوم را بمباران کردند. ما پشت پنجره در حال بازی بودیم که ناگهان موج انفجار مرا وسط اتاق پرت کرد. هنوز خاطرات آن روزها در ذهنم زنده است».

لیندا کیانی

این تجربه‌های تلخ، تأثیر عمیقی بر روحیه او گذاشت و مسیر فکری و هنری‌اش را شکل داد. کیانی، از کودکی ذهنی جست‌وجوگر داشت و همواره درباره وجود خداوند و مسائل فلسفی کنجکاو بود. این دغدغه‌های فکری باعث شد تا علاقمند به رشته فلسفه شود و تا کسب مدرک کارشناسی ارشد این رشته ادامه تحصیل دهد.

ازدواج و فرزندان لیندان کیانی

لیندا کیانی

در اوایل سال ۱۳۹۲ شایعاتی مبنی بر ازدواج لیندا کیانی با ایمان حضرتی در رسانه‌ها منتشر شد. دلیل این شایعات عکسی بود که از این دو چهره مشهور در کنار یکدیگر انتشار یافته بود. اما کیانی به سرعت این شایعات را تکذیب کرد و در مصاحبه‌ای اعلام نمود که این عکس مربوط به پشت صحنه یک تله‌فیلم بوده و او همچنان مجرد است. اگرچه، کیانی سال ۱۳۹۸ و در حالی که ۳۹ سال داشت، در برنامه ویژه عید فطر کودک شو خبر ازدواج خود را به طور رسمی اعلام کرد.

لیندا کیانی و دوقلوهایش

همچنین، لیندا کیانی در گفتگوی اخیر خود با محسن کیایی در برنامه ۱۰۰۱، از دوقلوهای خود با نام‌های دیار و تبار گفت. او در ادامه صحبت‌های خود اشاره کرد که البته در ابتدا بچه‌هایش سه‌قلو بودند و یکی از آن‌ها پیش از تولد از بین رفت.

ورود به دنیای بازیگری

با وجود علاقه به فلسفه، لیندا کیانی همیشه به هنر و بازیگری نیز گرایش داشت. او برای تحقق این علاقه، در کلاس‌های بازیگری محمدرضا شریفی‌نیا و آزیتا حاجیان شرکت کرد. پس از گذراندن این دوره‌ها، استعداد ذاتی او مورد توجه قرار گرفت و نخستین فرصت حرفه‌ای خود را در سریال ساعت شنی (۱۳۸۶) به دست آورد. او در این مجموعه نقش مهتاب را ایفا کرد که مورد توجه تماشاگران قرار گرفت و مسیر بازیگری‌اش را هموار نمود.

لیندا کیانی

لیندا کیانی بیشتر به خاطر نقش‌های احساسی و دراماتیک شناخته می‌شود و در انتخاب نقش‌هایش وسواس زیادی به خرج می‌دهد. او معتقد است که کیفیت یک اثر از کمیت آن مهم‌تر است و ترجیح می‌دهد در پروژه‌هایی حضور داشته باشد که علاوه بر جذابیت، پیام و تأثیرگذاری بالایی نیز داشته باشند.

جوایز و افتخارات

لیندا کیانی

بهترین بازیگر زن برای فیلم سایه از جشنواره فیلم یاس

بهترین بازیگر زن برای فیلم دو شب و سه روز از جشنواره فیلم یاس

جایزه بهترین بازیگر زن را از دوازدهمین جشنواره فیلم‌های ایرانی سانفرانسیسکو آمریکا برای فیلم کوتاه کلاس رانندگی

بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای فیلم مرده‌خور از جشنواره جهانی فیلم دهلی نو

نامزد بهترین نقش مکمل زن برای فیلم ضد در چهلمین جشنواره فیلم فجر

برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن چهل و سومین جشنواره فیلم فجر برای ۱۹۶۸ (۱۴۰۳)

فیلم‌شناسی لیندا کیانی

لیندا کیانی

لیندا کیانی در طول سال‌ها فعالیت خود، در مجموعه‌های تلویزیونی و فیلم‌های سینمایی مختلفی نقش‌آفرینی کرده است. برخی از مهم‌ترین آثار او شامل موارد زیر هستند:

مجموعه‌های تلویزیونی

لیندا کیانی

روز حسرت (۱۳۸۷) – سیروس مقدم

رستگاران (۱۳۸۸) – سیروس مقدم

وضعیت سفید (۱۳۹۰) – حمید نعمت‌الله

تا ثریا (۱۳۹۰) – سیروس مقدم

پایتخت ۲ (۱۳۹۱) – سیروس مقدم

مدینه (۱۳۹۳) – سیروس مقدم

پشت بام تهران (۱۳۹۴) – بهرنگ توفیقی

نفس گرم (۱۳۹۴) – محمدمهدی عسگرپور

چرخ فلک (۱۳۹۵) – عزیزالله حمیدنژاد

فیلم‌های سینمایی

ناسپاس (۱۳۸۸) – حسن هدایت

آقای هفت رنگ (۱۳۸۷) – شهرام شاه‌حسینی

انزوا (۱۳۹۵) – مرتضی علی عباس میرزایی

ماجرای نیمروز (۱۳۹۵) – محمدحسین مهدویان

اکسیدان (۱۳۹۵) – حامد محمدی

شبکه نمایش خانگی

مانکن (۱۳۹۸) – حسین سهیلی‌زاده

شب‌های مافیا (۱۴۰۱) – سعید ابوطالب

او علاوه بر نمایش خانگی، سینما و تلویزیون، در حوزه تئاتر نیز فعالیت‌هایی داشته و در نمایش‌هایی مانند گستره سکوت و یافت‌آباد بر روی صحنه رفته است.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!