ترنشن؛ شرکت گمنام چینی در لیست پرفروشترین برندهای موبایل جهان + عکس
با توجه به بازارهایی که ترنشن بهسراغشان میرود و در آنها پیروز بیچونوچرای رقابت میشود، احتمالاً میدانید که این شرکت گوشیهای مقرونبهصرفه تولید میکند و منظورمان از مقرونبهصرفه، گوشیهایی با قیمت واقعاً اقتصادی است؛ یعنی اکثر گوشیهای سه برند تکنو، آیتل و اینفینیکس زیر ۲۰۰ دلار قیمت دارند و بعضی از آنها به زیر ۵۰ دلار هم میرسند؛ درحالیکه مشخصاتشان از گوشیهای ارزان سایر بازارها بهتر است.
گوشی ۱۷۰ دلاری ترنشن نسبت به پیکسل 8a گوگل، سرعت شارژ بالاتری دارد
بیایید برای شناخت بهتر از گوشیهای ترنشن، گوشی Spark 20 Pro تکنو را در نظر بگیریم. این گوشی با صفحهنمایش Full HD+ و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، پردازندهی میانردهی مدیاتک، ۸ گیگابایت رم و حداقل ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیرهسازی، باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی و دوربین سهگانهای که دوربین اصلی آن ۱۰۸ مگاپیکسلی است، برای یک گوشی ۱۷۰ دلاری، مشخصاتی واقعاً چشمگیر دارد.
در مقام مقایسه، گوشی پیکسل 8a گوگل با سرعت ۱۸ وات شارژ میشود، اما Spark 20 Pro تکنو با برتری تقریباً دو برابری، شارژ ۳۳ واتی را ارائه میدهد. ناگفته نماند که گوشیهای گرانقیمتتر تکنو، با شارژ سریع ۷۰ واتی عرضه میشوند.
در مثالی دیگر میتوانیم از گوشی گیمینگ GT20 Pro اینفینیکس نام ببریم که دارای صفحهنمایش Full HD+ امولد با نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز، باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی، شارژ ۴۵ واتی، اسپیکرهای JBL، حالتهای مختلف بازی و دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی است. شاید این مشخصات را بیشتر برای گوشیهای بالای ۱٬۰۰۰ دلار ببینیم، اما گوشی GT20 Pro در بازار هند فقط ۳۰۰ دلار قیمت دارد.
تعداد گوشیهای هوشمند برند ترنشن زیاد است و نمیتوان همهی آنها را با رقبا مقایسه کرد؛ اما تقریباً تمام آنها نسبت به مشخصاتشان، قیمت بسیار مناسبی دارند و از طراحیها و رنگبندیهای متنوع بهره میبرند.
روش ترنشن در بازارهای جهانی مانند همتای چینیاش، شیائومی است؛ یعنی درحالیکه گوشیهایی با قیمت مقرونبهصرفه را عرضه میکنند، بهآرامی به سمت تسخیر جایگاه برندهای برتر حرکت میکنند. تکنو، برند زیرمجموعهی ترنشن، اخیراً با معرفی گوشیهای تاشوی Phantom V Flip و Phantom V Fold، به رقابت با سامسونگ، وان پلاس و گوگل رفته است.
گوشیهای تاشوی Phantom V Flip و Phantom V Fold تکنو بهعنوان گرانترین گوشیهای این شرکت، بهترتیب ۶۰۰ و ۱٬۰۰۰ دلار قیمت دارند که باز هم نسبت به قیمت جدیدترین گوشیهای مشابه سامسونگ یعنی گلکسی زد فلیپ ۶ و گلکسی زد فولد ۶، بسیار کمتر است.
اما همه چیز بر وفق مراد پیش نرفت؛ ترنشن در تیرماه ۱۴۰۳ با شکایتی از سمت غول تولیدکنندهی پردازنده، کوالکام، مواجه شد. کوالکام در شکایتش ادعا کرد که ترنشن چهار مورد از پتنتهای این شرکت را نقض کرده است.
در شکایت کوالکام از ترنشن، دو نکتهی مهم وجود دارد؛ اول اینکه کوالکام بهندرت درگیر چنین شکایتهایی میشود؛ زیرا با توجه به اینکه اکثر سازندگان موبایل از پردازندههای آن استفاده میکنند، میتواند قراردادهایش را با آنها فسخ کند و نیازی به شکایت ندارد.
نکتهی دوم اینکه ترنشن بزرگترین غول سازندهی موبایل دنیا محسوب میشود که از پردازندههای کوالکام استفاده نمیکند و عمدتاً از پردازندههای مدیاتک و همچنین برخی پردازندههای Unisoc در گوشیهایش بهره میگیرد.
ترنشن پس از شکایت کوالکام، بهعنوان شرکتی که گوشیهایی با قیمت پایین عرضه میکند و هرگونه کاهش سود ناشی از جریمهی دادگاه میتواند به ضررش تمام شود، اعلام کرد که قرارداد مجوز حق ثبت اختراع استاندارد 5G را با کوالکام امضا کرده و در حال مذاکره با این شرکت است.
گوشیهای ترنشن در ایران موجود هستند؟