جوک‌

تعداد سالن‌ها «گروه هنر و تجربه» بسیار اندک است/ ساخت «فیلم‌هایی» که «صاحب اثر» حتی از بردن اسمش هم پرهیز می‌کند هیچ فایده‌ای ندارد! – اخبار سینمای ایران و جهان

سینماپرس: مدیرکل موزه‌ها در مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه با تأکید بر لزوم بازتعریف کارکردهای سنتی موزه‌ها در پرتو تحولات جهانی، گفت: موزه‌ها دیگر انبارهای خاموش و منفعل گذشته نیستند؛ آن‌ها باید کنش‌گر، آگاه‌ساز و تسهیل‌گر گفت‌وگوی میان‌فرهنگی و توسعه پایدار باشند.

به گزارش سینماپرس، مسعود ردایی تهیه‌کننده فیلم سینمایی «فیگور» که این روزها در سینماهای هنر و تجربه بر پرده سینماها اکران شده است، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره ساخت این فیلم سینمایی اظهار کرد: فیلمنامه «فیگور» به قلم پویا پارسا مقام نوشته شده است که توسط آقای مرتضی فرشباف و هومن بهمنش به من ارائه شد و حضور این دو نفر نظر من را برای ساخت این فیلم جلب کرد و از طرفی کارگردان «فیگور» هم سابقه خوبی در تدوین و دستیاری کارگردان داشت و تصمیم گرفتم به این فیلمساز جوان در ساخت اولین اثرش کمک کنم.

ردایی خاطرنشان کرد: از همان روز اول که فیلمنامه این اثر را خواندم به این نتیجه رسیدم که با فیلمی هنری روبرو هستم و می‌دانستم «فیگور» برای مخاطبانی جذاب و دیدنی خواهد بود که مخاطبان جدی سینما باشند و اصطلاحاً در دسته مخاطبان خاص سینما قرار می‌گیرند.

وی درباره‌عدم اکران این فیلم در ۷ سال گذشته اظهار کرد: آقای پارسا مقام در مراسم افتتاحیه از ۷ سال انتظار برای اکران این فیلم گفتند که منظورشان از گذشت ۷ سال، مربوط به زمان نگارش فیلمنامه بود وگرنه این فیلم ۵ سال پیش آماده نمایش شد و آن زمان به اصلاحاتی نیاز داشت که یک سال برای انجام این اصلاحات زمان صرف شد و بعد که مجوز نمایش دریافت کردیم دو سال گذشت و مجبور شدیم دوباره پروانه نمایش را تمدید کنیم که در نهایت این فیلم حالا در گروه هنر و تجربه اکران شده است.

این تهیه‌کننده درباره اصلاحات صورت گرفته بر فیلم «فیگور» گفت: دلیل‌عدم اکران این فیلم ارتباط چندانی با اصلاحات انجام شده ندارد، به هر حال در این مدت با شیوع کرونا در کشور مواجه بودیم که تصمیم گرفتیم در آن زمان فیلم را اکران نکنیم و اصلاً با تعطیلی سینماها شرایط اکران هم فراهم نبود. معمولاً اگر فیلمنامه و اثر در مواردی با هم تطبیق نداشته باشند یا در اجرا از نظر اعضای شورای مربوطه برخی موارد نیازمند اصلاح باشد، فیلم با اصلاحاتی مواجه می‌شود که «فیگور» هم چنین اصلاحاتی داشت و ما آن‌ها را انجام دادیم و توانستیم این اثر را به اکران برسانیم.

تهیه‌کننده فیلم سینمایی «سال دوم دانشکده من» درباره گذشت زمان و تأثیرش بر اکران این فیلم گفت: «فیگور» قصه‌اش محدود به زمان خاصی نیست و در این فیلم ما با قصه بحران و مشکلی در یک خانواده مواجه هستیم که اعضای آن در صدد حل آن مسئله بر می‌آیند و طبیعتاً این معضل می‌تواند در هر زمان برای هر خانواده‌ای رخ دهد و نمی‌توان آن را محدود به دوران خاصی دانست. طبیعتاً اگر «فیگور» به مسئله‌ای اجتماعی مربوط به زمان خود می‌پرداخت گذشت زمان پنج‌ساله می‌توانست بر این اثر تأثیر بگذارد اما خوشبختانه «فیگور» قصه‌ای را روایت می‌کند که در هر زمانی می‌تواند رخ دهد.

ردایی درباره اکران فیلم در گروه هنر و تجربه گفت: «فیگور» اولین تجربه من برای اکران در گروه هنر و تجربه است. به نظر می‌آید که دوستان در گروه هنر و تجربه افرادی سخت‌کوش، پیگیر و فعال هستند و تلاش می‌کنند که شرایط مناسبی برای اکران فیلم‌ها فراهم کنند اما به نظر من برای بهتر شدن شرایط اکران در گروه هنر و تجربه بهتر است تعداد سینماها در تهران و شهرستان‌ها افزایش پیدا کند. گروه هنر و تجربه با بیشتر شدن تعداد سینماهایش می‌تواند برای فیلمسازانی که آثار متفاوت می‌سازند و به خصوص فیلمسازان جوان که اولین تجربه کارگردانی سینمایی خود را کسب کرده‌اند بسیار انگیزه‌بخش باشد.

وی افزود: آقای میثم زندی مدیر کل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم در مراسم اکران فیلم «فیگور» حضور داشتند و این نشان می‌دهد که ایشان به کارگردان‌های کار اولی توجه و عنایت دارند و امیدوارم این توجه موجب بهتر شدن شرایط اکران در گروه هنر و تجربه شود تا فیلم‌های اکران شده در این گروه بیشتر دیده شوند و فیلمسازان جوان بتوانند به واسطه این دیده شدن امکان تولید و ادامه فعالیت در عرصه فیلمسازی را داشته باشند. گروه هنر و تجربه اتفاق خوبی در سینمای ایران بود که متأسفانه به مرور تعداد سینماهای این گروه کم شد و حالا به شرایطی رسیده که تعداد سالن‌ها بسیار اندک است و به نظر من باید افزایش پیدا کند.

ردایی در ادامه اظهاراتش درباره تعداد مخاطبان فیلم‌های گروه هنر و تجربه گفت: اگر بخواهیم فقط از منظر اقتصادی به سینما نگاه کنیم و بگوییم اختصاص سالن به سینماهای هنر و تجربه صرفه اقتصادی ندارد باید بگویم که به طور کل ساخت فیلم اجتماعی اصلاً به صرفه نیست و این مسئله را می‌توان از میزان فروش فیلم‌های اجتماعی در سینماها متوجه شد. فیلم‌های کمدی بعضاً با فاصله ده برابری نسبت به فیلم‌های اجتماعی فروش دارند و این در حالی است که فیلم‌های اجتماعی هم با همان هزینه آثار کمدی ساخته می‌شوند و کسانی که برای ساخت فیلم اجتماعی هزینه می‌کنند قطعاً ملاک و معیار اصلی‌شان درآمدزایی نیست و افرادی هستند که در زمینه فرهنگ ریشه دارند و دغدغه‌های فرهنگی‌شان را دنبال می‌کنند و قطعاً به واسطه حمایت از این سینما می‌توان انتظار داشت که کشورمان در وضعیت فرهنگی بهتری هم قرار بگیرد وگرنه ساخت فیلم‌هایی که صاحب اثر حتی از بردن اسمش هم پرهیز می‌کند هیچ فایده‌ای ندارد و بسیاری از فیلم‌های کمدی به آثاری تبدیل شده‌اند که دیدنشان با دورهمی‌هایی که چند نفر با هم لطیفه می‌گویند و می‌خندند هیچ فرقی ندارند. مسئولان سینمایی با تحلیل وضعیت فعلی می‌توانند به پیش‌بینی آینده برسند و به هشدارهایی که درباره سینما مطرح می‌شود توجه کنند و شرایط بهتری را برای سینمای کشورمان ایجاد کنند.

این تهیه‌کننده در پایان درباره اکران فیلم «رکسانا» اظهار کرد: این فیلم پروانه نمایش دریافت کرده و به زودی در ماه‌های آینده بر پرده سینماهای کشور اکران خواهد شد.

منبع خبر

برچسب ها :

مطالب مشابه را ببینید!