تفاهم نامه ای که به دنبال حل مشکلات درون خانواده فیلم است
به گزارش خبرگزاری فارسیرو، انجمن برنامه ریزان و معاونان فیلم تهران و انجمن بازیگران سینما برای حمایت از اعضای خود تفاهم نامه ای امضا کردند تا از این پس بر اساس آیین نامه مصوب از تخلفات اخلاقی و حرفه ای جلوگیری شود. و از ظالمان دوری می شود. قاطعانه رسیدگی خواهد شد.
به گزارش ایسنا، در همین راستا علیرضا نجف زاده، بازرس سینما و رئیس هیات مدیره انجمن تخصصی برنامه ریزان و دستیاران کارگردان در گفت وگو با ایسنا درباره علت امضای این تفاهم نامه توضیح داد: برخی مشکلات خانوادگی در میدان رخ می دهد. سینما که باید در درون خانواده به آن پرداخت. به هر حال ممکن است تخلفاتی در حین تولید یک فیلم سینمایی توسط برخی عوامل فیلم رخ دهد و تلاش ما بر این است که این تخلفات را شناسایی و خیلی سریع با آن برخورد کنیم.
وی در خصوص آنچه که ممکن است مصداق تخلف باشد، توضیح داد: معیار تخلف ما هر نوع بی نظمی در کار حرفه ای است که در حین ضبط فیلم رخ دهد. خانه سینما در کمیته ایمنی درگیر مسائل مختلفی بوده است. و اول با باربا بلانکا امتحان کرد، بعد با اخطار انضباطی مشکل را حل کرد. البته اگر همانطور که گفتم موضوع حل نشود، موضوع به دادسرای فرهنگ، هنر و رسانه کشیده خواهد شد.
رئیس هیأت مدیره صنف برنامه ریزان و دستیاران کارگردان تصریح کرد: البته گاهی می بینیم که در تریبون های مختلف فیلمسازان را متهم می کنند و یا بالعکس فیلمسازان را متهم می کنند، چون حوزه فعالیت ما هم چند رسانه ای است، بیان یک مشکل به سرعت منتشر می شود. بنابراین، ممکن است در این شرایط تخلف صورت گیرد.
این بازرس سینما تصریح کرد: همچنین یک رسانه زرد با حاشیه انتشار که معمولا برای جذب مخاطب انجام می دهند می تواند موضوعی را مطرح کند که صحت ندارد و باید جایی برای پرداختن به آن وجود داشته باشد. در این تفاهم نامه سعی می کنیم به کسانی که در مورد موضوعی ادعا می کنند رسیدگی کنیم و اگر کسی مدرکی ندارد باید برای رسیدگی به ادعای خود به دادسرای فرهنگ، هنر و رسانه مراجعه کند.
نجف زاده در پاسخ به این سوال که اگر فردی در صنف نیست اما مرتکب تجاوز می شود، گفت: اگر قرار است سینما سالم و صنعتی شود، باید حرفه ای عمل کند، به همین دلیل کار با افرادی که در صنف عضویت ندارند. یک مشکل به خودی خود
وی خاطرنشان کرد: از تهیهکنندگان و کارگردانان میخواهیم در تولیدات خود از اعضای صنف استفاده کنند، در غیر این صورت مسئولیت هر اتفاقی بر عهده خودشان است. اگر فردی عضو صنف نباشد، در صورت تخلف باید موضوع را به دادسرای فرهنگ، هنر و رسانه ارجاع دهیم.
این بازرس فیلم خاطرنشان کرد: عضویت در صنف درجات خاص خود را دارد و اگر فردی باهوش باشد از اعضای صنف در عرصه تولید استفاده می کند چرا که از یک سو با متخصص و از سوی دیگر با متخصص کار می کنند. از طرفی اگر تخلفی صورت بگیرد، بلافاصله مشکل برطرف می شود. البته تاکید می کنم که تلاش بر این است که ابتدا با یک رمز مخفی و خودکنترلی مشکلات را حل کنند، زیرا در برخی موارد ممکن است در جریان یک حادثه تصمیم اشتباه گرفته شود و بعد متوجه اشتباه خود شوند.
وی در پاسخ به این سوال که بیشتر مشکلات از فضای مجازی سرچشمه می گیرد تا فرآیند تولید و با این فضا چه باید کرد؟ وی گفت: در هر اتحادیه یک کمیته فرهنگی وجود دارد که سعی می کند آموزش های لازم برای استفاده از فضای مجازی را ارائه کند. در حالی که نمیتوانیم کسی را در فضای خصوصی او زنجیر کنیم، اما به گونهای آموزش میدهیم که اگر کسی چیزی میگوید، مسئول پاسخگویی به آن سؤال است.
نجف زاده در پایان گفت: البته کسانی که در این حرفه فعال هستند عمدتا بررسی می کنیم که در فضای مجازی حاشیه نداشته باشند. تنها کسانی که حاشیه دارند کسانی هستند که اغلب عضو نیستند. صنفی و اصلا کارشان را با حاشیه انجام دهند. این افراد خیلی زود ناپدید می شوند.
۲۴۴۵۷