تهدیدی که مردان را دو برابر زنان میکُشد
تحقیقات پیشین نیز تأیید کردهاند که درد عاطفی ناشی از قلب شکسته میتواند به اندازه درد جسمانی، مانند شکستگی استخوان، در مغز پردازش شود و مدارهای عصبی مشابهی را فعال کند.
این بیماری که با ضعف ناگهانی عضله قلب همراه است، اغلب پس از تجربهی استرسهای شدید مانند سوگ، شکست عاطفی یا طرد اجتماعی بروز مییابد.
تحقیقات جدید انجمن قلب آمریکا نشان میدهد که «سندروم قلب شکسته» یا کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو، بیماریای که در اثر استرس عاطفی شدید ایجاد میشود، مردان را بیش از زنان تهدید میکند. بر اساس این مطالعات، مردان دو برابر بیشتر از زنان در اثر این سندروم جان خود را از دست میدهند. دادههای چهارساله نیز نشان میدهد که تعداد قربانیان مرد این بیماری از زنان پیشی گرفته است.
این بیماری که با ضعف ناگهانی عضله قلب همراه است، اغلب پس از تجربهی استرسهای شدید مانند سوگ، شکست عاطفی یا طرد اجتماعی بروز مییابد. علائم آن مشابه حمله قلبی، از جمله درد قفسه سینه، است. تحقیقات پیشین نیز تأیید کردهاند که درد عاطفی ناشی از قلب شکسته میتواند به اندازه درد جسمانی، مانند شکستگی استخوان، در مغز پردازش شود و مدارهای عصبی مشابهی را فعال کند.
کارشناسان معتقدند افزایش آمار ابتلا به این سندروم، ضرورت آگاهیبخشی عمومی و تحقیقات بیشتر برای شناسایی علل و روشهای درمان آن را برجسته میکند. اگرچه شکست عاطفی تنها عامل این بیماری نیست، اما نقش مهمی در بروز آن دارد.
بیشتر بدانید:
قلب شکسته