تویوتا C-HR راهی بازار ایران شد
سایت سرگرمی روز :
تویوتا C-HR یکی از وارداتی های نام آشنای بازار خودرو است که با نسل اول به ایران آمده بود و حالا اطلاعات جدید از پروسه واردات خودرو نشانگر آن است که این خودرو دوباره به ایران وارد می شود. کراس اوور C-HR یک محصول ساب کامپکت ژاپنی در بازار جهانی است که فروش بسیار بالایی را در سال های اخیر داشته است.
نسل دوم این خودرو در سال ۲۰۲۳ رونمایی شد اما نسخه وارداتی بازار ایران همچنان از نسل قبل است و از مبدا چین به کشور می آید. البته جزئیات طراحی نسبت به آنچه قبلا دیده بودیم کمی متفاوت است.
این خودرو در چین در دو کارخانه FAW و GAC به تولید می رسد و نسخه ای که قرار است به ایران وارد شود، در خط تولید جی ای سی (GAC) به تولید رسیده است.
در این خودرو یک پیشرانه ۲ لیتر تنفس طبیعی بنزینی در کنار یک پیشرانه برقی سیستم هیبرید را تشکیل داده اند. این دو پیشرانه توان تولید نهایت قدرت ترکیبی ۱۸۱ اسب بخار را دارند و قدرت از جعبه دنده CVT با ۱۰ ضریب دنده به چرخ های جلو می رسد.
سیستم تعلیق در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع مولتی لینک است و مصرف سوخت ترکیبی ۵.۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر را در این خودرو می بینیم.
طراحی کابین تقریبا همان طرحی را دارد که قبل تر از سی اچ آر دیده بودیم اما المان های متفاوتی هم در کابین دیده می شود. به طور کلی تویوتا در C-HR سعی کرده تا کابین را مدرن طراحی کند و المان های آبی رنگ که نشانه هیبرید است همچنان در طراحی داخلی دیده می شود.
در این کراس اوور امکاناتی نظیر حالت های مختلف رانندگی، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل حرکت در سربالایی، کروزکنترل آداپتیو یا تطبیق پذیر، هشدار خروج از خط، استارت دکمه ای، رینگ های ۱۷ اینچی آلومینیومی، ورود بدون کلید، فناوری LED چراغ ها، نوربالا اتوماتیک، سانروف، کلاستر نیمه دیجیتال، صفحه نمایش مالتی مدیا لمسی، روکش صندلی چرم و پارچه و … دیده می شود.
البته هنوز مشخص نیست کدام نسخه از این خودرو به بازار ایران می آید اما به نظر می رسد همین آپشن ها را در نسخه نهایی داشته باشیم.
در حال حاضر تعداد شرکت هایی که محصولات تویوتا را از مبدا چین به ایران وارد می کنند بسیار زیاد است و نمی توان به طور دقیق گفت که کدام یک از این شرکت ها تویوتا C-HR را به ایران می آورد.
احتمالا با ادامه روند عرضه ها نام واردکننده این محصول هم مشخص می شود البته ممکن است باز هم در آینده تعداد شرکت های واردکننده این مدل از تویوتا باز هم زیاد شود.
C-HRهای وارداتی بازار ایران را دو تیپ متحرک جلو و دو دیفرانسیل تشکیل میدهند که هر دو آنها از یک تنظیمات فنی بهره میبرند. پیشرانه ۱.۲ لیتری چهار سیلندر توربو 8NR-FTS این خودرو تنها قادر به رویارویی با پیشرانه ۱.۶ لیتر تنفس طبیعی نیسان جوک اسکایپک و پلاتینیوم است، اما هرگز نمیتواند به گرد پای نسخه اسپرت جوک با پیشرانه توربو ۱.۶ لیتری برسد. نزدیکترین رقیب C-HR در بازار ایران را باید رنو کپچر دانست که از دیدگاه حجم و خروجی پیشرانه بسیار به C-HR نزدیک، اما از دیدگاه وزن نهایی به مراتب سبکتر و از نظر شتابگیری اولیه سریعتر است.
همانطور که از بیشتر خودروسازان اقتصادی ژاپنی انتظار میرود، وظیفه انتقال نیرو به چرخهای خودرو در هر دو مدل نیز بر عهده گیربکس ضریب متغیر اتوماتیک (CVT) گذاشته شده است تا این پیشرانه ضعیف، در شرایط محیطی مختلف بازده بهتری داشته باشد. هرچند که این ترکیب در کنار وزن قابل توجه خودرو در مقایسه با کلاس تولیدی، C-HR را در زمره خودروهای نسبتا کند و بیهیجان با شتاب اولیه فراتر از ۱۰ ثانیه بازار ایران قرار میدهد.