جایزه جلال آل احمد برکات زیادی برای کتاب به همراه داشته است
به گزارش خبرگزاری فارسیرو به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، منیژه آرمین داستان نویس مشهور ایرانی برنده نهمین جایزه ادبی جلال آل احمد به عنوان دبیر علمی شد.
هیأت داوران نهمین جایزه جلال متشکل از: بهمن نامورمطلق، داود غفارزادگان، قاسمعلی فراستی، یعقوب آژند، حمید حسام، راضیه تاجار، مجید کیساری، ابراهیم زاهدی مطلق، حبیبه جعفریان، یزدان فتاحشور، قالامجی، غلامجی، قاسمعلیاسلاهعباسی، حمید حسام شهریار عباسی و مریم حسینی، رمان «لام یازاره» نوشته محمدرضا بایرامی و مجموعه داستان «روباه». «شنی» از محمد کشاورز و «بازار خوبان» از آرش صادق بیگی به عنوان آثار برگزیده (در بخش رمان و داستان کوتاه) و دو اثر «پیام ماهی» اثر گلعلی بابایی و «ر» از مریم برادران به عنوان آثار شایسته. به رسمیت شناختن (در بخش مستند) که آنها می دانستند.
با منیژه آرمین درباره جایزه ادبی جلال آل احمد گفت و گویی انجام داده ایم. وی با اشاره به اینکه اساساً هر رویداد و رویدادی که به کتاب مربوط می شود، به عنوان یک ضرورت فرهنگی، امری پسندیده و گنجینه ای است تا کتاب به خانه های مردم برسد، گفت: جایزه ادبی جلال آل احمد یکی از آن اتفاقات و رویدادهایی است که آن ها به آن پرداختند. کتاب را در خانه های مردم جمع کنید. مثل خود جلال که آثارش به عنوان نویسنده آیینه مردم زمانش بود و مورد استقبال مردم قرار گرفت. پس جایزه ادبی جلال آل احمد رمز و راز خوبی دارد.
وی افزود: پیش از انتخاب به عنوان دبیر علمی نهمین دوره جایزه جلال، در چندین رویداد ادبی و هنری به عنوان دبیر فعالیت کرده بودم که هیچ کدام به اندازه تجربه جایزه جلال برایم نبود. چون در این جایزه با گروهی از افراد تحصیلکرده روبرو بودیم که اهل کتاب بودند و از روی علاقه و نه از جهت اداری به کتاب نگاه می کردند. همه کسانی که در آن دوره همکار من بودند علاقه زیادی به کتاب داشتند و این برای من عالی بود.
آرمین درباره ویژگی های جلسات ارزشیابی نهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد گفت: به طور طبیعی جلسات ارزشیابی با شایعات و اختلاف نظر همراه است، اما همکاران من در آن دوره جایزه جلال خیلی خوب کسب کردند. نتیجه بحث و اختلاف نظر آنها بسیار ستودنی بود. آن رفتارها و آن کارها برای شخص من واقعاً آموزنده بود و عاقبت خوبی هم داشت.
نویسنده رمان «شب و قلندر» افزود: همانطور که می دانید جایزه ادبی جلال آل احمد در چهار دسته رمان، داستان کوتاه، نقد ادبی و مستند است که از انواع مهم این رمان است. ادبیات فارسی و همیشه طرفدارانی دارد. به همین دلیل جایزه جلال نشاط را در این زمینه ها افزایش داد. بنابراین می توان گفت این جایزه برای «کتاب» برکات و نتایج خوبی به همراه داشته است و من به عنوان نویسنده امیدوارم این جایزه باقی بماند و هر سال بر قدرت و برد آن افزوده شود.
این داستاننویس و داستاننویس به لزوم توجه بیشتر به جایزه جلال آل احمد بهویژه رسانهها اشاره کرد و گفت: فکر میکنم تبلیغ کتاب آنطور که باید انجام نمیشود و علاوه بر آن تبلیغات نیز کم است و ترویج رویدادهای مرتبط با کتاب است.” در نهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد انتظار بیشتری از تلویزیون درباره این جایزه داشتم. امیدوارم رسانه ها به این جایزه ملی و در کل به کتاب توجه بیشتری داشته باشند.
۲۴۴