جشنواره تاریخ فداکاری سال آینده به صورت مستقل برگزار می شود.
به گزارش خبرگزاری فارسیرو از ستاد خبری کنگره، در این جلسه ابراهیم بیانی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس با بیان اینکه حجم استقبال شاعران و داستان نویسان از کنگره بر خلاف انتظار ما بوده است، اظهار داشت: در حال حاضر در سال 1385 از این کنگره استقبال می کنیم. و گفت: حجم استقبال به حدی بود که داوران بخش داستان نویسی که پیش از این بیش از بیست جشنواره کشوری برگزار کرده بودند از حجم کار خسته شده بودند.
وی با اشاره به موضوع ایثار اجتماعی به عنوان یکی از محورهای کنگره گفت: مردم ما در بسیاری از حوادث به کانون خطر می روند و به همنوعان خود کمک می کنند و در زمان ویروس کرونا یا بلایای طبیعی شاهد این معضل هستیم. . و بنیاد مارتر و امور ایثارگران به دنبال فرهنگ سازی از این نظر هستند.
محمد مرادی، مدیر دانشکده ادبیات دانشگاه شیراز و دبیر علمی کنگره نیز با اعلام آماری از این رویداد گفت: اگرچه زمان تماس امسال دو ماه کمتر از سال قبل بود، اما با تبلیغات هدفمند شاهد بودیم. پاسخ خوبی به کنگره که یک آمار خاص و متمایز است.
وی افزود: 6 هزار و 150 اثر شامل 5 هزار و 300 شعر و حدود 800 داستان به دبیرخانه رسید و بیش از 330 نویسنده و 700 شاعر در این دوره از کنگره شرکت کردند.
مرادی افزود: دادگاه بدوی از 30 آذرماه آغاز شد و در دهه سوم آذرماه، دادگاه نهایی توسط 13 قاضی شعر و ادبیات داستانی سرشناس کشور انجام شد.
به گفته مرادی رقابت شدیدی به ویژه در بخش شعر سنتی وجود داشت و کیفیت آثار ارائه شده به گونه ای بود که با وجود شرکت 6 شاعر با عنوان در جشنواره شعر فجر و کتاب سال جمهوری اسلامی در کنگره، برخی از آنها موقعیتی کسب نکردند.
مرادی افزود: از 31 استان کشور مقالات به دبیرخانه ارسال شد و استان های فارس، خوزستان و تهران به ترتیب با 292، 180 و 169 شرکت کننده بیشترین مشارکت را در کنگره داشتند. وی با اشاره به برگزاری 5 شب شعر استانی، 3 شب شعر در استان فارس و 4 کارگاه داستان نویسی با حضور 430 نویسنده جدید و با تجربه، این رویدادها را در استقبال از کنگره موثر توصیف کرد.
به گفته دبیر علمی کنگره، در مراسم اختتامیه 2 کتاب برگزیده و یک کتاب صوتی از داستان های برگزیده اعلام می شود.
در این نشست محمد کرم اللهی دبیر کنگره و مدیرکل امور هنری بنیاد شهید با بیان اینکه کنگره تاریخ ایتار به صورت مستقل برگزار می شود، تجربه برگزاری کنگره تاریخ را مثبت ارزیابی کرد.
وی افزود: خلق شعر و داستان در حوزه ایثار مورد انتظار جامعه فرهنگی و هنری کشور است و در این زمینه تلاش می کنیم اما تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم.
کرم اللهی در خصوص برنامه ریزی برای ایجاد ارزش افزوده از آثار ادبی کنگره در قالب نماهنگ، فیلم و نمایش، گفت: از بین آثاری که امسال در بخش ویدئو تولید کرده ایم، بیشتر آهنگ های آنها از میان اشعار انتخاب شده است. در کنگره هشتم انتخاب شدند که ما به آن دست یافتیم. وی در عین حال تاکید کرد: قول می دهم در سال آینده درصد خوبی از این داستان ها در قالب های دیگر تولید شود و به ارزش افزوده این آثار فکر کنیم. چون برای رفع ضعف سینما و سریال نیاز به داستان داریم و برای این کار باید حوزه ادبیات را تقویت کنیم.
وی همچنین گفت: برگزاری کارگاه های آموزشی برای ارتقای استعدادهای کشف شده در این کنگره و ادامه آنها و پایان ندادن این کارگاه ها در زمان برگزاری کنگره ادامه خواهد داشت.
نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار امروز با برگزاری جشن پیش کنگره شعر و داستان در حرم سید علاءالدین حسین (ع) شیراز به کار خود ادامه می دهد و برگزیدگان این کنگره فردا معرفی می شوند. در اختتامیه مراسم
۲۴۴۵۷