جوک‌

جلسات تاریخ مجلس پس از پنج سال از سر گرفته می شود

به گزارش خبرگزاری اخبار آنلاینعلی التطری معاون پژوهشی کتابخانه مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با تسنیم از تداوم سخنرانی تاریخ مجلس در دوره جدید مرکز اسناد، موزه و کتابخانه شورای اسلامی خبر داد.

التطری گفت: جلسات بر اساس ماموریت گروه ها در حال برنامه ریزی است. به عنوان مثال، دو جلسه در حال برنامه ریزی است: یکی مربوط به دیپلماسی پارلمانی در گروه مطالعات مجلس و دیگری در گروه اسناد و موزه ها. هفت نشست در زمینه تصحیح، ایران شناسی، اسلام شناسی و … برگزار خواهیم کرد که این نشست ها با حضور چهار مهمان و کارشناسان خارجی برگزار می شود. این جلسات به منظور استخراج ایده برای پروژه های جدید در کتابخانه برگزار می شود.

وی افزود: موضوع دیگر بحث همایش تاریخ مجلس است که دبیرخانه آن در سال 1388 افتتاح شد و مجامع دوره اول تا بیست و چهارم شورای ملی را در قالب هفت جلسه بررسی کرد. این دبیرخانه مجددا فعال شده و قرار است جلساتی دوباره برگزار شود.

در حوزه تاریخ شفاهی مجلس و قوه مقننه نیز از سال 1386 با صاحب نظران گفت وگوهایی داشتیم، اما این روند در هفت سال گذشته مغفول مانده و قرار است دوباره راه اندازی شود و این بار پیگیری های جدی تری نسبت به قبل انجام شود.

در سال 1387 اولین کنفرانس تاریخ مجلس را آغاز کردیم. در شش سخنرانی به بررسی تاریخچه مجلس تا بیست و دومین جلسه شورای ملی می پردازیم. ششمین همایش تاریخ مجلس با موضوع و نگاهی به ساختار و کارکرد مجلس شورای ملی در دوره های بیست و یکم و بیست و دوم در تاریخ 11 آذر 1394 در ساختمان مشروطه میدان بهارستان برگزار شد.

هفتمین همایش تاریخ مجلس به دستور رئیس مجلس و با پیگیری رئیس کتابخانه و مرکز اسناد موزه مجلس برگزار شد. این همایش پس از دو سال وقفه در 21 آذرماه 1397 برگزار شد و همزمان با این همایش چند برنامه فرهنگی دیگر نیز برگزار شد. این همایش به بررسی ساختار و کارکرد دوره های بیست و سوم و بیست و چهارم مجلس شورای ملی در دوره زمانی 1350 تا 1357 اختصاص داشت. در واقع دو دوره از مهم ترین دوره های حیات مجلس شورای ملی مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت منجر به سقوط رژیم پهلوی شد.

در این همایش مهمترین مصوبات مجالس بیست و دوم و بیست و چهارم بررسی می شود

– مجلس و دادگاه، دولت ها، انتخابات، نیروهای مسلح، نظام قضایی، سیاست خارجی، بحران های سیاسی، بحران های اجتماعی، مجلس و مسائل اجتماعی و فرهنگی، اقتصاد، مطبوعات، احزاب،

– مجلس و آب و محیط زیست و منابع طبیعی، مردم و عشایر، کارگران، بحران های زیست محیطی، مردم، زنان، سازمان های داخلی،

– مجلس، هیئت مدیره، کمیسیون ها، کتابخانه، ادارات، دیوان محاسبات و…

و روابط مجلس 22 و 24 با مجلس سنا، لوایح در مجلس 22 و 24، بررسی و عملکرد مجالس 22 و 24، تقابل مجلس و نهضت اسلامی، مبنای طبقاتی نمایندگان مجلس، تحقیق. مقالاتی به بررسی ریشه شناسی مطالعات تاریخ مجلس، موضوعاتی مانند بحث انتخاباتی، نقش اقلیت های مذهبی، طبقات اجتماعی و حضور مردم پرداخته است.

۲۵۹

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!